IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2011, 16:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Symbian Belle İstanbul'da ortaya çıktı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nokia, İstanbul'daki küresel etkiliğinde yeni Symbian Belle işletim sistemi güncellemesini, ilk kez görücüye çıkan Nokia 603 telefonla birlikte tanıttı.

Cep telefonu pazarında liderlik koltuğunu uzun yıllardır kimselere bırakmayan Nokia, görece ağır kanlı davrandığı akıllı telefon segmentinde art arda yeni ürünler tanıtmayı sürdürüyor. Yakın geçmişte Symbian Anna işletim sistemi güncellemesini yayımlayan firma, bugün de İstanbul'da düzenlediği küresel etkinlikte önemli farklılıklar taşıyan Belle güncellemesini duyurdu.
Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşen uluslararası etkiniliğe Nokia'nın Portföy & İş Yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Tuula Rytila, Nokia Kullanıcı Deneyimi Baş Tasarımcısı Juliana Ferreira ve Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy katıldı.
Etkinlilte, Symbian Belle ile birlikte, bu işletim sistemini kullanacak ilk telefon olarak Nokia 603 de sergilendi. Temel olarak NFC (yakın alan iletişimi) özelliği, 1GHz hızlı işlemci, canlı ve parlak ekran ve yenilenen arayüzüyle farklılaşan Nokia 603, vergiler hariç 200 euro civarında bir fiyatla satılacak.
Yakın geçmişte N9 ile pazara sunulan MeeGo işletim sisteminden, en azından arayüzde oldukça esinlendiği görülen Symbian Belle, kolayca modifiye edilebilen çoklu ana ekran seçenekleri ve akıcı işleyişiyle dikkat çekiyor. Bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen 603, 1GHz işlemci, 640x360 p çözünürlüklü 3.5 inç ClearBlack çizilmez ekran, 2GB dahili depolama alanı ve tabi WiFi, Bluetooth 3, AGPS, 3G bağlantı özelliklerine sahip. Kamerası da 5 MP.
Dokunmalı komutlara oldukça hızlı ve kesintisiz tepki veren yeni sistem, 6 ana ekranda her türlü modifikasyona da izin veriyor. İstenen ekrana uygulama eklemek ve kaldırmak son derece kolay. Android işletim sistemlerinden alıştığımız (ve dün akşam yayınlanan Apple iOS5 işletim sistemine bile dahil edilen) 'panjur' hareketli üst bildirim penceresi Belle'de de mevcut.
Sistemin kullanışlı arayüzünün yanı sıra, yakında uygulama alanı son derece genişleyecek olan NFC (yakın alan iletişimi) teknolojisi de 603'te bulunuyor. Uyumlu iki cihazı sadece birbirine dokundurarak tetiklenen ve son derece hızlı veri stransferi sağlayan NFC, ödeme yapmaktan fotoğraf transferine, belge değiş tokuşundan kimlik doğrulamaya, pek çok alanda hayatımıza girecek. Elbette en eğlenceli yönü, arkadaşınızla karşılıklı oyun oynayabilecek olmanız.

Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
belle, çıktı, istanbulda, ortaya, symbian


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8 yıl sonra ortaya çıktı! Dilara Esrarengiz Olaylar 0 06 Ağustos 2011 22:12
Yeni Mac Pro ortaya çıktı! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 01 Ağustos 2010 17:10