IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 06:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öpmeden Önce Düşünün!






Medicalpark Özel Bursa Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Nureddin Vurgun çocukları çok sık öpmemeleri konusunda ebeveynleri uyardı ve şu açıklamalarda bulundu:

Çocuklarınızı kimselere öptürmeyin, hatta siz de çok öpmeyin. Neden mi? Çünkü masum bir öpücüğün neden olduğu öpücük hastalığı, çocukların sağlığını tehdit ediyor. Tıptaki adı infeksiyöz mononükleoz (İM) olan öpücük hastalığı, genellikle çocuklarda ve ergenlik çağındaki gençlerde görülüyor. Öpücük hastalığının belirtileri lenf bezlerinin büyümesi, boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, bazen boğaz ve kulak iltihabı, ishal ve karın ağrısı… Daha büyük çocuklarda (ergenlik dönemindeki) ise belirtiler ateşin yükselmesi, lenf bezlerinin büyümesi (arka boyun bölümündeki) ve boğaz ağrısı şeklinde görülür.

Hastalığa yakalanan çocukta üç beş gün boyunca bitkinlik, iştahsızlık, kas ağrısı, bulantı, üşüme, terleme, ateş ve titreme görülebilir. Ateş bazen 40 dereceye kadar yükselebilir ve yüksek ateş en az 10 gün sürer. Boğaz ağrısı da en az bir hafta sürer. Öpücük hastalığına yakalanan bazı kişilerde dalak ve karaciğer de büyüyebilir. Kimilerinde ise ayaklarda, ellerde ve gövdede döküntü olabilir, gözlerin etrafı şişebilir.

Bir tür enfeksiyon olan bu hastalık, boğaz salgısı ve tükürükle çıkarılıyor, öpme ya da kan yolu ile insandan insana bulaşıyor. Enfeksiyonlu eşyadan da bulaşabiliyor. Özellikle kalabalık yerlerde yaşayan kişilerde, hijyenik olmayan ortamlarda bulunanlarda görülen öpücük hastalığı bebeklerde de görülebiliyor. Bunun nedeni ise annenin ağzında çiğnediği yiyeceği, daha rahat yutsun diye bebeğe vermesi. Her mevsim ortaya çıkabilen, kız ve erkek çocuklarda sıkça rastlanan öpücük hastalığına neden olan virüs, yakın temas ile kısa sürede karşı tarafa geçiyor.

En çok tükürük ve salya yolu ile… Uzmanlar öpücük hastalığından korunmak için ailelere, çocukları kimseye öptürmemelerini, kendilerinin de öpmemesini tavsiye ediyor. Öpücük hastalığının tedavisinde kesin istirahat işe yarıyor. Ayrıca mutlaka doktor kontrolünde tedavi görülmelidir. Hastalığın henüz aşısı yoktur.

Dr. Vurgun, 'Aileler çocuklarına sevgisini göstermekte ve hissettirmekte geri durmasınlar, özellikle bebeklerine sabunlu su ile yıkanmış, kurutulmuş ve ısıtılmış elleri ile sırtına karnına ve bütün vücuduna dokunup masaj yaparak sevgilerini göstersinler, fakat öperek değil. Özellikle grip, nezle gibi bir durumları varsa asla öpmemeliler.' dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
düşünün, Önce, öpmeden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anlatmadan önce iyi düşünün! Ay Felsefe 0 11 Kasım 2011 11:25
Girmeden Önce İki Defa Düşünün! Düş Haber Arşivi 2 16 Ekim 2011 16:10
Izgara Et Yemeden Önce İyi Düşünün Heidi Sağlık Köşesi 3 30 Mayıs 2008 22:36
Cevap vermeden önce, iyi düşünün. MavipikSeL Serbest Kürsü 0 09 Mart 2007 09:05