IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2013, 12:13   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Size özel bir Android!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sadece 3 adımda, Android'inizi tamamen size özel hale getirmenin yollarını açıklıyoruz!

Android işletim sisteminin en güçlü yanlarından biri, açık kaynak kodlu olduğu için pek çok farklı şekilde kişiselleştirilebiliyor oluşu: Kullanıcılar isterlerse uygulamaları, giriş ekranını, ayarları ve simgeleri kendi zevklerine göre baştan düzenleyebiliyorlar. (Elbette, açık kaynak kodlu oluşunun Android'in gücü değil de "zayıflığı" olduğunu iddia edenler de var ama bu apayrı bir tartışma konusu.)

Android işletim sistemli bir cihazı, Apple platformunda jailbreak gibi garanti sıfırlayan işlemlere girişmeden istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Doğru araçları kullanarak, sizin dışınızda kimsede bulunmayan bir giriş ekranı tasarlayabilirsiniz. Bu yazıda giriş ekranını kişiselleştirmek için bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. Burada yer alan değişiklikleri yapmak için cihazınızı root etmeniz gerekmiyor. Ama eğer root ederseniz önünüzde çok daha fazla seçenek açılacağını unutmayın.

Bir launcher kurun

Giriş ekranının görünümünü değiştirmek için yapmanız gereken ilk şey bir launcher yüklemek. Bu alternatif araçlar sistemdeki standart aracın yerine geçiyor, genel yerleşim planını değiştiriyor. Simgelerin boyutu, ekran yerleşim planı ve uygulama çekmeceleri yanında Google search widget'ı ve bildirim alanı da değiştirilebiliyor. Google Play'den bir launcher yüklediğinizde size bunu varsayılan araç olarak belirleme seçeneği sunuluyor. İsterseniz kolayca standart araca geri dönebiliyor, bütün tercihleri sıfırlayabiliyorsunuz.

Apex Launcher ve Nova Launcher, şu an kullanımda olan en popüler ve kapsamlı araçlar. İki uygulama da ücret ödemeden önce deneyebileceğiniz ücretsiz sürümler sunuyor. Araçları kullanabilmek için cihazınızın Android 4.0 Ice Cream Sandwich ya da üstü bir Android sürümüne sahip olması gerekiyor. İki araç da sürekli olarak güncelleniyor ve inanılmaz sayıda seçenek ve özellik sunuyor.

SSLauncher, Apex ve Nova'dan çok farklı bir yaklaşıma sahip: Diğer araçlarda bulunan konumlandırmayı kolaylaştırıcı ızgara plan burada bulunmuyor. Bunun yerine kullanıcıya neredeyse her bir piksel üzerinde tam kontrol veriliyor. Android 2.2 ve üzeri sürümlerle uyumlu olan aracı eski cihazlarda kullanmak da mümkün.

Göz atmayı hak eden diğer araçlar arasında ADW.Launcher, Go Launcher EX ve Lightning Launcher yer alıyor. Size uygun olan aracın hangisi olduğunu belirlemek için ne istediğiniz üzerine düşünmeniz ve farklı seçenekleri bizzat denemeniz gerekiyor.

Kısa yollar ve widget'lar yaratın

Eğer launcher değiştirerek cihazınızın giriş ekranında, simge boyutlarında yaptığınız değişikliklerin ötesinde bazı müdahalelerde bulunmak istiyorsanız, ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan widget'lar yaratabilir, sizin gibi kullanıcıların yarattığı tema ve paketleri yükleyebilirsiniz.

Bu noktada kullanabileceğiniz en iyi araç Ultimate Custom Widget (UCCW). Araç sayesinde görüntü ve metinleri, tıklandıklarında belirlediğiniz bir uygulama ya da seçeneğe gidecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Aracı kullanarak örneğin kendi özel Gmail simgenizi yaratabilir, tüm giriş ekranını Facebook'u açacak şekilde değiştirebilirsiniz.

UCCW, verimli bir şekilde kullanmaya başlamadan önce bir süre alışmanızı gerektiren bir araç. Ancak arabirimle biraz uğraştıktan sonra kendi yolunuzu bulmakta bir zorluk yaşayacağınızı sanmıyoruz.

MyColorScree ve benzeri pek çok sitede, .uzip formatında indirilebilecek ve UCCW kullanılarak üzerinde oynanabilecek temalar bulmak mümkün. Bu dosyaları Dropbox uygulaması üzerinden ya da USB kablosu kullanarak Android cihazınıza indirebilirsiniz.

İşinize yarayabilecek diğer araçlar arasında kendi kısa yol ve simge tasarımlarınızı yapmanızı sağlayan Desktop VisualizeR ve kilit ekranını değiştirebilmeniz için pek çok seçenek sunan WidgetLocker bulunuyor.

Ortalığı toparlayın

Cihazınızın ayarlarını ve giriş ekranının yerleşim planını değiştirmek için bir launcher yüklediniz. UCCW kullanarak bu yerleşim planıyla kullanabileceğiniz kendi özgün tasarımlarınızı yaptınız. Bundan sonrası tamamen size kalmış: Elinizden gelen en sade giriş ekranını yaratabilir ya da elinize geçen her şeyi ekrana sıkıştırabilirsiniz. Yazımızda bahsettiğimiz araçlar iki durumda da sizlere yardımcı olacaktır. Google Play, MyColorScreen ve DeviantArt gibi sitelerde pek çok önceden hazırlanmış simge bulabilirsiniz.

İşe nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız size tavsiyemiz işe nispeten ucuz olan MinimalUI ya da ücretsiz Power Toggles ile başlamanız. Bu ikinci araç sayesinde Wi-Fi ve Bluetooth gibi seçenekler için kullanılan standart widget'ları değiştiriyor. Eğer göz dolduran saat ve hava durumu grafikleri istiyorsanız aradığınız araç kesinlikle Beautiful Widgets Free.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Android 4.1 size gelecek mi? Thetis Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 10 Temmuz 2012 13:37
Android’e özel Instagram rekor kırdı! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 12 Nisan 2012 18:26
Çok özel bir Android geliyor! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 07 Şubat 2012 18:56
Size özel bir iGoogle! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 11 Mart 2009 16:41