IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2016, 15:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android 7 ile telefonlarda ne değişecek?




Google, her sene Android'in yeni bir sürümünü piyasaya sürüyor. 2016'da ortaya çıkacak olan yeni Android sürümü ise Android N olacak. Peki bu güncelleme ile birlikte telefonlarda yeni neler göreceğiz?


Android N 7.0'ın hangi yeniliklerle geleceği henüz bilinmiyor. Hatta yeni sürüm numarası 7.0 bile olmayabilir. Google'ın Android 4.0'ın ardından Android 4.1, 4.2, 4.3 Jelly Bean ve 4.4 KitKat güncellemelerini sunduğunu hatırlıyoruz. Android 5.0 Lollipop'un ardından Android 6.0 Marshmallow çıkmıştı ancak Google her an eski düzene geçebilir.
Özetle

Android N nedir? Google'ın bir sonraki mobil işletim sistemi; Android 7.
Ne zaman çıkacak? Mayıs'ta ortaya çıkabilir ancak Ekim'den önce kullanıma sunulmayacak.
Ücreti ne kadar olacak? Ücretsiz.
Size de gelecek mi? Ne zaman gelecek? Sahip olduğunuz telefon veya tablete göre değişiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çıkış tarihi

Android N için henüz resmi bir çıkış tarihi bulunmadığından, Google'ın önceki yazılım etkinliklerine bakıyoruz. Android Marshmallow, geçen sene Mayıs ayının sonundaki Google IO 2015'te tanıtılmıştı. Bu yüzden Android 7.0'ın Google IO 2016'da tanıtılması bekleniyor. Etkinlik, 18-20 Mayıs 2016'da yapılacak.
Yeni sürümün tanıtımıyla cihazlara sunulması arasında genellikle birkaç aylık süre bulunuyor. Bu yüzden Android N'nin Ekim'den önce cihazlara ulaşması beklenmiyor. Ekim'de ise muhtemelen sadece Nexus marka telefon ve tabletler güncellemeyi yükleyebilecek.
Nexus dışındaki cihazları kullanan çoğumuz ise muhtemelen aylarca beklemek zorunda kalacak.
Hangi telefonlara gelecek?

Yeni bir amiral gemisi telefonunuz varsa şanslısınız. Birçok üretici, 2 yıldan eski olmayan telefonunun yazılımını güncellemek istiyor. Ancak daha eski bir cihazınız varsa biraz beklemeniz gerekebilir. Android Marshmallow'a baktığımızda bazı telefonların halen güncellenmediğini görüyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Android 7 haberleri ve dedikoduları

Android N güncellemesi hakkında bugüne kadar öğrendiklerimizin sayısı oldukça kısıtlı. Geleceğini bildiğimiz tek özellik, tabletlere yönelik ekranı bölebilme işlevi.
Android ve Chrome UX direktörü Glen Murphy, bir Reddit AMA oturumunda çoklu ekran desteğinin geleceğini doğrulamış, "bu form faktörüne sahip Android'lere bir dizi geliştirme sunmak için çok çalışıyoruz" demişti.
Tüketici donanımı direktörü Andrew Bowers ise şunları eklemişti: "şu an N ile ilgili birçok şey üzerinde çalışıyoruz. Elbette bilmenizi isterdik. Ancak hepsini söyleseydik N sizi şaşırtmayacaktı. Ekran bölme işlevi yolda!"
Android Police'in görme şansı bulduğu Android N yapısında ise tüm ekranı kaplayabilen yeni uyarılar bulunuyor ve uyarılarda metnin iki satır yerine üç satır gösterildiği anlaşılıyordu.
Menüdeki yeni Hızlı Ayarlar satırı ise Uçak Modu, pil tasarrufu modu ve fenere daha hızlı ulaşmanıza izin veriyor. Görüntülerden Android 7'de iki Hızlı Ayarlar sayfası oluşturabileceğimiz, az kullandığımız ayarları ayrı bir sayfaya yerleştirebileceğimiz de anlaşılıyor.
Bu görüntülerin resmi ekran görüntülerini elinde bulundurmayan Android Police tarafından tekrar çizildiğini ve çıkış tarihine kadar değişikliklerin olabileceğini hatırlamakta fayda var.
Bunlar dışında Android 7 hakkında bildiklerimiz şimdilik oldukça kısıtlı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Android 7'de görmek istediklerimiz

Henüz yayınlanmamış bir yazılım için hayal etmemizde sakınca yok. İşte Google'ın yeni mobil işletim sisteminde görmek istediğimiz yenilikler ve değişiklikler.
1. Gereksiz yazılımlardan kurtulalım

Google, son zamanlarla yaptığı bir değişiklikle telefon üreticilerinin Google Play Games, Play Books, Google+ ve Google Newsstand'ı varsayılan olarak cihazlara ekleme gereksinimini ortadan kaldırdı. Android N, bu listeye birkaç yeni isim eklemek için doğru yer olabilir (Google Play Music'e hepimizin ihtiyacı var mı?).
2. Daha hızlı güncellemeler

Bu Google için çözmesi zor bir durum ancak Android 6.0 Marshmallow'un halen cihazlara girmekte çok zorlandığını görüyoruz. Google'ın farklı cihazlardaki Android sistemini güncelleme işlemini bir düzene koyması, son sürümleri bize daha hızlı ulaştırması gerekiyor. Bunu nasıl yapacağını bilmiyoruz, ama imkansız olmasa gerek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

3. Gerçek çoklu görev

Bu konuda gelişmelerin olacağını Google'dan duyduk, ancak işlevlerin Android'in bir sonraki sürümünde bulunacağının garantisi bulunmuyor.
4. Pil geliştirmeleri

Android 6.0 Marshmallow'daki Doze modu, pil ömrünü iyileştirmek için önemli adımlar attı. Bu çabaların yeni Android'de de devam etmesini diliyoruz. Google'ın en azından bir günü rahatça çıkaran telefonlar için bir şeyler yapması gerekiyor.
5. Pil yüzdesi

Şaşırtıcı ama Android'in stok sürümünde pil yüzdesini göremiyoruz. Bunu yapabiliyorsanız, gördüğünüz yüzdeyi üreticinizin yaptığı değişikliklere borçlusunuz. Bizce Google'ın her telefonda bulunan bu işlevi Android'e eklemesi gerekiyor.
6. İyi bir isim

Android N için bizi her defasında heyecanlandıracak bir isim seçilmesi gerekiyor. Google bir süre önce Android N'nin adı için anket düzenleyebileceğini söylemişti, ancak şu an bunu yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Android Nutella gibi bir isim, "Android 7" kadar sıkıcı görünmeyecektir.


chip

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android, android 7, android n, google


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google telefonlarda hızlanıyor AngeL Google 1 26 Kasım 2015 19:45
Android Telefonlarda Yazı Yazarken Otomatik Düzeltmeyi Kapatmak Zen Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 14 Haziran 2014 11:39
Telefonlarda Ses Yükseltme!(ücretsiz) heaven-88 Uygulamalar 2 02 Mayıs 2009 11:07
telefonlarda ses yükseltme! heaven-88 Teknik Servis 0 22 Şubat 2009 16:17