IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2012, 14:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iOS Kullanıcı Deneyimi Bakımından Daha Üstün Seviyede





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Daha önce yazılım geliştiriciler için Android ile iOS platformlarını karşılaştırmıştık. Bu iki platform için karşılaştırma yapılabilecek konulardan biri de uygulamalarda gözlemleyebileceğiniz tasarım ve kullanıcı deneyimi farklılıkları.
Mobilde vaktimizin çok büyük bir kısmı uygulamalar üzerinde geçiyor. Yapılan tahminler de ilerleyen yıllarda akıllı telefon ve tabletlerimizde uygulamaları oldukça fazla bir şekilde kullanacağımız yönünde. Peki daha önce hiç Android ve iOS uygulamalarını tasarım ve kullanıcı deneyimi olarak kıyasladınız mı? Genel kanı, iOS -yani iPhone ve iPad- için olan uygulamaların göze daha hoş göründükleri ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunduklarından yana.
Facebook gibi çok sık kullanılan mobil uygulamaların Android versiyonlarını dikkatle incelediğinizde son kullanıcıyı direkt olarak etkilemese de var olan küçük detaylarının kullanıcı deneyimini sekteye uğrattığı söylenebilir. Facebook gibi çok büyük kitlelere ulaşan uygulamalarda ise geliştiricilerinin deneyim ve zaman kısıtlarından dolayı yine iOS’un büyük bir üstünlüğü bulunuyor.
Apple, 80′li yıllardan beri görsel olarak kendini ve ekosisteminde yer alan parçaları geliştirmiş bir şirket. iOS için de yola çıktıları ilk günden itibaren çok katı bir politika izlediler. Dokümantasyona ve geliştirici araçlarına çok önem verdiler. Sonuç olarak günümüzde aynı kalitedeki bir tasarımı ve/veya kullanıcı deneyimini Android’e nazaran iOS’da daha az zaman harcayarak oluşturabiliyorsunuz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aradaki bu farkın tek sebebi Apple’ın yukarıda bahsettiğimiz vizyonu ve kararlılığı değil elbette. iPhone ve iPad’e ayrı ayrı uygulama geliştirildiğini düşünecek olursak iOS’da tek bir çözünürlük var. Android’de ise sayamayacağınız kadar. Bu durum geliştiricilerin uygulamalarını birçok çözünürlüğe uyumlu yapmak için kaliteden ödün vermesine sebep oluyor. Ayrıca Android’de test için kullanılan emulatörün başarısızlığı da test sürecine sekte vuruyor. Oldukça tanınmış uygulamalara dahi az rastlanan çözünürlüklerde baktığınızda tasarımsal hatalarla karşılaşmanız olası.
Bir diğer nokta ise bu iki işletim sisteminin mimarisini incelediğinizde ortaya çıkıyor. iOS’da tasarım elemanları ayrı birer modülken Android’de ana modülün içinde bulunuyor. Bu durum da kullanıcı deneyimi açısından negatif bir puan.
Özetle iOS’un başından beri kullanıcı deneyimi yüksek uygulamalar tasarlamak için daha uygun bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Ana başlıklar ise işletim sistemi mimarisi, çözünürlük, dokümantasyon ve araç kalitesi. Google da durumun farkında olacak ki çözüm planlarından bahsetmeye başladı bile. Uygulama geliştiriciler için bir başvuru kaynağı hazırlayan şirket, Ice Cream Sandwich (Android 4.0) ile birlikte Android platformunu daha stabil bir tasarım şablonu üzerine oturtmayı planlıyor. Ancak bu kültürü oturtmak ve birçok farklı çözünürlükteki cihaza aynı anda uyum sağlama zorunluğu kısa sürede aşılabilecek cinsten problemler gibi gözükmüyorlar.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımından, deneyimi, ios, üstün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Besleyici değerleri bakımından vücudum için en yararlı 5 sebze hangisi? Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 08 Nisan 2012 23:53
Sizce Erkek mi Yoksa Kadin mı Daha Üstün? Syst3m IF Anket Arşivi 1 18 Ocak 2012 21:27
Inanılması gereken şeyler bakımından imanın kısımları Sır İslamiyet 0 04 Ocak 2011 08:48
Çocuğunuz üstün zekalı ya da üstün yetenekli olabilir Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Ekim 2010 06:21
1 Milyar kullanıcı daha! Slipknot Cep Telefonlar 0 20 Eylül 2010 17:28