IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2016, 15:04   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android’deki yeni virüs Türkiye’deki mobil bankacılık kullanıcılarını hedefliyor




Android’de keşfedilen yeni bir zararlı yazılım, Türkiye’deki büyük bankaların da aralarında bulunduğu 20 banka müşterilerini hedefliyor. İşte konuya ilişkin detaylar:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Güvenlik yazılımları şirketi ESET, Android’de bankacılık sistemini hedefleyen yeni bir virüs türü keşfettiklerini duyuran bir güvenlik raporu yayınladı. Bu zararlı yazılım, mobil bankacılık kullanıcılarının hesaplarına giriş yaparken kullandıkları kimlik bilgilerini çalmaya çalışıyor.


Yazılım Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki bazı büyük bankaların uygulama giriş ekranlarını taklit eden bir arayüz ekrana getiriyor. Telefonda yüklü yazılımlara göre ilgili banka ekranı karşınıza geliyor ve siz sanki banka hesabınıza giriş yapıyor gibi sisteme girmeye çalışıyorsunuz. Sahte uygulama şifre ya da parola girmeden farklı bir işlem yapmanıza izin vermiyor ve ekranı kilitliyor. Siz gerekli bilgileri girdiğinizde ise sistem hata veriyor ancak verileriniz karşı tarafa iletilmiş oluyor.

SMS'leri de Okuyabiliyor

İkincil bir güvenlik önlemi olarak kısa mesaj şifresine güveniyorsanız o noktada da işinizin garanti olmadığını belirtelim. Uygulama kısa mesajları da karşı tarafa yönlendirebiliyor. Bu sayede siz farkına bile varmadan korsanlar sizin yerinize bir şifre alıp, telefonunuzdan da bu şifrenin yer aldığı sms’i çekerek hesaplarınızı boşaltmaya başlayabilir.

Sahte bir Flash Player uygulaması olarak yayılan malware, yükleme esnasında "Yönetici İzni"istiyor. Bu sayede telefonunuzda özgürce istediği her alana erişim iznine kavuşmuş oluyor. Tabi Flash Player uygulamasının böylesi bir izne ihtiyaç duymayacağını tecrübeli ve dikkatli kullanıcılar bilecek, kuruluma da izin vermeyecektir ancak bu durumdan etkilenme ihtimali olan kullanıcı sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur.

20 Büyük Bankanın Giriş Ekranını Taklit Ediyor

Eset yetkilileri uygulamanın bu keşfedilen ilk sürümleri olduğunu, zamanla daha aldatıcı niteliklere bürünebileceği ve daha fazla bankanın sahte giriş ekranıyla daha fazla kullanıcı için tehdit oluşturmaya başlayacağını söylüyor.
Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye içerisinde faaliyet gösteren 20 büyük bankanın giriş ekranını kullanan ve hızlı bir şekilde yayılım gösteren malware Android/Spy.Agent.Sl olarak adlandırılmış.

Bu zararlıdan korunmak için telefonunuza kurduğunuz yazılımların istediği izinlerde dikkatli olmakta veYönetici İzni isteyen yazılımları emin olmadan yüklememekte yarar var.

donanimhaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google, Android'deki güvenlik açığını kapattı hayLaz Google 0 11 Temmuz 2013 11:52
Windows Phone'lu modeller, artık ABD'deki mobil internet trafiğinin %1! Soner Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 08 Mayıs 2012 18:18