IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2012, 12:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaka var mı yok mu diye kontrol etmeyin




Bırakın Bezini Almanızı O İstesin

Onsekizinci aydan itibaren üçüncü yaşın sonuna kadarki dönem, psikanalitik gelişimin anal dönemidir. Bu dönem psikososyal açıdan gelişmenin ise otono-mi dönemidir. Bu dönemde, daha önce ağız çevresin-de olan haz, anüs ve civarı dokulara yerleşir. Dolayı-sı ile artık emzik faslı bitmiş, 'popo' faslı başlamıştır. Bu nedenle bu döneme anal dönem denir. Çünkü La-tince anal, popo ile ilgili demektir. Kakası ona ait bir eserdir. Onu yapıp yapmama kararı ona aittir. Bu onun kararıdır, sizin kararınız değil. Kakasını isterse o, kendisi verecektir İnsanın yapacaklarına kendinin karar verebilme yeteneğinin ilk ortaya çıkması bu şe-kilde olur. Psikososyal olarak otonom denmesinin se-bebi de otonom bağımsız anlama geldiği içindir. Çün-kü insanın kendi kararlarını kendinin verebiliyor olma-sı bağımsızlığı demektir.
- Yaaa! Bu çocuk benden ne istiyor? Yine gitti masanın altında kakasını yaptı. Kakasının geldiğini bilmese yüreğim yanmayacak. Yaptığını da biliyor. Bakar mısınız yaptıktan sonra sırıtarak masanın altın-dan bana bakıyor.
O halde, sık sık koklayarak, ya da bezini aralayıp bakarak, kaka ya da çiş yapıp yapmadığı kontrol edil-memelidir. Çocuk kakasını yaptıktan sonra, annesin-den onu almasını, yine kendisi istemelidir. Bu dönem iyi doyurulursa geleceğin kendi kararlarını verebilen, kararlarında tutarlı insanının temeli atılmış olur.
Pişik tedavi edilir. Yaptığı kakanın kabul görme-mesi ile yerleşecek utanç duygusu ve inatçı karakter tedavi edilemez. Hayat boyu yerleşir. Utanç duygusu, aşağılanma hissi uyandırır ve yeteneklerin ortaya çık-masına engel olur.



D
üzen ile Özdeşleşme


Anal ya da Otonomi dönemi dediğimiz 1,5 - 3 yaş arasındaki dönemde, benlik, özdeşleşme ile yeni bir boyut kazanır. Çocuk, temizlik ve düzen ile özdeşle-sin Fakat burada aşırıya kaçan titiz bir annenin erken ve sıkı tuvalet terbiyesi haz ilkesinin doyurulmasına engel olur. Titiz anne katı tuvalet terbiyesi ile haz ilke-sinin doyurulmasına engel olduğu gibi çocuğun kendi kararlarını vermesine de engel olur. Aynı zamanda aşırı temizlik ile özdeşleşen çocukta, yerine getireme-diği her temizlik kuralı bir suçluluk duygusu yaratır. Bu durum, bu dönemin başarısız sonuçlanmasına yol açar. Kararsız ve ne şekilde olursa olsun verdiği kararlardan utanç duyan, aşırı titiz, cimri, inatçı, anal erotizm sergileyen ya da buna aşırı tepki gösteren bir kişiliğin temelleri atılır.
Burası yazlık olmasına rağmen, bahçe taşına ka-dar ayrı terlik, alt katta ayrı terlik, merdivenlerde ayrı terlik, ikinci katta ayrı terlik ... (devamı var da üst katlara hiççıkmadığımız için hata yapmayalım dedik.) giyilmek zorunluluğu vardı. Sık sık annenin çığlıkları-nı duyardık,
-Gene miii (İşte, gene mi buraya ıslak ayakla bastınız gibi.)
Ara sıra da oğlanların elinde bir yer bezi, yerleri sildiklerine şahit olurduk.
Bu günler hızla akıp geçti. İki erkek kardeş göz açıp kapayana kadar büyüdüler. Biri 16 diğeri 20 ya-şına geldiler. İkisi de akademik açıdan başarısızlar, sigara ve alkol bağımlılıklarını duyuyoruz. Ayrıca toplumla uyuşmayan davranış sorunları var.
Ya da tam tersi, ilgisiz bir anne ile kakası içinde büyümüş olmak da bu dönemi örseler. Çocuk temizlik ve düzenle yeterince özdeşleşemez. Kararsız, baş-kalarının kararlarını da kabul etmeyen itirazcı, dağı-nık, sado-mazoşist bir kişilik oluşur.

Doç.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Pediatrist, Pediatrik Nörolog
Uluslararası Tıp
Çocuk Beyin Hastalıkları

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diye, etmeyin, kaka, kontrol, mu, , var, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İpucu: Google WebMaster Programları - Çoklu Pagerank Kontrol & Backlink Kontrol Broast Google 0 01 Eylül 2010 16:47
Kullanışlı Webmaster(Google) Programları(Çoklu Pagerank Kontrol,Backlink Kontrol...) aLKoLiK Google 5 27 Ocak 2010 20:56