IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2013, 15:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Symbian Nedir ?




Symbian Mobil cihazlar için hazırlanmış işletim sistemidir

Symbian, mobil cihazlar için ortak bir işletim sistemi kurmak üzere yola çıkmış olan bir şirkettir.
Symbian OS, Symbian şirketi tarafından mobil cihazlar (PDA’lar ve akıllı telefonlar) için geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Symbian OS, Psion şirketinin geliştirdiği EPOC işletim sistemine dayanmaktadır. Hafıza yönetimi cihazın uzun süre hatasız çalışmasını sağlar.
Symbian OS platformu, mobil bilgi cihazları için güvenli ve güvenilir bir işletim sistemi sağlamaktadır. Özellikle cep telefonları için tasarlanan - düşük güç sarfiyatlı ve hafızası az yer kaplayan - Symbian GPRS, Bluetooth, SyncML ve son olarak üçüncü kuşak teknolojisi (3G) gibi yeni teknolojileri benimsedikçe, telekomünikasyon sanayi için istikrarlı bir platform oluşturmaktadır.
Nokia, Nokia, Motorola, Panasonic, Sony Ericsson, Psion ve yakın zamanda Nokia ve diğer sahipler tarafından yeni Symbian ortağı olarak kabul edilen, Siemens ‘in oluşturduğu Symbian’ın önde gelen üyelerinden biridir. 1998′de Londra’da kurulan Symbian’ın amacı, akıllı telefonlar gibi kablosuz cihazlar için geçerli bir standart işletim sistemi sağlamaktır. Symbian uluslararası kablosuz iletişim sanayinin ardındaki itici güçlerden biridir.
Tüm ortaklar, Symbian esaslı ürünler için planlar çıkardılar veya ilan ettiler. Gelecek ürünlere ait lisanslar, Kenwood, Fujitsu, Sanyo, Siemens, Sony ve diğer imalatçılar tarafından alındı.

Seri 60 Platformu ne demektir?

Seri 60 Platformu, akıllı bir telefon yaratmak için gerekli tüm yazılım, kullanıcı arabirimi (UI) ve uygulamaları kapsar. Symbian işletim sistem için geliştirilmiş olan ve kaynak kodu şeklinde lisansı verilen Seri 60 Platformu, lisanslılar nezdinde yaratıcılık ve farklılaşma sağlamaktadır. Ayrıca, ortak yazılım platformu, farklı lisanslı akıllı telefonlar arasında müşterek çalışabilirlik ve uygulama uyumu sağlamaktadır.
Seri 60 Platformu, günümüzde bir mobil cihaz içindeki en sezgisel ve güçlü kullanıcı arabirimidir. Etkin şekilde, karmaşık uygulamaları kullanımı kolay telefon özeliklerine dönüştürmektedir. Uygulamalar, kullanıcıların, menü yapısı içinde nerede olurlarsa olsunlar minimum sayıda tuşa basarak bir multimedya mesajı oluşturmaları ve göndermeleri gibi işleri kolaylıkla yapabilecekleri şekilde birbirine dikkatli biçimde entegre edilirler.
Seri 60, kullanıcı işletmelere, kişisel bilgi yönetimi, hayati iş bilgilerine güvenli erişim, e-posta, takvim programlama ve PC uygulamalarıyla senkronizasyonla daha fazla üretkenlik sağlar. Bilgi işlem ve mobil sanayileri, kısa vadede yaygınlaştırılacak üç çeşit mobil çözüm üzerinde anlaşmıştır: Birincisi, tüm işletme çalışanlarının faydalanabilecekleri, e-posta ve programlama gibi yatay uygulamalar. İkincisi, alan satış elemanlarına, alan mühendislerine ve teslimat personeline yönelik odaklı dikey çözümler. Üçüncüsü, müşteri ilişki yönetimi, işletme kaynak planlama ve çekirdek iş süreçlerine başlı diğer uygulamalar gibi mobil uzantılar.
Seri 60 tüketicilere görüntüleme, multimedya mesajlaşma, film ve görüntü izleme, zengin ve renkli tarama gibi eğlence özellikleri ve heyecan verici oyun ve eğlence uygulamalarını keşfetme ve yükleme becerisi sağlar. Seri 60, kullanıcıların, e-posta yükleme ve aynı anda bir multimedya mesajı göndermek gibi, birden fazla hizmete erişmelerini sağlar. Seri 60, ayrıca, kullanıcıların sesli komut kullanarak, bazı cihaz fonksiyonlarını kontrol etmelerini sağlar. Yeni multimedya sunum özelliği, kullanıcılara tamamen senkronize ses, görüntü ve resimle hoş bir deneyim sunar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Symbian.org kapatılıyor. Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 17 Aralık 2010 23:30
.NET'te Symbian OS Programlama toXic ASP/ASP.NET 0 28 Eylül 2010 17:49
Telefonların Symbian Sürümleri , Telefonların Symbian Sürümleri hakkında Kralice Cep Telefonlar 0 28 Ekim 2008 20:45