IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2021, 15:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spermisitler (Sperm Öldürücüler)






Nedir


Spermisitler (Sperm öldürücüler)
Spermisitler, spermleri rahim bölgesine ulaşmadan önce dondurarak ya da öldürerek, gebeliği önlemekte kullanılan ilaçlardır. Reçetesiz olarak satın almanız mümkün olan krem, jel, köpük, film, fitil ve tablet şeklinde birçok spermisit çeşidi bulunmaktadır.
Spermisitlerin çoğu nonoxynol-9 isimli sperm öldürücü kimyasalları içerir.
Spermisitler, tek başına kullanıldıklarında yüksek etkili bir doğum kontrol yöntemi değildir. Ancak, hamilelik durumuna engel olabilmek için spermisitler prezervatif, diyafram, doğum kontrol süngeri veya servikal kap gibi bariyer yöntemleri ile birlikte kullanılabilir. Spermisitler cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaz.


Niçin Kullanılır

Neden Kullanılır
Spermisitler hamile kalmayı önlemeye yardımcı olabilecek gebelik önleyici maddelerdir. Spermisitler:
• Tek başlarına ya da prezervatif, diyafram, doğum kontrol süngeri veya servikal kap gibi engelleyici yöntemlerle birlikte kullanılabilirler.
• Kullanımı eşinizden yardım almanızı gerektirmez.
• Reçetesiz satın alınabilir ve kendi başınıza uygulayabilirsiniz.
• Hormon bazlı doğum kontrol yöntemlerinin yan etkilerini taşımaz.
• Cinsel ilişki sırasında kayganlığı artırır.
Tüm bu olumlu etkilerine rağmen, spermisitlerin kullanımı herkes için uygun değildir. Doktorunuz şu durumlarda spermisit kullanmamanızı önerebilir:
• HIV virüsü kapma riskiniz yüksekse ya da sizde HIV veya AIDS varsa.
• Spermisit yerleştirilmesine engel olabilecek vajinal anormallikleriniz varsa.
• Sık sık idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorsanız.
• Hamilelik riskinin yüksek olduğu durumlarda. Yani 30 yaşından genç iseniz, haftada üç kez veya daha fazla seks yapıyorsanız ya da spermisitleri doğru bir şekilde kullanabilecek niteliklere sahip değilseniz.


Riskler

Riskler
Spermisitler vajina bölgenizde tahrişe sebep olarak, idrar yolu enfeksiyonu riskinizi artırabilir. Bu durum bazen yanma, kaşıntı veya kızarıklıklarla sonuçlanabilir. Spermisitlerin sık kullanımı, vajina bölgenizin tahriş olması durumunu artırabilir. Tüm bunlara ek olarak, vajina bölgenizdeki tahriş HIV veya cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilir. Vücudunuzun spermisitlere karşı alerjik bir tepki göstermesi de mümkündür.
Spermisitler cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamaz.
Araştırmalar tek başına spermisit kullanan yüz kadından yaklaşık yirmi dokuzunun, takip eden bir yıl içinde hamile kaldığını göstermiştir. Spermisitler, doğum kontrol bariyer yöntemleriyle birlikte kullanıldıklarında, gebeliği önlemek konusunda daha etkilidir.


Nasıl Hazırlanacaksınız

Nasıl Hazırlanmalısınız
Spermisit kullanımından önce, ürün kullanım talimatlarını dikkatlice okuyun. Herhangi bir endişeniz varsa bir sağlık kuruluşuna danışın.


Neler Yaşayacaksınız

Ne Bekleyebilirsiniz
Spermisit kullanmak için:
• Kullanacağınız spermisit türünü seçin. Hızlı koruma sağlaması açısından köpük, jel ve krem şeklindeki ürünleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Fitil, film ve tablet seklindeki ürünlerın aktif hale gelebilmesi için cinsel ilişkiden 10 ila 30 dakika önce uygulanması gerekebilir. Spermisit uygulanması bir saat sonra etkisini kaybedecektir. Spermisitin aktif hale gelmesi ile cinsel ilişki arasında bir saatten fazla süre geçerse, yeniden uygulama gerekir.
• Spermisitleri uygulayın. Sırt üstü uzanarak, yatar gibi rahat bir pozisyona geçin. Uygulamaya yardımcı alet ya da parmaklarınızı kullanarak, kullanacağınız spermisiti vajinanızın içine döl yatağına yakın bir bölgeye uygulayın. Eğer bir uygulama aracı kullanıyorsanız, aleti tavsiye edilen miktarlarda jel veya köpük ile doldurduktan sonra vajina içine mümkün olduğunca iç bölgelere ulaşacak şekilde yerleştirin. Spermisitin döl yatağı bölgenize yakın bir bölgeye yayılabilmesi için, araç üzerinde bulunan pistonu ileri doğru itin. Elle yapılacak uygulamalar için, ellerinizi yık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ıktan ve duruladıktan sonra film, tablet yada fitil şeklindeki spermisiti parmaklarınızın üzerine yerleştirin. Parmaklarınızı vajina arka duvarı boyunca mümkün olduğunca içeri girecek şekilde kaydırın. Böylece spermisitler döl yatağınızın üzerini ya da çevresini kaplayacaktır. Eğer spermisitleri bir diyafram ya da gebeliği önleyici sünger ile birlikte kullanıyorsanız, ürünle birlikte gelen yönergeleri izleyin. Spermisitleri anal yolla kullanmayın. Birden fazla kez cinsel ilişkiye girmeniz durumunda, her cinsel ilişki öncesinde spermisit uygulamasını tekrarlayın.
• Cinsel ilişkinin ardından dikkatli olun. Maksimum etkinliğin sağlanabilmesi için, spermisitin cinsel ilişkiyi takip eden süre içinde en az altı saat vajina içinde kaldığına emin olun. Altı saatlik süre tamamlandıktan sonra, vajinadan kalan spermisitleri temizlemenize gerek yoktur. Vajinanın yıkanması tavsiye edilmez. Ancak, eğer cinsel ilişki sonrası vajinal duş tercih edersiniz, spermisitin etkisini kaybetmemesi için altı saatlik sürenin geçmesini beklemeniz gerekir.
Eğer şu durumlarla karşılaşırsanız sağlık kuruluşunuza danışın:
• Vajina bölgenizde uzun süreli tahriş belirtileri.
• Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları.






HemenSagLik..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
spermisitler (sperm öldürücüler)


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Sperm PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 24 Haziran 2019 16:34
Aç kapa sperm AngeL Haber Arşivi 0 07 Ocak 2016 22:55
Sperm Balinaları KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:56