IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2012, 00:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sezaryanlar Obez Oluyor




ABD Boston Çocuk Hastanesi, bin 255 anne ve çocuğunu izledi. Sezaryenle doğumun çocuklarda obezite riskini 2 kat artırdığı saptandı. Uzmanlar bunu, doğumda salgılanan hormonlara bağlıyor.

Sezaryenle dünyaya gelen çocukların obezite riskinin normal doğan çocuklardan 2 kat fazla olduğu ortaya çıktı. ABD'de bulunan Boston Çocuk Hastanesi uzman doktorlarından Susanna Huh'un üç yıl boyunca tam bin 255 anne ve çocuğunu gözlemleyerek hazırladığı rapora göre, sezaryen yoluyla doğan çocuklar obeziteye, normal doğumla dünyaya gelen çocuklardan iki kat daha meyilli oluyor. Normal doğan çocuklarda obez tanımına girenlerin oranı yüzde 7.5'te kalırken sezaryenlilerde bu oran iki kat artışla yüzde 15.7'ye çıkıyor. Ayrıca sezaryenle doğum yapan anneler, diğer annelere göre çok daha kısa süre emzirdiği için, çocuklar da yapay besinlerle daha erken tanışıyor.

3 YIL İZLEDİLER
Dr. Susanna Huh, ekibiyle birlikte ABD'nin Massachusetts eyaletinin çeşitli bölgelerinden hastanelerine başvuran bin 255 anne ve çocuğunu doğum öncesinden itibaren gözlem altına aldıklarını, doğumlarını gerçekleştirdiklerini ve üç yaşına kadar da tetkikleri sürdürdüklerini anlattı. Yapılan araştırmada çocukların ve annelerin sağlık taramalarının yapılmasının yanı sıra, ağırlıkları ve vücutlarındaki yağ değerleri de düzenli şekilde rapor edildi. Çocukların yüzde 22'si sezaryenle, yüzde 78'i ise normal şekilde doğdu. Araştırmanın sonucunda ise sezaryenle doğan çocukların vücutlarındaki yağ değerlerinin diğerlerine göre iki kat fazla olduğu görüldü. Dr. Susanna Huh'a göre, sezaryenle doğumun neden obeziteye yol açtığı konusunda henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Dr. Huh "Tahminlerimize göre, doğum sırasında salgılanan hormonlarla ilgili bir durum bu. Ya da çocuk, doğumda bazı bakterileri almış olabilir" diyor.

MODA, NORMAL DOĞUM
Bu arada sezaryenin anne ve çocuk sağlığına olan olumsuz etkilerini gündeme getiren normal doğum taraftarları, dünyanın her ülkesinde yoğun kampanyalar düzenliyor. Hollanda'da evde geleneksel usullerle doğum yapma oranları geçtiğimiz yıl yüzde 50'yi aştı. İngiltere Sağlık Bakanlığı da anneleri mecbur olmadıkça sezaryene başvurmamaya yönlendiriyor. Normal doğumların tamamen ücretsiz ve çoğu defa evlerde gerçekleştirildiği ülkede hükümet, evlere ebe bile gönderiyor. Sezaryen karşıtlarına göre, kadının vücudu normal doğum yapacak biçimde yaratıldığından, onu doğal olmayan yollardan doğuma zorlamak, aynı zamanda bir çok riski de davet etmek anlamına geliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Haziran 2012, 00:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sezaryenler Obez Oluyor




Sezaryen ne fistiğim? .p

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
obez, oluyor, sezaryanlar, sezaryenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin yüzde 23'ü obez Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 25 Kasım 2011 20:49
Obez Hayvanlar Ein Hayvanlar Alemi 0 20 Aralık 2010 04:28
Obez erkekler DİKKAT! Collettivo Ah Erkekler 0 24 Ağustos 2008 13:29