IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2019, 08:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekoloji Birliği: Altın madeni projeleri tümüyle iptal edilsin




İzmir’de Ekoloji Birliği, Kaz Dağları’na yapılmak istenen Kirazlı Altın Madeni projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kirazlı Altın Madeni Projesi için en az 195 bin ağacın kesilip alanın hazırlandığına dikkat çekilen yazılı açıklamada, “Kazdağları ve çevresinde 10 yıldan fazla bir süredir yaşam savunusu mücadelesi verilmektedir. Hem alanlarda verilen mücadele, hem de hukuk mücadelesi altın madenciliğinde süreci oldukça yavaşlatmayı başarmıştır. TÜMAD’ın Lapseki ve İvrindi Altın Madeni Projelerinin başlanılmasının önüne geçilememiş olsa da diğer projelerin bir kısmı durdurulmuş bir kısmında da başlanılmaması sağlanmıştır” denildi.

'KİRAZLI'DAKİ DİRENİŞ TÜM ÜLKEYE UMUT VERMEKTEDİR'

“Kirazlı nöbet alanı ekoloji mücadelesi açısından tüm ülkede ve hatta uluslararası boyutta da simge haline gelmiştir. Nöbet alanındaki çadırlı direniş tüm ülkeye umut vermektedir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Kirazlı mücadelesinin kazanılmasının bölgede sırada bekleyen diğer altın madeni projelerinin de önünü keseceği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Kirazlı ve Kazdağı ve çevresindeki ekoloji mücadelesinin, toplumun tüm kesimleri ile birlikte, tüm emek ve demokrasi güçleri ve kadın hareketi ile de bütünleşerek, bu konuda emek vermek isteyen herkesi kucaklayarak, belirli bir strateji çerçevesinde, ülke çapındaki tüm ekoloji örgütlerinin de desteğini alarak yürütülmesi büyük önem göstermektedir.

Öte yandan, mücadelenin geleceğini büyük ölçüde belirleyecek olan şeyin yöre köylülerinin bu mücadele içerisine daha çok çekilmesi ve hatta mücadelenin öncülüğünü yapmaları olduğunu düşünüyoruz. Mücadelenin yeni düşünceler ve yeni yaratıcı yöntemlerle, emek vermek isteyen herkesi kucaklayarak sürdürülmesi temennimizdir.

Kirazlı ve Kazdağı mücadelesine desteklemeyi devam edeceklerini belirten Ekoloji Birliği, “Kazdağı’nda yürütülen mücadelenin yangın yerine dönen ülkemizin Munzur, Ordu, Fatsa, Murat Dağı, Artvin, Hasankeyf, Aydın, Manisa gibi diğer bölgelerinde verilen mücadeleler ile birleşmesi, kucaklaşması çok önemlidir” diyerek açıklamayı sonlandırdı.


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AKP’den başvuru “Seçimler iptal edilsin” yaSmin Haber Arşivi 6 06 Nisan 2019 09:00
Gram altın 214 Lira oldu! Peki, yarım altın ve gram altın ne kadar? Altın fiyatları… Sanem Ekonomi Haberleri 0 20 Aralık 2018 14:10
Ekoloji PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 02:22
Ekoloji YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 13 Nisan 2009 18:06