IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2021, 21:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lateks Prezervatif Alerjisinin Belirtileri






Nedir?

Lateks prezervatiflerin daha yaygın yaşanan bazı sorunları genelde hafiftir. Ama latekse tekrar tekrar maruz kalmak, eğer alerjikseniz ağır ve ölümcül reaksiyona yol açabilir. Lateks prezervatif alerjisi belirtileri yaşarsanız doğum kontrol yöntemleri alter[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ifleri için doktorunuzla görüşmeniz ve alerjik olduğunuz bir nesneye maruz kalma riskini muhakkak anlamanız önemli. Lateks prezervatif alerjisi büyük bir sorun gibi görünebilir ama lateks prezervatifin alternatifleri vardır.

Yanma hissi

Lateks prezervatif alerjisinin çok yaygın bir belirtisi yanma hissidir. Bu yanma hissi vajinada, peniste ve prezervatifle temasa girmiş herhangi bir cilt bölgesinin içinde yaşanabilir.

Döküntü

Döküntü genelde lateks prezervatife maruz kaldıktan sonraki 8 saat içinde ortaya çıkar. Bu döküntü hafiften orta dereceye olabilir, kaşınabilir veya yanabilir, rengi pembe veya kırmızı olabilir. Cilt kaşındığında pul pul olabilir. Bu döküntü çok sıkıcı olabilir ama hep öyle değildir.

Kaşıntı

Kaşıntı genelde her alerjide ilk belirtidir, lateks prezervatif alerjisinde can sıkıcı ve utanç verici olabilir. Genital bölgede hafiften şiddetliye kaşıntı olabilir. Kadınlar vajina etrafında, vulva ve labiada, hatta vajinanın içinde kaşıntı yaşayabilir. Erkekler penis hattı boyunca ve penisin dibindeki kasık alanında kaşıntı yaşayabilir. Ek olarak, alerjik kişi oral seks yapıyorsa dudaklar, dil ve boğaz da kaşınabilir.

Kabarcıklar

Lateks alerjileri genelde uzun süre maruz kaldıktan sonra meydana gelir ve zamanla daha fazla maruz kalmayla kötüleşir. Sonuç olarak, tekrar tekrar lateks prezervatife maruz kalan bölgelerde veya bu bölgelerin etrafında kabarcıklar meydana gelebilir. Bu kabarcıklar, prezervatifteki vücut için tehdit sayılan latekse karşı kendini korumaya çalışan bağışıklık sisteminin bir sonucu olabilir. Genelde su dolu olan bu kabarcıklar çok ağrılı olabilir ve patlatılmamalıdır çünkü kabarcıktaki vücut tarafından bir bağışıklık tepkisi sırasında salgılanan bir madde olan histamin vücudun başka bölgelerine sıçrayabilir.

Anafilaksi

Anafilaksi ağır bir alerjik tepkidir ve acil tıbbi tedavi gerektirir. Eğer nefes darlığı, dudakların, dil ve boğazın şişmesi, hızlı kalp atışı ve göğüs ağrısı yaşıyorsanız 112’yi arayın veya bir acil servise gidin. Eğer tedavi edilmezse anafilaksi genelde hava yollarının tıkanmasından ve başka komplikasyonlardan dolayı ölüme yol açar.






HemenSagLik..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
lateks prezervatif alerjisinin belirtileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hastalıkların belirtileri nelerdir kansızlık ve böbrek hastalığının belirtileri nelerdir? Sanem Sağlık Köşesi 0 31 Mart 2018 14:04
Lateks Desmont Sözlük 0 27 Kasım 2014 16:05
Lateks Alerjisi ve Belirtileri Zen Sağlık Köşesi 0 09 Haziran 2013 14:19
Prezervatif +18 BeyazGece Fıkra 1 08 Nisan 2007 12:06