IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2019, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
e-Atıklar, Mardin’de kodlama sınıfına dönüştürüldü




Karbon ayak izini küçültme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Türkiye, çevreyi korumaya yönelik projelerine yenisini ekledi. Türkiye genelindeki tüm çalışanlarının topladığı elektronik atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda kodlama sınıfı kuruldu. Proje kapsamında ayrıca, çocuklara sürdürülebilirlik, çevre ve geri dönüşümle ilgili farkındalık ve bilinç kazandırmak amacıyla okul kütüphanesine kitap da bağışlandı.

MARDİN VE ÇEVRESİNDEKİ ÇOCUKLAR FAYDALANABİLECEK
Dünyada 2025’e kadar operasyonlardan kaynaklı çevresel etkiyi yarıya indirmeyi hedefleyen Vodafone, Türkiye’de, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik eden bir projeye imza attı. Vodafone Türkiye çalışanlarının topladığı 360 kiloyu aşkın e-Atık, lisanslı geri dönüşüm firması Akademi Çevre tarafından geri dönüştürüldü. Elde edilen gelirle Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda 10 bilgisayarlı bir kodlama sınıfı kuruldu. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat işbirliğiyle yürütülen ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında kurulan kodlama sınıfında, Mardin ve çevresindeki tüm çocuklar kodlama eğitimi alabilecek.


ÇEVREYE KARŞI SORUMLULUK TAŞIYORUZ’
Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda düzenlenen açılış törenine Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Mardin Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer de katıldı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“e-Atıklar, çoğunluğu zehirli olan zararlı maddeler içeriyor ve doğru şekilde yok edilmediğinde, insan ve çevre sağlığına ciddi zararlar veriyor. Dünyadaki atıkların sadece yüzde 1’ini e-Atıkların oluşturmasına rağmen, topraktaki tehlikeli madde kirliliğinin yüzde 70’ine e-Atıklar sebep oluyor. Bir teknoloji şirketi olarak, çevreye karşı sorumluluk taşıdığımıza inanıyor ve çevresel etkimizi en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, çalışanlarımızı da dahil ederek elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedeflediğimiz bir proje gerçekleştirdik. Ofislerimizde topladığımız e-Atığın geri dönüşümünden elde edilen gelirle Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda 10 bilgisayarlı bir kodlama sınıfı kurduk. Aynı zamanda, çocuklarımıza sürdürülebilirlik, çevre ve geri dönüşümle ilgili farkındalık ve bilinç kazandırmak amacıyla okul kütüphanesine kitap bağışladık.”

HEDEF YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ
Vodafone, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için, tüm dünyada 2025’e kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 50 azaltmayı ve kullandığı elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. Şirket, Türkiye’de de operasyonlarından kaynaklı çevresel etkisini daha az atık üretimi ve daha az doğal kaynak kullanımıyla azaltırken, ürettiği atığı da geri dönüştürüyor. 2010’dan bu yana toplam 2 milyon ton kağıt kullanımını önleyerek yaklaşık 34 bin ağacın kesilmesini önleyen ve 2017-2018 mali yılında 15 ton kağıt, plastik ve evsel atığı geri dönüştüren şirketin şebeke kaynaklı atıkları ise lisanslı geri dönüşüm firmaları tarafından yüzde 99 oranında geri dönüştürülüyor.


ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geri donusum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ticari yatların özel tekne sınıfına geçişi kolaylaşıyor xena Denizcilik 0 23 Haziran 2019 08:18
Minik kız, sınıfına girmeden önce her sabah Atatürk’ü öpüyor Sanem Genel Paylaşım 0 22 Kasım 2018 22:07
Tehlikeli Atıklar PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 23:04
Ticari Atıklar PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 22:35
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mit ve askerin Mardin Kalesi'ni boşalt Seth Haber Arşivi 0 24 Haziran 2014 13:26