IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2011, 12:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeğinizin Dil Becerisini Geliştiren 8 Yol




Bebeğinizin Dil Becerisini Geliştiren 8 Yol


Bebek reaksiyon zamanı, yetişkinlerden daha yavaştır. Onun anlamlarını dinlerken, yavaş olmanız ve onun konuşmasını beklemeniz gerekli. Bebeğinizin söylediği her sözcüğü anlayamazsanız endişelenmeyiniz. Hiçbir aile, bebeklerinin çıkardığı bağırmaları ve çağırmaları tam olarak anlayamaz.

Bununla birlikte, dikkatlice dinlediğiniz ve bebeğinizin mesajlarını anlamaya çalıştığınız zaman iki şey olur. İlk olarak, bebeğiniz onun düşüncelerinde ve duygularında enteresan olan birinin tecrübesine sahiptir. İkinci olarak, onu daha fazla dinleyerek çoğu çocuğun işaretlerini kolaylıkla anlayabileceksiniz.

1) Bebeğinizin ağlamalarına karşılık verin. Bebekler ayrıca ağlayarak iletişimi öğrenirler. İlk yıllarında, ağlama, onların iletişim sistemlerinin temel parçasıdır. Ağlamalarına karşılık verdiğimiz zaman, bebeklerimiz, dinlendiğinizi ve dünyayı ihtiyaçlarınız karşıladığı güvenli bir yer olarak öğrenirler.

2) Bebeğinizle konuşun. Küçük bebekler, “sırayla yaparak” iletişim becerilerine başlarlar, severler sizi bakarlar ve beklerler. Seversiniz ve o da tekrar size verir. Basit bir etkileşimde, iletişim yapısını uygularlar ve iletişim kurduklarında karşılık alacaklarını öğrenirler.

3) Onunla beraber geçirdiğiniz süre boyunca doğallıkla, bebeğinizle konuşun. Bebeğiniz, ifade etmeden önce, alıcı dil becerilerini öğrenir. Kızınız, daha konuşmadan önce, ona dediklerinizi tam olarak anlar. Bebekler, zengin-dil ortamında büyüdüklerinde, doğal olarak konuşmayı öğrenirler. Düzenli olarak kızınızla konuştuğunuzda ve dinlediğinizde kolayca dili öğrenir. Dil modellendirme en iyi öğretme amacıdır. Bebekler ve çocuklar, doğru olarak konuşmak zorunda değillerdir. Doğru dil modeli belirlediğinizde, yavaş yavaş düzgün grameri öğreneceklerdir4) Onun diline erişin ve yaptıklarından ne anladığınızı tanımlayın. Ailelerin, çocuklarıyla içgüdüsel olarak yaptığı bir şeydir bu. Bebeğiniz burnunuza uzandığı zaman, severek, “bu benim burnum” . Bu küçücük ellerinle onları yakalayabilecek misin? diyebilirsiniz. Açılan kapının sesine doğru döndüğü zaman, “Kapının açılma sesini duydun, içeriye gelen sesin kız kardeşin mi?”diyebilirsiniz. kedi yaklaştığında ve mırıldanmaya ve teklemeye başladığı zaman “ Bak Tiger geliyor. Tüylü kediyi görmek için çok heyecanlı gözüküyorsun.” Veya “ Merhaba kedi Tiger !, Lisa seni gördüğü için çok heyecanlı” diyebilirsiniz.

5) Onunla yaptığınız şeyler hakkında bebeğinizle konuşun. Sizi anlamayan bir bebekle konuşmak kötü hissettirebilir fakat duyarak tekrar edilen tecrübeye ihtiyacı vardır, dilinizi öğrenmesi için konuşun. Onu kaldırmadan önce, ellerinizi ona doğru uzatabilir “seni kaldıracağım diyebilirsiniz. Bu şekilde, zengin tecrübe yapısında dili öğrenir. Altını değiştirirken “ Bu senin kuru bezin. Bezini altına koymak için popoyu kaldırıyorum.” diyebilirsiniz. Bu sadece dil öğrenmesine yardımcı olmaz/aynı zamanda daha sonra ne geleceğini bilmesini ve sürece aktif olarak katılmasını öğrenmesine yardım edecektir.

6) Aynı zamanda kendi hareketleriniz hakkında da konuşun. Bebeğinizin etrafında kendi kendinizle konuşmanız, hem dili öğretir hem de dünya kavramını anlamasına yardımcı olur. Yaparken ne yaptığınızı tanımlayın. “Öğle yemeği için havuçları pişiriyorum. Daha sonra, onları ufalayacağım ve sen onları yiyebilirisin.”, “Battaniyeni almak için diğer odaya geçiyorum.”, “Giyineceğim ve sonra da senin üstünü değiştireceğim”, “İşe gidiyorum. Baban seninle evde kalacak.”

7) Şarkı söyleyin veya hikaye anlatın. Şarkılar ve hikayeler, dil öğrenmenizin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü tekrar edilirler, böylelikle de çocukların öğrenme şansı olur. Şarkılar, el oyunları veya hareketli aktiviteler, çocuklara fiziksel ipucuna/işaretine bağlı kelimeler öğretici bebek alkış sesi olan öğrendiğinde, hatta nasıl söyleyeceğiniz bilmeden önce alkışlayarak o şarkıyı isteyebilir. “Alkış olan şarkıyı söylemek istiyorum.”

8) Kitap okuyun. Muhteşem bebek kitapları mevcuttur. Resimli veya estetik hoş resimli kitaplar arayın. Çocukların sadece onların resimlerinden oluşan çizgi filmlere ihtiyacı yoktur. Ayrıca, zengin, çeşitli veya poetik dili kitaplar arayın. Bazı bebekler birkaç dakika boyunca kitaplara bakarak yere sizinle birlikte sırt üstü uzanırlar. Diğerleri ise kıpırdarlar ve kıvranırlar. Çocuklara kitap okumaya başlamak için sihirli bir dönem yoktur. Onlar, kitap okunmasından hoşlanmaya başlar başlamaz, kitap okumaya başlamalıdır. Bebeğinizin ilgilenip ilgilenmediğini anlamak için periyodik olarak okumayı deneyin. Tanıdık objelerin ve insanların resimlerini kullanarak, küçük kalın kartonlara (kartpostal) bunları yerleştirerek ve tel veya gevşek ince tabaka halkaları ile bir araya getirerek çocuğunuzun ince kitaplar yapabilirsiniz. Salyasından ve dişlerinden korumak için plastik ile (yapışkan kap veya plastik gömlek) kitaplar kaplanabilir.
alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, bebeğinizin, becerisini, dil, geliştiren, yol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuzun Yaratıcılık Becerisini Desteklemek için İpuçları Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:55
Çocukların İşitsel Dikkatini -Dinleme Becerisini Geliştirme için Eğitici Etkinlik Önerileri Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:55
Çocuğunuzun Problem Çözme Becerisini Nasıl Güçlendirebilirsiniz? Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:53
Özgüven Geliştiren Taktikler Liaaa Kişisel Gelişim 0 07 Nisan 2012 23:58
Beyni Geliştiren 10 Roman Nigar Kültür ve Sanat 0 22 Aralık 2011 19:09