IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2022, 14:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android Beam, Android 14 ile Beraber Kalıcı Olarak Kaldırılacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yakın zaman içerisinde Android 14 sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte, Android Beam uygulamasının da ömrü sonlanmış olacak.

Android Beam, on yıldan biraz daha fazla bir süre önce ilk kez piyasaya sürüldükten sonra, Android 14’ün kullanıma sunulması ile birlikte nihayet kullanımdan kaldırılabilir. Özellik, Android 10 sürümüyle birlikte çok fazla kullanılmamaya başlandığı için tamamen kaldırılması da an meselesiydi.

Aşina olmayanlar için Android Beam, kullanıcıların iki cihazı birbirine bağlayarak kolayca veri aktarımı başlatmasına olanak sağlayan bir uygulama olarak nitelendirilebilir. Söz konusu özellik, NFC ve minimum Android 4.0 özelliklerine sahip iki cihazın birbirine dokundurulmasıyla devreye giriyordu. İşlem başlatıldıktan sonra dosyalar Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden aktarılabiliyordu. Bu işlem aynı zamanda internet tarayıcısı sayfaları, iletişim bilgileri, harita bilgileri ve daha fazlası gibi daha küçük öğeleri aktarmak için de kullanılabilmekteydi. Özelliğin en iyi yanı, cihaz ile önceden bir bağlantı kurulmasına gerek olmaması şeklinde söylenebilir. NFC ve Android Beam’i etkinleştirildiği sürece, işlem desteklenen cihazlarla sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Android Beam tanıtıldığında veri aktarımları henüz başlangıç aşamasındaydı ve yeni çıkan bu uygulama başka biriyle dosya ya da veri paylaşmak isteyenler için basit ve kullanışlı bir çözüm olarak öne çıkıyordu. Yine de uygulamanın pek ilgi gördüğü söylenemez. Nitekim zaman geçtikçe diğer cihazlara dosya ve veri göndermeyi kolaylaştıran daha iyi teknolojilerin de ortaya çıkmasıyla Android Beam artık kullanılmamaya başlandı.

Öyleyse geçmişten gelen bu uygulama günümüz kullanıcılarını ne şekilde etkileyebilir? Öncelikle, bu özelliğin kaldırılması gerçekte çok büyük bir sorun olmayabilir zira Google’ın Nearby Share uygulaması Android Beam’in hiçbir zaman elde edemediği ilgiyi görerek pek çok farklı şekilde alternatifler sunmaya devam ediyor. Öte yandan bu özelliği kaldırarak Google, Android Açık Kaynak Projesi’nden (AOSP) bir unsuru alıp kapalı kaynak kodlu özel bir alternatifle “değiştirmiş” gibi gözüküyor.

Android şimdiye kadar hep açık kaynak kodlu bir platform olarak varlığını sürdürüyordu ve muhtemelen bundan sonra da böyle kalacak. Ancak zaman içinde Google, Google Mobil Hizmetleri (GMS) ve Google Play Hizmetleri ile AOSP’nin ötesinde yavaş yavaş yeni bir ekosistem yarattı. Bu hizmetler artık çoğu kişi için bir zorunluluk haline geldi ve neredeyse tüm üreticiler bu hizmetlerin kendi ürünlerinde kullanılabilmesi için Google’ın şartlarına uymak durumunda. Dolayısıyla Android açık kaynaklı bir proje olsa da, Android’in yeni sürümlerine doğru ilerledikçe her zamankinden daha da kapalı hâle geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Technopat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nearby Stores Android v2.8.0- Android Uygulama batuhanqq Ücretsiz Scriptler 0 07 Mayıs 2022 15:29
Android 5.1 Resmi Olarak Duyuruldu Kaf_Dağı İnternet Dünyasından Haberler 0 11 Mart 2015 09:11
Android 4.4 ve Android 5.0 yüklü Galaxy Note 3 karşılaştırması [Görüntülü] AngeL Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 04 Şubat 2015 05:21
Android L, varsayılan olarak şifreleyecek! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 21 Eylül 2014 15:18
Sony Xperia X8'e Android 2.2 yükleme | Android 2.2 nasıl yüklenir anlatımı SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 14 Temmuz 2013 18:41