IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ecrin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 21:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jimnastik çocuk için en uygun spor




Jimnastik çocuk için en uygun spor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Sanrı, ilkokul çağına kadar çocuklar için en uygun spor dalının temel ve gelişim cimnastiği olduğunu kaydetti.
Murat Sanrı, birçok velinin cimnastik sporunun boy gelişimini etkilediği yönünde yanlış bilgiye sahip olduklarını vurgulayarak, "Veliler cimnastik yapan çocuğun boyunun yaşıtlarına oranla kısa kaldığını düşünmekte. Bu tamamen yanlış bir kanıdır. Spor ve boy ilişkisini incelerken büyüme ve gelişmeyi birlikte ele almak gerekir." dedi.

Çocuklarda spora başlarken yaş ve fiziksel özelliklerin gözönünde bulundurulmasını isteyen Sanrı, cimnastik sporunun boyu uzattığını söyledi. Temel ve gelişim cimnastiğinde ağır travmatik antrenmanların söz konusu olmadığına dikkat çeken Sanrı, daha çok çocuğun yaşı da göz önüne alınarak oyunsal formda yapıldığını kaydetti. Çocuğun bedensel gücünün gelişmesi, solunum dolaşım fonksiyonlarının artmasının bu sporla sağlanacağını aktaran Sanrı, "Çocukların esneklik ve estetik kazanması, atak ve çevik olması gibi birçok gelişim bu sporla kazanılır. Onları geleceğe hazırlayan özellikler aletli ve aletsiz çalışma ortamında geliştirilir. Bu aletler; ip, top, labut, cimnastik topu, sıra, mini denge, minder, parmaklık, kasa gibi cimnastik aletleridir." ifadelerini kullandı.

Büyüme faktörünün bilimsel olarak genetik, beslenme ve hormonal faktörlerden oluştuğunu kaydeden Murat Sanrı daha sonra şu bilgileri verdi: "Her çocuğun boyunu anneden-babadan geçen iki gurup gen birbirini bağımsız olarak etkilemektedir. Genler büyümenin ana kalıbını, çocuğun ırksal ve ailevi boy potansiyelini ergenlik başlama yaşını belirler. Genetik faktörler göz önüne alınarak çocuğun ergenlik sonu nihai boyu hesaplanabilir. Bunun için anne baba boyları arasında ilişkiler kuran formüller geliştirilmiştir. Bilimsel verilere göre genlerin tayin ettiği boy aralığı 170-180 santimetre ise düzenli egzersiz, beslenme ile üst sınır olan 180 santimetreye ulaşılabilir. Ama ne yapılırsa yapılsın 190 santimetre olamaz. İşte burada çocuğun yaşı ve fiziksel özellikleri göz önüne alınarak ilkokul çağına kadar başlanabilecek branş temel gelişim cimnastiğidir."

"Düzenli yapılan cimnastik çalışmalarının çocuğun boy gelişimini olumlu yönde etkilediği bilimsel verilerle kanıtlanmıştır." şeklinde konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, jimnastik, spor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık için 2, mutluluk için 3 çocuk lazım! Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:15
Spor için artık ENERGY var! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 18 Eylül 2010 17:05
Doğum sonrası jimnastik.. AngeLus Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 03 Kasım 2009 09:25