IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 17:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cinsiyet Değiştirme Ameliyatı (Erkekten Kadına)






Nedir

Dünya Profesyonel Transgender Sağlığı (WPATH, önceki adıyla Harry Benjamin Uluslararası Cinsiyet Disfori Derneği (HBIGDA) bunlara göre genital ameliyat transseksüellik tedavisi değildir. Mümkün olan en iyi tedavi ameliyatı da içeren bir tedavi programıdır. Ameliyat, seçtikleri cinsiyetle hayatın tadını çıkarabilen hastalarda daha olumlu sonuçlar verir.
Erkekten kadına cinsiyet değişimi için gerekenler

Hastanın ülkesindeki yasal yaşta olmak.
En az 12 aylık süregelen tedavi
En az 12 aylık devamlı ve tam zamanlı ve başarılı gerçek hayat deneyimi
Ameliyat için fiziksel uygunluk
Cinsiyet değiştirme ameliyatı tavsiyesi için tıbbi onaylar
Klinik danışma esnasında, size sorular sorulacak ve cinsiyet değiştirme ameliyatı için uygun bir aday olup olmadığınıza karar vermek için sağlığınız değerlendirilecek. Cilt miktar ve kalitesi de vajinal derinliğin değerlendirilmesi için muayene edilecektir.
Amaçlar

Klitoris, labia minora, labia majora ve vajinal boşluğu da içeren duyarlı ve estetik açıdan kabul edilebilir bir vulva yaratmak
Üretranın, aşağı idrar yolu açılmasına imkân verecek üretral bir giriş yapılarak kısaltılması.
Erektil dokuların tamamen kaldırılması (cinsel uyarılma esnasında üretral giriş ve çıkıntıların daralmasını önlemek için)
Dengeli bir vajinal derinliği oluşturmak
Organ yeterliliklerinin korunması
Yaraları en aza indirip saklamak
Standartlar

Operasyon esnasında maksimum güvenlik
Normal his ve duyulara sahip işlevsel bir vajinanın oluşturulması
Dış görünüşün mümkün olduğunca bir kadın vajinasına benzeyip minimum görülebilir yaralar içermesi
Ameliyattan sonra daha az post operatif ağrı
Hastalar genelde çabucak iyileşip normal rutinlerine dönebilir.
Ameliyatın ardından gerekli bakımı uygulanır ve taburcu olmanıza kadar da genişletme işlemi gerçekleştirilir. Bu, günde iki kez yapılır.
Son teknikler

Tek aşamalı işlem
Çok az yara
Çok daha küçük ve saklanabilen dış yara
Hastanın iyileştiğinde G-String giymesi ve kadın cinsel organı gibi hissedebilmesi
Daha fazla sensor doku korunumu ve kadın organı oluşturmak
Doğal haline çok benzer olacak bir vajina oluşturmak
Doğal haline estetik olarak çok benzer olacak bir labia majora ve labia minora
10-12 cm arasında vajina derinliği
Daha fazla Venüs tepesi doluluğu
Cerrahi Teknik

1. Ameliyatların çoğu genel anestezi altında yapılır. Yalnız, hasta isterse epidural anestezi de olabilir.
2. Ameliyat tek bir işlem olup vajinoplasti, dış kabioplasti, iç labioplasti, üretroplasti ve duyusal neoklitoroplastiyi içerir.
3. Orşiyektomi: Erkeklik hormonu oluşumunu önlemek için orşiyektomi uygulanır.
4. Yeni vajinanın derinliği Batılı bir kadın için ortalama ebat olan 10-12 cm olacaktır. Buna karşın bazı vakalarda ameliyatın ardından ilk sonuçlarda 12-14 cm olabilir. Uzun vadeli sonuçlar genişletme ve yara bakımına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
5. Erektil doku alınması: Üretra altında aşırı deri ve erektil doku oluşmaması, üretral ağzın etrafındaki erektil dokuların alınması için dikkatli olunmalıdır.
6. Vajinal duvar için iki seçenek sunulur:
a. Skrotal deri aşısı, çoğu vakada maksimum derinlik için skrotal deriye ihtiyaç duyulur. Yalnız, skrotal deri eksikliği halinde hastalar, kasıklardan ya da alt abdomenden fazla deri alınması gerekebilir.
b. Sigmoid kolon vajinoplasti: Kendinden kaygan ve daha elastik vajinaya ihtiyaç duyan hastaların ihtiyaç duyacağı bir işlemdir. Post vajinal daralma olması durumunda ikincil vajina reoknstrüksiyonu tercihi için kullanılır.
7. Derin daman trombozunun önlenmesi, ardışık aralıklı basınç rakor makineleri kullanırız.
Ameliyat Öncesi

Tavsiye mektubunun alınmasının ve cerrahla ilk görüşmenin yapılmasının ardında cinsiyet değiştirme uygunluğuna karar verilmesi için bir geçmiş ve fiziksel muayene yapılacaktır. Cerrah beklenen durumları ve iyileşme süreçlerini, risk ve komplikasyonları size açıklayacaktır.
Estetik ve işlevsel kaygılardan kaynaklanan yeni vajina etrafında ve içinde kıl oluşumunu önlemek için genital elektroliz cinsiyet değiştirme ameliyatından önce yapılmalıdır. Hastalar resimde görülen alandaki kılları cinsiyet değiştirme ameliyatının bir ila altı hafta öncesinden elektrolizle almalıdır.
Hastalar, ameliyattan 2-4 hafta öncesinden sigara içmeyi bırakmalıdır çünkü sigara içmenin cilt kalitesinde, yara iyileşmesine ve vaskülariteye olan etkileri en iyi sonuçların alınmasına engel olacaktır.
Hastalar, ameliyattan 2-4 hafta öncesinden kadınlaştırıcı endokrin tedavisini, 7-10 gün öncesinden de koagülasyon kaskadı etkileyen ilaçları bırakmalıdır. Medikal faktörlerin zorlaşması ihtimaline karşı önceden uygun bir doktora danışmak gereklidir.
Ameliyat Esnasında

Hasta kabul edilir ve bağırsak ameliyatına alınır. Bağırsağı temizlemek için, hasta ameliyattan 6-8 saat öncesinden ağız yoluyla hiçbir şey almamalıdır. Kan 20 cc’ye çekilir ve EKG elde edilir. Göğüs röntgeni çekilir. Ameliyattan önce bir ameliyat öncesi tıraş yapılır.
Hastanede kalma süresi 6-8 gündür ve hasta bu sürenin büyük bir bölümü boyunca yatak istirahatinde olur. Hasta mobil olana kadar analjezik kontrol, anti koagülan ve antibiyotikler parenteral kalacaktır. Vajinal paket yeni vajinaya ameliyatla aynı anda yerleştirilecek ve flepin iç vajina duvarlarına maksimum boyutlarda karşı olmasını sağlamak için 5 gün boyunca içerde kalacaktır. Bunun ardından foley kateteri alınacaktır.
Ameliyat sonrası bakım

Bakım ekibimiz harika bir ameliyat sonrası bakım sunar. Ameliyatın ardından gerekli bakımı uygular ve taburcu olmanıza kadar da genişletme işlemini gerçekleştirir. Bu, günde iki kez yapılır. Pansuman ve genişletme işlemi için günde iki kez kliniğe gelmeniz gerekeceği için size kliniğe yakın bir otelde kalmanızı tavsiye ederiz.
Vajinal Genişletme

Vajinanız ilk birkaç ay boyunca günde iki kez her seferinde ortalama bir saat ve yeterli miktarda kayganlaştırıcı jelle hafifçe genişletmeniz gereklidir, genişletme işlemi zamanla daha az sıklıkla yapılır, özellikle de düzenli olarak cinsel ilişkiye girerseniz. Altı aydan sonra cinsel ilişki olmaması durumunda, vajina genişletme işlemi haftada iki kere yapılır.
Genişletmenin ve ameliyat sonrası bakımın önemi

Ameliyatın başarısını sağlamlaştırmak için yapmanız gereken en önemli şey genişletmedir. Bunu düzenli olarak yapmazsanız, vajina derinlik ve stenozu daralır ve kısmı hatta tamamen çökmeye bile neden olabilir.

Düzgün genişletmenin erken dönemlerde yapılmaması hastanın ilerleyen dönemlerde aşırı vajina ağrısı hissetmesine neden olur. Daha fazla derinlik elde etmek ve vajina tıkanmasından sakınmak için genişletme işlemini uygulamanız kesinlikle gereklidir.

Uygun ve hafif genişletme teknikleri hakkında vajinal paketin alınmasının ardından bilgilendirileceksiniz. Genişletme maksimum derinlik ve vajinanızın işlevselliğini sağlamak için gereklidir.
Cinsel İlişki

Ameliyattan sonraki 3. aydan sonra, normal vajinal ilişkiye girebilmelisiniz. Kayganlaştırıcı türden jel kullanmanızı tavsiye ederiz. İyi hissediyorsanız, ameliyattan 2 ay sonra da ilişkiye girebilirsiniz. Genelde hastalar 6 numaralı genişleticiyi aldıktan sonra ilişkiye girmeye başlarlar.
Dişilik hormonlarına dönüş

Hastalar dişilik hormonu alımına ameliyattan 10-14 gün sonra geri dönebilir fakat hormon ihtiyacı ameliyattan öncekinden daha az olup, bu dönemdekinin 1/2 ila ¼’ü kadardır. Hormon kullanımına geri dönmeden önce cerrahınızla görüşmeniz tavsiye edilir. Kliniğimiz size ne tür ve ne kadar hormonların alınabileceği konusunda yardımcı olabilir.
Olası Risk ve Komplikasyonlar

Ameliyat sonrası kanama ve hematom
Enfeksiyonlar
Yara iyileşme sorunları
Rekto-vajinal akıntı
Kısmı veya ta flep nekrozu
İntravajinal kıl büyümesi
Hipertropfik yara





HemenSagLik..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}

Konu PySSyCaT tarafından (27 Nisan 2020 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsiyet değiştirme ameliyatı (erkekten kadına)


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinsiyet Değiştirme Ameliyatında Cerrahi İşlemler PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 26 Nisan 2020 10:31
Cinsiyet Değiştirme Ameliyatı (Kadından Erkeğe) PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 26 Nisan 2020 10:28
Cinsiyet değiştirme filtresi ile polisi kandırdılar! Coder Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 12 Haziran 2019 13:44
Selin Ciğerci, Cinsiyet Değiştirme Uygulamasıyla Yeniden Erkek Oldu oMeN İnstagram Haberleri 8 25 Mayıs 2019 20:23
Erkeklerin Cinsiyet Değiştirme Sebepleri Sue Ah Erkekler 0 09 Ağustos 2012 13:24