IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By ibRet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2014, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chanserv Akick Komutları




Help ile uğraşıp istifade etmek isteyenler için eskilerden...

Konu: [Chanserv Akick Komutları]
Yazar: ibRet

Chanserv Akick: Kullanıcının kanala girişinin engelenmesine, giriş yasağının kaldırılmasına, yasaklı kullanıcıların görüntülenmesine ve sayısının öğrenilmesine imkan tanır.

=> Chanserv Akick hakkında bilgi almak için: /Chanserv Help Akick

[Akick Add]: Nick!identd@host şeklinde tanımlanan kullanıcının, kanala girişini engellemek için kullanılır.
Kullanım: /Chanserv Akick #Kanal Add Nick!Identd@Host Sebep
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add mIRCTurk!mIRCTurk@* => mIRCTurk kanalına; Nicki ve identi mIRCTurk olan kullanıcının girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add *!*turk@*mirc* => mIRCTurk kanalına; Identi turk kelimesi ile biten ve hostunda mirc kelimesi geçen kullanıcının girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add *!mt*@*help => mIRCTurk kanalına; Identi mt ile başlayan, hostu help kelimesi ile biten kullanıcının girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add mirc*!*@*turk* => mIRCTurk kanalına; Nicki mirc ile başlayan ve hostunda turk kelimesi geçen kullanıcının girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add *mt*!*mt*@*help* => mIRCTurk kanalına; Nickinde ve identinde mt kelimesi geçen, hostunda help kelimesi geçen kullanıcıların girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add m??????k!mirc*turk@* => mIRCTurk kanalına; nicki 8 haneli ve ilk hanesi m son hanesi k olan, identi mirc ile başlayıp turk kelimesi ile biten kullanıcıların girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add m*k!????????@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] => mIRCTurk kanalına; Nicki m ile başlayıp k ile biten, identi 8 haneli ve hostu help olan, kullanıcının girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add *!mirc@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]* => mIRCTurk kanalına; Identi mirc olan, hostu help kelimesi ile başlayan kullanıcının girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add mI*rk!m?r?t?rk@*help => mIRCTurk kanalına; Nicki mI ile başlayıp rk ile biten, Identi 8 haneli ve ilk hanesi m 3.hanesi r 5. hanesi t ve son iki hanesi rk olan, hostu help kelimesi ile biten kullanıcıların girişinin engellenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Add ????????!????????@???????? => mIRCTurk kanalına; Nicki, Identi ve Hostu 8 haneli olan kullanıcıların girişinin engellenmesi sağlanır.
* Kanal akick listesine en fazla 2561 nick eklenebilir.
* Akick eklemelerinde kullanıcı Nick!Identd@Host şeklinde tanımlanmalıdır.
* Akick eklemerinde Sebep belirtilmezse, kullanıcı kanaldan atılırken "You have been banned from the channel" sebebi kullanılır.

[Akick Del4]: Nick!Identd@Host şeklinde tanımlanan kullanıcının, kanaldaki yasağını kaldırmak için kullanılır.
Kullanım1: /Chanserv Akick #Kanal Del Nick!Identd@Host
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Del mIRCTurk!*@* => mIRCTurk kanalının Akick listesinden, Nicki mIRCTurk olan kullanıcının yasağının kaldırılması sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Del *!m???????@*help* => mIRCTurk kanalının akick listesinden, Identi 8 haneli ve m ile başlayan ve hostunda help kelimesi geçen kullanıcıların yasağının kaldırılması sağlanır.
Kullanım2: /Chanserv Akick #Kanal Del Numara
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Del 9 => mIRCTurk kanalının akick listesinden 9 numaralı nickin yasağının kaldırılması sağlanır.
Kullanım3: /Chanserv Akick #Kanal Del Numara,numara..
Ornek1: /Chanserv Akick #mIRCTurk Del 4,5,6,7 => mIRCTurk kanalının akick listesinden 4,5,6,7 numaralı nicklerin yasağının kaldırılması sağlanır.
Bu örnekteki gösterim, şu şekilde de olabilir: /Chanserv Akick #mIRCTurk Del 4-7
Kullanım4: /Chanserv Akick #Kanal Del Numara-numara
Örnek: /Chanserv akick #mIRCTurk del 9-19 => mIRCTurk kanalının akick listesinden 9 ve 19 dahil olmak üzere 9 dan 19 a kadar olan nicklerin yasağının kaldırılması sağlanır.

[Akick List]: Kanalın akick listesinin görüntülenmesi için kullanılır.
Kullanım1: /Chanserv Akick #Kanal List
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk List => mIRCTurk listesinin görüntülenmesi sağlanır.
Kullanım2: /Chanserv Akick #Kanal List Nick!Identd@Host
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk List => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan, nicklerin görüntülenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk List ????Turk!mirc????@*mirc => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan; Nicki 8 haneli ve son 4 hanesi Turk olan, Identi 8 haneli ve ilk 4 hanesi mirc olan ve hostu mirc kelimesi ile biten kullanıcıların görüntülenmesi sağlanır.
Kullanım3: /Chanserv Akick #Kanal List Numara
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk List 9 => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan 9 numaralı nickin görüntülenmesi sağlanır.
Kullanım4: /Chanserv Akick #Kanal List Numara,numara..
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk List 4,5,6,7 => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan 4,5,6,71 numaralı nicklerin görüntülenmesi sağlanır.
Bu örnekteki gösterim, şu şekilde de olabilir: /Chanserv Akick #mIRCTurk List 4-7
Kullanım5: /Chanserv Akick #Kanal List Numara-numara
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk List 9-19 => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan 9 ve 19 dahil olmak üzere 9 dan 19 a kadar olan nicklerin görüntülenmesi sağlanır.

[Akick View]: Kanalın akick listesini ayrıntılı olarak görüntülemek için kullanılır.
Ayrıntılı görüntülemek:
- Akick Eklenme zamanı
- Akick Sebebi
- Akick Ekleyen Kişi
- Son Akick kullanımı
Kullanım1: /Chanserv Akick #Kanal View
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk View => mIRCTurk kanalının akick listesinde olan kullanıcıların, ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.
Kullanım2: /Chanserv Akick #Kanal View Nick
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk View mIRCTurk => mIRCTurk kanalının akick listesinde olan mIRCTurk nickinin, ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk View B* => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan; Nicki B harfi ile başlayan kullanıcıların ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk View *!mirc*@* => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan; Identi mirc kelimesi ile başlayan kullanıcıların ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.
Kullanım3: /Chanserv Akick #Kanal View Numara
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk View 4 => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan 4 numaralı nickin ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.
Kullanım4: /Chanserv Akick #Kanal View Numara,numara..
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk 5,6,7,8,9 => mIRCTurk kanalının Akick listesinde olan 5,6,7,8,91 numaralı nicklerin ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.
Bu örnekteki gösterim, şu şekilde de olabilir: /Chanserv akick #mIRCTurk View 5-9
Kullanım: /Chanserv Akick #Kanal View Numara-numara
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk View 7-11 => mIRCTurk kanalında yasaklanmış olan 7 ve 11 dahil olmak üzere 7 den 11 e kadar olan nicklerin ayrıntılı olarak görüntülenmesi sağlanır.

[Akick Count]: Kanalda yasaklanmış olan, kullanıcı sayısını öğrenmek için kullanılır.
Kullanım1: /Chanserv Akick #Kanal Count
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Count => mIRCTurk kanalının akick listesinde bulunan kullanıcı sayısının öğrenilmesi sağlanır.

[Akick Enforce]: Kanalda Akick güvenliğini sağlamak için kullanılır.
Kullanım1: /Chanserv Akick #Kanal Enforce
Ornek: /Chanserv Akick #mIRCTurk Enforce => mIRCTurk kanalının akick listesinde bulunan bir kullanıcı, başka bir nick ile kanala girip tekrar yasaklanmış olan nicke geçiş yaptığında, kanaldan atılması sağlanır.

[ChanservAkick Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar]:

1) Akick ile Ban Uygulaması Hakkında.

/Mode #Kanal +b ile eklenen giriş yasakları geçicidir. Çünkü, kanalda kullanıcı kalmadığında ban açılacak ve aktifliğini yitirecektir. Ancak, /Chanserv Akick ile eklenen yasaklar kalıcılığını korur. Servisler var olduğu süre, Akick ile eklenen kullanıcı yasağı kalıcılığını sürdürecektir.

Diğer Bilgiler;

* Kanal akick listesine, en fazla 256 nick eklenebilir.

* Akick eklemelerinde kullanıcı, Nick!Identd@Host şeklinde tanımlanmalıdır.

* Kanal akick listesi ve ayrıntılı görüntüleme işleminde, Nick!Identd@Host tanımlaması yaparak sonuç elde edilebilir.

* Akick eklemerinde, Nick!Identd@Host şeklinde tanımlanan kullanıcı, Silme/Listeleme/AyrıntıGörüntü işlemlerinde de tanımlanan şekli ile kullanılmalıdır.

* Akick Enforce, kanal akick listesine alnmış bir kullanıcının kanala farklı nick ile giriş yapıp, yasaklı nicke geçişinin engellenmesine olanak sağlar.

Akick View ile elde edilebiecek ayrıntılı bilgiler;
- Akick Eklenme Zamanı
- Akick Sebebi
- Akick Ekleyen Kişi
- Son Akick Kullanımı

* Akick Count, kanalın akick listesine eklenen kullanıcı sayısının öğrenilmesine olanak sağlar.

* Akick Del/List/View için, numaralar kullanarak Silme/Listeleme/AyrıntılıGörüntüleme işlemleri gerçekleştirilebilir.

* Akick Eklemelerinde Sebep belirtilebilir. Eğer sebep belirtilmezse yasaklı kullanıcı kanala giriş yapmaya çalışdığında, "You have been banned from the channel" sebebi ile kanaldan atılır.

[ChanservAkick konulu eğitim sona ermiştir.]

* Döküman üzerinde anlamadığınız veya sormak istediğiniz noktaları okumayı bitirdikten sonra, ilgili eğitmene bildiriniz.

* Unutmayınız; Her konu zamanında öğrenilmelidir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Mart 2014, 13:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Chanserv Akick Komutları




emeğine sağlık gayet güzel ve acıklıycı fakat..


keşke konuyu biraz renklendirseydin. böyle cok iç ice geçmiş gibi

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Mart 2014, 18:15   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Chanserv Akick Komutları




Emek ve başarı var..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Nisan 2019, 14:42   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Chanserv Akick Komutları




Emeğinize sağlık

__________________
İnsan ancak anladığı şeyleri duyar.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Nisan 2019, 14:46   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Chanserv Akick Komutları




Paylaşım için teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Nisan 2019, 17:17   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Chanserv Akick Komutları




Paylaşım için Teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
akick, chanserv, komutları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chanserv Genel Komutları Minstrel ChanServ 1 01 Aralık 2021 00:44
Chanserv Set Komutları Minstrel ChanServ 21 04 Mart 2015 02:32
Chanserv Akick Sancak1 ChanServ 0 17 Kasım 2011 18:48