IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2021, 09:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı beslenme sertleşme bozukluğunu önlüyor




Beslenme ile cinsel performans arasındaki ilişkiye yönelik araştırmalar neredeyse insanlık tarihinin ilk dönemlerine kadar uzanıyor. Arkeolojik araştırmalar iktidar simgesi olan penis sertleşmesini iyileştirmek için cinsel performansı arttırıcı büyüler, dualar, karışımlar ve ilaçlara antik dünyada oldukça sık rastlıyor. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan yeni bir çalışma, sağlıklı beslenen erkeklerin ileriki yaşlarında sertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon) riskinin daha az olabileceğini öne sürüyor.
Sertleşme bozukluğu, ereksiyonun cinsel ilişkiyi başlatmak veya sürdürmek için yeterli olmaması durumu olarak tanımlanıyor. Günümüzde hemen her erkek zaman zaman sertleşme bozukluğu yaşayabiliyor. Özellikle stresli iş yaşamı, depresyon, kaygı bozuklukları, ilişkide yaşanan sorunlar nedeniyle birçok genç erkek ara sıra sertleşme sorunu ile karşılaşabilir. Bununla birlikte, yaş alan erkeklerde sertleşme bozukluğu sürekli hale gelebilir ve bu durum tedavi gerektiren sağlık sorunlarının bir işareti olabilir. Sertleşme bozukluğu bir profesyonel tarafından ele alınması gereken ruhsal bir sorunun veya ilişki zorluklarının da bir işareti olabilir.

Peki sertleşme bozukluğu ne sebep olur ve nasıl önlenir? Sertleşme bozukluğunun birçok organik ve psikolojik sebebi olabilir. Özellikle kalp ve damar sağlığını bozan sigara, diyabet (şeker hastalığı), yüksek tansiyon, kolesterol yüksekliği ve hareketsiz yaşam sertleşme bozukluğunun da başlıca sebepleridir. Sağlıksız beslenmenin de kalp ve damar hastalıklarına yol açmasını dikkate alan araştırmacılar, beslenme alışkanlıklarının sertleşme kalitesi üzerindeki etkisini bu güncel araştırmada ele aldılar.

San Francisco'daki California Üniversitesinde görev yapan bilim insanları, çalışmaya katılan 20.000'den fazla erkekten alınan beslenme verilerini analiz ettiler. Çalışmanın sonuçlarına göre, sağlıklı beslenme alışkanlığına sahip olan erkeklerde sertleşme bozukluğu riskinin %22 daha az olduğu saptandı. Bu ilginç çalışmanın bulguları JAMA Network Open adlı dergide yayınlandı.


Bu çalışmadan elde edilen en önemli sonuç daha fazla sebze, meyve, kuruyemiş, baklagiller ve balık tüketmenin sertleşme bozukluğunu önleyebileceği oldu. Bunun yanı sıra kırmızı ve işlenmiş etleri daha az tüketmenin de sertleşme bozukluğunu geciktirebileceği gözlendi. Sağlıklı bir diyetin sertleşme bozukluğu riskini tam olarak nasıl düşürdüğü henüz bilinmemekte, ancak sertleşme bozukluğu özellikle genç erkeklerde kalp-damar hastalıklarının erken uyarı işareti olabilir.

Bu nedenle ileriki yaşamlarında sertleşme bozukluğu sorunu ile karşılaşmak istemeyenlerin Akdeniz tipi diyet alışkanlıkları edinmesi önerilir. Bununla birlikte sertleşme bozukluğu sorunu yaşayan erkeklerin bir üroloji uzmanına görünmesi ve bu hastalığın giderilmesinde fayda sağlayan tedaviler hakkında bilgi alması gereklidir.

SağlıkHaberleri

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sağlıklı beslenme sertleşme bozukluğunu önlüyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sertleşme Bozukluğunu İyileştirmek İçin Yaşam Tarzı Değişiklikleri Chen Sağlık Köşesi 0 05 Temmuz 2019 23:15
10 Adımda Sağlıklı Beslenme YaRen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Haziran 2019 22:24
Sağlıklı vejetaryen beslenme Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 18 Ağustos 2016 16:42
Sağlıklı Beslenme xena Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 03 Ocak 2013 17:30
Sağlıklı beslenme takıntısı Dilara Sağlık Köşesi 0 07 Nisan 2009 13:28