IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2012, 14:47   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siri ve S Voice'i karşı karşıya!




iPhone 4S'in Siri'si mi, yoksa Galaxy S3'ün S Voice'i mi daha iyi? Test ettik, karşılaştırdık!

Apple geçtiğimiz seneden beri kişisel yardımcı Siri ile yeni bir çağ açmaya çalışıyor. Ancak Apple'ın bu konuda başarısız olduğunu söyleyebiliriz. Apple'ın bu durumuna rağmen Samsung, Galaxy S III'de sesli denetim modasını izledi ve S Voice özelliğini yeni cebine entegre etti. Biz de Galaxy S'in S Voice uygulaması ile Siri'yi karşılaştırdık.

Öncelikle iki uygulamanın da Türkçe konuşmaları desteklemediğini söyleyelim (en azından şimdilik). Dolayısıyla testlerimizi İngilizce ve Almanca dilinde yaptık.

1. Raunt: Günlük uygulamalar
İlk olarak Siri ve S Voice'in günlük iş hayatında nasıl çalıştığını inceledik. Takvim, mesaj yazma veya arama yapma görevleri ikisinde de sorunsuz bir biçimde çalıştı. İki yazılımda da ses tanıma hatalarına zaman zaman rastladık. Hem Siri'nin hem de S Voice'in hava durumu özellikleri oldukça iyi. S Voice, tüm hava durumunu detaylı bir biçimde size okuyabiliyor.

S Voice, "Open Firefox", "Open Browser" gibi komutlarımıza cevap verirken "Open Internet" cümlemize anlam veremedi. S Voice ile Wi-Fi, Bluetooth ve diğer özellikleri açıp kapatmanız da mümkün.

1. Raunt'un kazananı S Voice. Zira S Voice'in işlevselliğinin daha geniş olduğu oldukça açık

Raunt 2: Dil desteği ve söylenenleri doğru yorumlama
Her ikisi de, ne yazık ki Türkçe desteği sunamıyor. Siri'nin desteklediği diller İngilizce (ABD, Birleşik Krallık, Avustralya), Fransızca, Almanca ve Japonca. S Voice ise ABD ve Birleşik Krallık olmak üzere 2 farklı İngilizce, İspanya ve Latin Amerika olmak üzere iki farklı İspanyolca desteği sunuyor. Bunlara ek olarak Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Çince, S Voice'in desteklediği diğer diller.

İngilizce ve Almanca denemelerimizde, Siri'nin, söylenenleri S Voice'e oranla daha isabetli anladığına şahit olduk. S Voice'e derdimizi anlatmak, Siri'ye oranla biraz daha zor oldu.

Kısacası bu raundun kazananı Siri... Ama S Voice'in Siri'ye göre çok yeni olduğunu ve zamanla gelişeceğini de bir köşeye yazmakta yarar var...

3. Raunt: Eğlence ve işlevler
Siri, "En iyi telefon hangisi?" ve "Bu gece ne yapıyorsun?" gibi sorulara esprili bir cevap veriyor. Bu belki çok önemli bir işlev değil, ancak Apple'ın Siri'ye gerçekten önem verdiğinin bir göstergesi.

S Voice ise bu tür sorularda size internette arama yapmanızı öneriyor. Eğlenceye yönelik işlevlerde Apple'ın belirgin bir biçimde önde olduğunu söyleyebiliriz. dolayısıyla 3. raundun kazananı Siri.

Sonuç
Bu düellonun gerçek bir kazananı yok. İki ses algılama yazılımı da zaman zaman büyük hatalar yapabiliyor, bunun yanında ikisi de Türkçeyi desteklemiyor ve İngilizce (veya desteklenen farklı bir dilde) konuşmanız gerekiyor.

S Voice'in beta aşamasında olduğu oldukça belirgin ve dolayısıyla geliştirilmesi gerekiyor. Galaxy S III'ün yeni piyasaya sürüldüğünü göz önünde bulundurarak Samsung'un bunu yapacağına ve S Voice'i daha iyi bir hale getireceğine inanıyoruz. Ancak şu an Wi-Fi'ı veya Bluetooth'u sesle açıp kapatmak gibi bir takım işlevleri konuşarak yerine getirmek yerine elinizle halletmek daha kolay gibi görünüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karşı, karşıya, siri, ve, voicei


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mini, A1 Karşı karşıya SLyther Otomobil Haberleri 0 02 Mart 2011 15:58
3 dev karşı karşıya! Slipknot Cep Telefonlar 0 12 Kasım 2010 13:20
Karşı Karşıya... Asimavi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Şubat 2010 21:23
PC ve Mac karşı karşıya YapraK Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Eylül 2009 21:29