IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2009, 16:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarda 2 yaş sendromuna dikkat




Çocuğunuzun davranışlarında ani değişmeler meydana geliyorsa hırçınlaşıp kendine zarar veriyorsa bunların nedeni '2 yaş sendromu' olabilir


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Özellikle 18 ile 36. aylar arasında çocuğunuzun davranışlarında her zamankinden farklı tutumlar gözlüyorsanız, bunlar daha çok inatçılık, istediğini elde etme, başaramayınca etrafına ve kendine zarar verme şeklinde gelişiyorsa, bunların sebebi 2 yaş sendromu olabilir.

Çocuk Gelişim Uzmanı Mine İnal Akkaya, çocukların bir birey olduklarını farkedip inatçı davranışlar içine girdiği bu dönemi, "2 yaş sendromu" olarak adlandırıyor.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Akkaya, bu dönemde çocukların kişiliğinin oluşmaya, istediklerini nasıl yaptıracağını öğrenmeye başladığını belirterek, ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor olan, gelişimin en önemli aşamalarından biri olarak tanımlıyor.

ÇOCUKLARDA ERKEN ERGENLİK

Literatürde "erken ergenlik", "terrible two", "çocukluk dönemi negativizm" olarak da isimlendirilen 2 yaş sendromunun her çocuğu aynı şekilde etkilemediğini ifade eden Akkaya, büyük ölçüde ailenin tutumu ve çocuğun kişilik özelliklerinin etkili olduğunu söyledi.

Çocuk Gelişim Uzmanı Akkaya, "Bu sadece sizin çocuğunuzun başına gelen bir durum ya da hastalık değildir. 2 yaş sendromu, geçici ancak sabırla atlatılması gereken bir gelişim dönemidir." dedi. Bu dönemdeki çocukların, isteklerini konuşmak yerine ağla***** gösterdiğini belirten Akkaya, "İtiraz etmeyi severler. 'Hayır, istemiyorum, gelmem, yapmam' gibi olumsuz ifadeler kullanmayı tercih ederler.

İstekleri yapılmadığında başını yere vurma, kendine ya da anne babaya vurma, nesneleri fırlatma, çığlık atma ve öfke nöbetleri geçirme gibi davranışlar sergileyebilirler." şeklinde konuştu.

Bu dönemi sağlıklı atlatabilmek için bazı tavsiyeler de bulunan Mine İnal Akkaya, ebeveynlerin sabırlı davranması gerektiğine dikkat çekti. Anne, baba ve bakımında söz sahibi olan diğer kişilerin, çocuğun davranışlarına tepki verilmesi gerektiğini anlatan Akkaya, istediğini yaptırma ve tutturma krizleri sırasında kucağa almanın ve ilgi göstermenin, bu davranışların artmasına sebep olacağını vurguladı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuklarda, dikkat, sendromuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çeyrek Yaş Sendromuna Dikkat Lcia Ah Kadınlar 1 15 Mart 2015 02:49
Dikkat Sorunu, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu veya Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklarda Ödev Düzeni Oluşturma Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:39
Çocuklarda Alerjiye Dikkat Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Kasım 2011 13:20
Tatil sendromuna dikkat! System Sağlık Köşesi 0 04 Kasım 2011 15:33
Boşanma sürecinde olanlar çocuğunuz EYS Sendromuna dikkat ediniz! aSsLı Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Nisan 2008 18:01