IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2016, 15:55   #1
Çevrimiçi
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android N Çıktı! İşte Android N Özellikleri!




Android'in en son sürümü Android N indirime sunuldu. Android N ile gelen yeni özellikler, ekran görüntüleri, yapılan geliştirmeler ve Android N indirme linki haberimizde.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Android’in N olarak da adlandırılan 7.0 sürümü geliştiricilerin kullanımına açıldı. Android Beta Programı kapsamında Android One ve Nexus cihazlara yüklenebilir olan Android N, yeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

Resmi olarak Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan Android N sürümü, pek çok yenilikle geliyor. O yenilikleri sizler için sıraladık.

Android N özellikleri neler?

- Çoklu pencere / aynı ekranda iki uygulama çalıştırma
- Yenilenen bildirim merkezi
- Yeni bildirimleri kolay yönetebilme ve bildirim merkezinden cevap verme
- Çift taraflı sayfa tasarımı sayesinde birden fazla bildirim ikonuna müdahale edebilme
- Bildirimlerin ayarları zenginleştirildi. Artık her bildirimin gözükmesini engelleyebileceğiz.
- Bildirimdeki ikonlara uzun basarak, ayarların ilgili menüsüne gidebilme özelliği eklendi
- Batarya grafiği yenileniyor
- Gece modu
- Ayarlar da ekranı sağ tarafa kaydırtıltan sonra sekme gelebiliyor. Faydası ise; örneğin zil sesi değiştirme bölümünden bir anda yüklü olan uygulamalar bakmak için hemen o sekmeden o pencereye atlanabiliyor. Böylece daha hızlı ve kullanım senaryosuna sahip oluyoruz.


Android N ile gelen yeniliklere yakından bakalım

Android N’de ki en büyük değişiklik görsel tasarımlar ve kullanımdaki kolaylık olarak görülüyor.

Android N ile birlikte gelen aynı anda çoklu görev yapabilme özelliği dikkat çekiyor. Samsung TouchWiz’de ki çoklu pencere özelliği ile benzerlik gösteriyor. Ekranı ikiye bölerek aynı anda iki uygulamayı birden kullanma imkanı kullanıcıların erişimine sunuluyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Android N sayesinde hem tablet hem de akıllı telefonunuzda çoklu pencere özelliğini kullanabileceksiniz. Bu özellik hakkında birkaç ekran görüntüsü de mevcut.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çoklu pencere özelliğinin nasıl kullanılacağı ise henüz bilinmemekle beraber ekran görüntülerinde bu özelliğin nasıl çalışacağına dair bir bilgi mevcut değil.

Android N ile ekranı bölün, tek ekranda iki uygulama açın!

Android N’e gelecek olan bir diğer özellik ise Picture in Picture modu. Bu sayede uygulamaları daha küçük pencerelere taşıyıp kullanabileceksiniz. Akıllı telefonunuz bilgisayarlara dönüşmeye bir adım daha yaklaşıyor.

TouchWiz arayüzünde görmeye alışkın olduğumuz hızlı ayarlar sekmesini de Android N’de göreceğiz. Ayarlar sekmesini açmanıza gerek kalmadan daha fazla seçeneğe ulaşabileceksiniz.

Hızlı cevap isimli eklenti sayesinde de gelen bildirimlere daha hızlı cevap verebilir, mesajlaşmalarınızı bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Cevap vermek için ekstradan uygulamayı açmanıza gerek kalmayacak. Birçok uygulamanın bu özelliği destekleyeceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ekran kapalıyken arka plandaki mobil veri trafiğini yöneten Doze severleri sevindirecek bir haber daha mevcut. Doze sayesinde belirlediğiniz uygulamalar ekran kapalıyken internete erişemeyecek ve bu sayede güç tüketimi azalıyor.

Android N’de Doze’un geliştirilmiş versiyonunun nasıl çalışacağı kesin olarak bilinmese de aynı prensipleri izlemesi bekleniyor. Google’ın Project Svelte projesini ilerletmesi ile de düşük özelliklere sahip Android telefonlar daha verimli çalışacak.

Android N’de geliştiricilere özel bir yenilik mevcut. Geliştiriciler artık Java 8’in daha geliştirilmiş bir versiyonunu kullanacak. Android’in Jack isimli derleyicisi sayesinde geliştirilen uygulamalar Android 2.3 ve üzeri sürümlerde kullanılabilir
olacak. Bu sayede eski sürümlerle ayrı ayrı uğraşmaya gerek kalmayacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anlattığımız özelliklerin hepsini final sürümünde görmeyebiliriz. Google, geliştiricilerin geri dönüşlerine bakarak yeni özellikler ekleyebilir, geliştirebilir veya çıkarabilir. Genel haliyle Android N’in tasarım ve kullanışta yaptığı büyük değişikliklerle final sürümünde karşılaşacağımızı söyleyebiliriz.

Eğer sizde Android N’in geliştirici programına katılmak istiyorsanız [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ziyaret edebilir, Android’in en son sürümünün gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Google bu sürümün geliştiricilere özel olduğunu ve günlük kullanım için olmadığının altını çiziyor.

Android N geliştirici sürümü Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Pixel C, Nexus 9, Nexus Player, General Mobile 4G, ve Android One’a dağıtılmaya başlandı.

shiftdelete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android, android n


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Android M: Beklenen ve muhtemel yeni özellikleri Lucifer Cep Telefonu İşletim Sistemi 3 27 Haziran 2015 18:35
Android 4.4 ve Android 5.0 yüklü Galaxy Note 3 karşılaştırması [Görüntülü] AngeL Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 04 Şubat 2015 05:21
Google'ın Ucuz Telefonu Android One Çıktı! İşte Özellikleri Deep Cep Telefonlar 0 17 Eylül 2014 03:19
Sony Xperia X8'e Android 2.2 yükleme | Android 2.2 nasıl yüklenir anlatımı SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 14 Temmuz 2013 18:41