IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2011, 22:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekçe Konuşmaya Devam




Eğer bebeğinizle “bebekçe konuşurken” kendinizi budala gibi hissediyorsanız, rahat olun. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, siz her “agu-agu, ga-ga” ile sadece ona dil gelişimi için ihtiyacı olan şeyi veriyorsunuz.

Japon araştırmacıların yaptıkları çalışmalarda, yeni doğan bebeklerin yetişkin konuşmalarına ve bebekçe konuşmalara verdikleri tepkiler araştırıldı, ve bebeklerin beyinlerinin ön kısımlarının “bebekçe konuşma” sırasında daha aktif olduğu belirlendi.

Hiroşima Üniversitesi’nden Yuri Saito açıklıyor: “Yeni doğan bebekler, bebekçe konuşmaları işittikleri zaman, beyinlerinin ön bölümünde daha fazla oksijenlenme meydana geliyor. Bu sonuç, yeni doğan bebeklerin beyinlerindeki aktivitelerin, uyuyor bile olsalar, annelerinin ses tonundan etkilendiklerini gösteriyor.”

Archives of Disease in Childhood’ın Mart sayısında bu çalışmaya yer verilmiştir.

Boston Üniversitesi Tıp Okulu ve Boston Tıp Merkezi’nde pediatri profesörü Dr. Marilyn Augustyn, çalışmanın küçük ve başlangıç niteliğinde olmasına rağmen, klinik olarak bilinen gerçeklere psikolojik kanıtlar sunması açısından oldukça iyi bir çalışma olduğunu belirtiyor.

Saito, bebeklerin bebekçe konuşmaya çok iyi yanıt verdiğini belirtiyor ve ekliyor: “Bebekler kendileriyle ilgilenen insanlarla bir köprü kurarak onu tanımaya çalışırlar. Ayrıca, bebekçe konuşmaları işitmeleri daha kolaydır ve bu tarz konuşmalar dil gelişimine yardımcı oluyor.”

Augustyn, bu çalışmada altının çizilmesi gereken gerçeğin, ebeveynlerin bebekleriyle konuşmaları gerektiği olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bebeğiniz sizi dinliyor. Burada önemli olan sesiniz, konuşmanızın içeriği değil.”

Augustyn, günlük aktivitelerimiz sırasında bebeklerimizle basitçe konuşmalar yapabileceğimizi söylüyor, örneğin “şimdi senin altını değiştiriyorum” gibi konuşmaların bebekçe söylenmesinin, bebeğin dil gelişiminin başlamasına yardımcı olacağını vurguluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebekce, devam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gecikmiş Konuşmaya Ne Yol Açar ? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 10:34
İf bebekleri Konuşmaya başlarsa:p yoSun Yalan Haber 4 28 Kasım 2010 11:15
Bebekçe Konuşmaya Devam YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Ocak 2010 19:15