IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2021, 12:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cinsel Sorunların Kaynağı




Cinsel Sorunların Kaynağı
Cinsel işlev bozuklukları kişinin iç dünyasındaki bir çatışmadan kaynaklanabileceği gibi, kişiler arasındaki çatışmanın etkisiyle de oluşabilir. Çocukluk döneminde kişilik gelişiminde aksaklıklar yaşayan ve erişkin dönemde de içlerinde bu izleri taşıyan kişilerin cinsel terapiye daha fazla ihtiyaç duydukları biliniyor. Cinsel işlev bozuklukları sosyokültürel baskılar, cinsellikle ilgili bilgi eksikliği, önemli bir psikiyatrik hastalığın bir sonucu, çarpıtılmış ve olumsuz düşüncelerimiz veya basit bir stres durumundan da kaynaklanabilir. Cinsel terapilerde öncelikle sorunun kaynağına inilir. Kadın ya da erkeğin iç dünyasında bastırılmış olan ruhsal çatışmalar ön planda ise cinsel terapi ile eş zamanlı olarak yoğun bireysel psikoterapi önerilmektedir.

Cinsel terapi süreci temelde, danışanların kendi cinsel sorunlarının kaynağına inmelerini, bunların temelinde yatan kişisel deneyleri anlamalarını, ve bu şekilde kendi kendilerine yardımcı olmalarını sağlar. Dolayısıyla terapilerde kişi kendi kendisini tedavi eder. Bunun için kişinin kendi kendisini değiştirmeyi ve sorununu düzeltmeyi istemesi gerekir.

Psikolojide tıbbın diğer alanlarından farklı olarak tedavi eden düzelten neşter kullanan bir otorite yoktur, istek ve arayış ile terapiste başvuran kişi düzelme sürecinde yolun yarısını almış kabul edilir. Terapist bu süreçte sadece belli teknikleri kullanarak danışanına yardımcı olan bir sağlık profesyonelidir.

Cinsel terapiye başlamadan önce danışanlara çok yönlü multidisipliner bir muayene, tetkik ve değerlendirme yapılmaktadır.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsel sorunların kaynağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinsiyet Değiştirme Ameliyatından Sonra Çıkması Muhtemel Sorunların Nedenleri Nelerdir? PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 12 Mart 2021 16:12
İnsanlardaki Bedensel ve Psikolojik Sorunların Giderilmesinde Hayvan Kullanımı Liaaa Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 03 Mayıs 2012 19:21
"AK Parti sorunların çözümü için şanstır" Spammer Haber Arşivi 0 17 Aralık 2011 18:47