IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2012, 15:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk kanserlerinde asıl suçlu çevre




Tüm dünyada artış gösteren çocuk kanseri vakalarının önüne geçmek için onları çevre kirliliğinden uzak tutmak gerekiyor. Doğal olmayan gıdalar hastalığın fitilini ateşliyor!

Çocukların kansere yakalanması, bir şeylerin yanlış olduğunun işaretidir! Bazı bebekler hasta doğar... Sandra Steingraber'in bir dönüm noktası teşkil eden kitabı 'Living Downstream'de yazdığı gibi; çocuklar sigara içmez, alkol almaz ve stresli işlere sahip değildir.

DOĞUMLA BAŞLAR
Buna rağmen; Avrupa ve Amerika'da 1970'lerden 1990'lara kadar çocukluk çağı kanserlerinde, istikrarlı bir şekilde yılda yüzde 1'lik artış vardı. Bu artış biraz daha düşük oranda olmakla birlikte Kanada'da da görüldü. 2005 yılında Amerika'da 9 bin 500 yeni olgu gelişti ve bu rakam; her 100 bin çocuktan 15'ini temsil ediyordu.
Çocukluk çağı kanseri olan kan kanserleri, toplam vakaların yüzde 30'unu oluşturur. Yüzde 21'i ise sinir sistemi kanserlerine aittir.
1990'lardan bu yana kanserli çocuk sayısı sabit kalmış veya düşmüş, dahası tedavilerdeki gelişmelere bağlı olarak 1950'lerden bu yana ölen çocuk sayısı yarı yarıya azalmıştır. Çocuklar, neden kanser olmaktadır? Bu konuda birtakım güçlü çevresel ipuçları bulunmaktadır... İşte, ipuçlarının bilimsel açıklaması:
İnsan embriyosu, kimyasallara özel olarak duyarlıdır. Bu duyarlılık; bazı erişkin ve çocukluk çağı kanserlerinin, doğumdan önce programlanmış olduğuna işaret etmekte ve kanserin doğum öncesi temelini, rahatsızlık veren yeni bir keşif alanı olarak ortaya atmaktadır.

DAHA DUYARLILAR
Gelişmekte olan fetüs, plasentanın sağladığı doğal korumaya rağmen, aynı zamanda taşıt kirliliğinden ve ikinci el sigara dumanından oluşacak DNA hasarına karşı anneden daha duyarlıdır.
Bir çalışmada; gebelikten önce babaları, benzen veya alkol bulunan ortamlarda çalışan çocuklarda, lösemi gelişme riskinin neredeyse altı kat arttığı sonucuna varmıştır. Yenidoğanın doğum sırasında kanında ortalama 230 endüstriyel kimyasal vardır ki; bunların 180'inin insan ve hayvanlarda kansere yol açtığı bilinmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevre, cocuk, kanserlerinde, suclu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık