IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2021, 12:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android 12 Özellikleri Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı





XDA Developers, Android 12’nin bazı özelliklerini kullanıcılarla paylaştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Android 12 özellikleri ile ilgili yeni bir rapor daha yayınlandı. Kısa bir süre içerisinde ilk geliştirici önizleme sürümünün yayınlanması beklenen Android 12‘nin bazı önemli özellikleri XDA Developers ekibi tarafından paylaşıldı.

Hatırlarsanız, bugün erken saatlerde yayınlanan raporla beraber Android 12’nin Snow Cone kod adıyla beraber geleceği iddia edilmişti. Ortaya çıkan bu detayın ardından şimdi de yeni Android sürümünün bazı özellikleri sızdırıldı.

XDA Developers tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni Android sürümünün yerleşik oyun modu, parlak renkleri azaltma ve akıllı otomatik döndürme gibi özelliklerle beraber geleceğini görmekteyiz. Önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek olan Google I/O 2021 etkinliğinde resmiyet kazanması beklenen bu özelliklerin ise şimdilik Android 12’nin kararlı sürümünde yer alıp almayacağı bilinmiyor. Peki, bu özellikler kullanıcılara neler sunacak? Gelin yakından göz atalım.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oyun Modu

Bildiğiniz üzere birçok akıllı telefon üreticisi, kendi arayüzlerine özel olarak oyun modları geliştirmişti. Ancak son paylaşılan raporlara göre Google’ın yeni Android sürümünde bu özelliğin yerleşik olarak geleceğini görmekteyiz. Şimdilik bu özellik hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmadı. Fakat konuyla ilgili yayınlanan raporlarda bu mod sayesinde oyunların daha stabil bir şekilde çalışacağı söyleniyor.

Bunun yanı sıra bu özelliğin aktif olduğu zaman arka planda çalışan gereksiz uygulamaların oyun boyunca uyku moduna alınacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. API olarak sunulacağı ifade edilen bu özelliğin aynı zamanda ilk etapta Google Pixel modellerinde yer alacağı da ifade ediliyor.

Akıllı Otomatik Döndürme

Android 12 ile beraber geleceği söylenen bir diğer yeni özellik ise Akıllı Otomatik Döndürme olarak karşımıza çıkıyor. XDA Developers tarafınca paylaşılan bilgilere göre bu özellik akıllı telefonlardaki ivmeölçer ve jiroskop sensörlerin verilerini kullanacak. Bunun yanı sıra ön kamerayı da kullanacak olan bu özellik kullanıcının kafa pozisyonunu tespit ederek ekranı otomatik olarak döndürecek.

Parlak Renkleri Azaltma

Erişilebilirlik özelliği olarak karşımıza çıkan bu özellik sayesinde Google, göz bozuklukları olan kullanıcılara daha rahat bir akıllı telefon deneyimi sunmayı planlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tek El Modu

Android 12’nin kararlı sürümüyle birlikte kullanıma sunulması beklenen bir diğer özellik ise Tek El Modu. Google, bu özellik sayesindeyse telefonların tek el ile daha rahat bir şekilde kullanılabilmesini hedefliyor.

Şimdilik şirketin bu özelliği tam olarak Android 12’ye nasıl entegre edeceği bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde şirketin yeni sürüm hakkında daha fazla ayrıntıyı kullanıcılarla paylaşması bekleniyor.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GTA 6’daki Harita ve Ana Karakterlerle İlgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı GeN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 03 Mayıs 2020 09:47
Samsung Galaxy Fold 2'nin Kamera Özellikleri ve Fiyatı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı GeN Samsung 0 28 Nisan 2020 16:28
Yeni iPhone SE’nin özellikleri ortaya çıktı Coder Apple 0 05 Eylül 2019 15:25
Nokia’nın Android’li telefonuna ait yeni görseller ortaya çıktı Dream Cep Telefonlar 0 08 Kasım 2016 15:19
Yeni Android ortaya çıktı! dreamy Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 01 Ekim 2011 15:55