IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2017, 01:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cinsel Organlara Piercing Taktırmak ve Zararları !





Son yıllarda piercing denen vücudun çeşitli yerlerini deldirerek, çeşitli altın, gümüş takılarla bezeyen yeni bir akım karşımıza çıktı.

Sokakta da gördüğümüz gibi bunlar kaşlarına, göbek deliklerine, dudaklarına ve dillerine delikler deldirerek çeşitli takılar takıyorlar.


Bu hepimizin sokakta rastladığı bir akım. Ancak son birkaç yıldır Türkiye’de de bu piercing olayının dünyanın birçok yerinde olduğu gibi cinsel bölgelerinde gerçekleştirildiğini görüyoruz. Özellikle kadınlar piercingi iç dudaklarına, meme uçlarına takarken, erkekler de penis başına veya testis derisine takıyor. Bu tür takılar takan bir nevi “delmeliler” diyebileceğimiz insan tipleri oluştu. Bu insanlar önceleri bu takıları ile röntgen muayenelerinde ve yapılan genel muayenelerinde gözümüze çarpmaya başladılar.

Punk’lar Piercing Akımının Öncüsü

1970’li yıllarda Batı ülkelerinde Punk denen topluma başkaldıran gençlerin başlattığı bu akım, daha sonra son birkaç yıldır ülkemize de geldi. Bizde de genç kadınlarda, özellikle meme uçlarına, klitoris üstüne, venüs tepesine ve cinsel bölgenin iç dudaklarına, o bölgeyi deldirmek suretiyle cinsel mücevherat ve halka gibi takılar taktıranlarm sayısı artmaya başladı.

Bir moda olarak gelen bu akım, taktıran kişilere daha çok oluşturduğu komplikasyonlarla, yani sorunlarla yansıyor. Gerekli tıbbi önlemler alınmadığı için birçoğunda enfeksiyon, ödem, lenfadonapati, kan oturması, metal alerjisi, ufak deri kistleri gibi değişik sorunlar görülmekte.



Piercing Tarihine Göz Atalım..

İlk başlarda bir başkaldırma hareketi gibi gözüken bu moda akımı, farklı olma özentisi, bedeni ile ilgili olma, bazı artist ve müzisyenleri taklit etme şeklinde yayılıyor. Cinsel bölgelerine bu tür takıları takanların bazıları vücutlarında yeni bir fetiş obje keşfettiklerini söylüyorlar. Bazıları ise, özellikle sadomazohist ve eşcinsel eğilimleri olanlar, cinsel birleşme ve cinsel sevişme sırasında kendi cinsel kimliklerini vurgulayan ve değişik bir zevk alma heyecanı yaratan bir olgu olarak niteliyorlar.

Cinsel bölgelerine piercing yaptiranlarla ilgili araştırma yapan Schildbach isimli araştırıcı, bu takıları taşıyanların ancak % 10’unun bu cinsel sapmaları olan kişiler olduğunu, diğerlerinde cinsel sapma görmediğini belirtiyor.

90’lı yıllarda Almanya da R. Augstein‘in Der Spiegel dergisinde yayınladığına göre almanya’da 1,5 milyonun üstünde kişinin cinsel takı taşıdığım ileri sürüyordu. Bugün seksi magazinler ve hatta birçok aylık dergide çıkan ilan ve reklamlara bakılırsa, bu rakamın çok daha fazla olduğunu varsayabiliriz. Belki bu konuyu kendi dar çerçevesi içinde yaşayanlar bizim ülkemizde böyle şeylerin olduğunu pek düşünemiyorlardır.

Cinsel organlarına takı taktıran “delmeliler” bunları kendi farklılıklarını, belki de teşhirciliğin yeni tanımlayacağımız bir dalı olarak, deniz kenarı kumsalda, çıplaklar kamplarında ve imkân buldukları her yerde sergilemektedirler.



Özenti Medya Çok Etkili

Bizdeki TV’deki “tele bilmem ne” gibi magazin programlarında, ve bazı dünya starları, super – model ve müzisyenlerin bu modayı yansıtmaları, özellikle gençler üzerinde etkili olmaktadır. Bu farklı kişilikteki sanatçıları örnek alan gençler, cinsel bölgelerine yaptırdıkları bu delmeler ve taşıdıkları takılar ile kendilerini diğer insanlardan “farklı” ve “özel” görmektedirler.

İşin ilginç yanı, tarihin derinliklerine baktığımızda bu piercing denen delmeliler olayının antik çağlardan beri var olduğunu saptıyoruz. Eski Mısır’da göbek deliğine takılan halkalara “krallık halkası” denirmiş ve ancak bazı özel şahıslar özel izinle bu halkaları takabilirlermiş. Roma İmparatorluğu devrine baktığımızda İmparator Sezar’ın askerlerinin meme uçlarına birtakım halkalar taktıkları bilinmektedir.

Doğu kültürlerinde eskiden beri vücuda takılan madeni halkaların kötü ruhlara karşı tılsımlı bir koruyuculuğu olduğuna inanılırdı. Bugün de Hindistan’da, Afrika’da burna takılan halkalar ve Karayip adalarında yerlilerin vücutlarının çeşitli yerlerine taktıkları halkalar bilinmektedir. Beri yanda bazı araştırmacılara göre cinsel organlarda ve meme ucunda yapılan bu delme işleminin erotik yönünün etnolojik olarak araştırılması gerektiği ileri sürülmektedir.



Piercing Zararları Nelerdir ?

-Böyle bir işlemin vücutta yapılması sonucu ortaya çıkacak yan tesirler ve sorunların hak ve sorumluluklarını hukukçulara bırakalım.

-Ancak bu delme işlemi vücuda yapılan bir girişim olduğu için, bunun sağlık yönü kişi için çok önemlidir.

-Ülkemizde gelişen tıbbi olanaklar çerçevesinde, nasıl artık sünnetin paslanmış jiletle ehil olmayan kimseler tarafından yapılması yerine, ürologlar tarafından yapılması tercih ediliyorsa, piercing, yani delme olayının da, tıbbi hijyen şartlarına dikkat edilerek yapılması gerekir.

-Burada sağlık açısından bunları yaptıranları uyarmak isterim.
Psikolojileri Bozuk’mu Acaba !

Her şeyden önce bu yapılan işlemin ayık kafa ile mi yapıldığı veya kişide psikiyatrik bir sorun olup olmadığı bilinmelidir. Diğer önemli bir nokta bu işlemin yapılacağı kişide kanama pıhtılaşma zamanına bakıp kanama ile ilgili bir sorun olup olmadığı ortaya çıkarılmalıdır. Bazı kimselerde yara iyileşmesi ve kapanması zor olur, örneğin şeker hastalarında durum böyle olduğu için bu açıdan tetkik yapılmalıdır. Ayrıca kişinin cinsel organlarında herhangi bir iltihap veya zührevi hastalık olmamalıdır. Diğer önemli bir nokta kişinin lokal anestezi maddelerine ve metale karşı alerjisinin olup olmadığıdır.



Tabii ki delme işleminin yapıldığı aletler, hele günümüzde AIDS, Hepatit-B, verem gibi hastalıklar göz önünde bulundurularak mutlaka steril olmalı, birini deldikten sonra başka birinde bir daha kullanılmamalıdır. Yapılan bölge en azından streptokok ve pseudomonas enfeksiyonlarından korunması için gerekli şekilde temizlenmelidir.

Bakır alerjisi oldukça yaygın olduğu için “mutlaka 18 karat altın kullanılmalıdır.




([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]..
..Z~D~A)






__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
cinsel organlara, piercing, taktırmak ve zararları !


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte cinsel ilişkinin fayda ve zararları PySSyCaT Kadın Sağlığı 0 06 Ekim 2016 14:23
En fazla piercing Lilith Guinness Rekorları 0 10 Ekim 2014 14:10
 Belly Button Piercing Göbek Piercing Resimleri Modelleri Çeşitleri AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Mart 2012 20:01
Piercing. Sihir IF Ekstra 0 27 Kasım 2011 17:28
Organlara Benzeyen Meyve ve Sebze Şekilleri Süslü Esrarengiz Olaylar 2 10 Şubat 2010 14:31