IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2012, 03:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğum mu Şımarık Yoksa Benim Ondan Beklentim mi Çok Düşük




Günümüzde büyük kentlerde ki çekirdek ailelerin yaşam biçimleri çocuklarının da yaşam biçimlerini etkilemektedir. Çalışan annenin de eşlik ettiği, iş dünyasında fiziksel olarak gün boyu birbirinden ayrı kalan aile bireyleri, iletişimlerini genelde cep telefonu, internet aracı ile mail, ya da sms göndererek sağlar oldular. Gün içindeki dış dünyanın yorgunluğu ile akşamları eve yorgun gelen aile bireyleri birbirleri ile bedensel, sessel, göz teması ya da dokunsal gibi iletişimleri ellerinde olmadan az yapmaktadırlar. Bu da beraberinde iletişim kazalarına yada birbirinden habersiz bireylerin duvarlar arasında dolaşmasına neden olmakta. Yada aileler çocukları üzerindeki hakları, yaptırımları ve ya paylaşımları konusunda tedirgin olmakta, biz uzmanların kapılarını aşındırmaktadırlar.



Öncelikle ailelere soruyorum: Çocuklarınız ile aranızda nasıl bir talep- sorumluluk ilişkiniz var?



1-Talepleriniz çok yüksek ama çocuğunuza yüklediğiniz sorumluluk az mı? O zaman buyurun tanışın: Çocuğunuz otoriter bir çocuk olarak gelişmekte ve eğer önlem almazsanız otoriter bir yetişkin olacaktır.



2-Çocuğunuza yüklediğiniz sorumluluk ile beraber beklenti düzeyiniz de oldukça düşük mü? Bu şartlar altında özgüveni düşük, kendinden emin olmayan, kimlik gelişimi zayıf, hani toplumda farklı bireyler dediğimiz bireyler var ya işte onlardan yetiştiriyorsunuz. Kolay gelsin diyorum.



3-Peki siz çocuğunuzdan pek bir şey beklemeyen, ona inancı zayıf, talebiniz düşük ama ona kaldıramayacağı kadar sorumluluğu omuzlarına mı yüklediniz? Çocuğumuzun egosunu gereksiz yere boş şekilde şişirdiğimizin farkına fardınız diye düşünüyorum. Çünkü karşınızda şımarık, her istediği hemen olsun isteyen talepleri bitmeyen yetişkin adayı ile baş başa kaldınız.



4-Yerinde ve zamanında aynı zaman da da çocuğunuzun ihtiyacı kadar, ancak zaman zaman bu sınırı da biraz zorlayarak sorumluluklar verip, taleplerinizi de yüksek mi tutuyorsunuz? Sizi tebrik ediyorum! Hayatta ne istediğini bilen, başarı odaklı, lider, yetki sahibi hedefine ulaşmayı başarabilen birey sizin evinizde minik adımlar atıyor.



Yukarıda saydığım maddeler çocuklarımıza sorumluluk verirken ve onlardan beklediklerimizi tartmamız gerektiğini vurgulamak içindir. Tüketimin hızlı şekilde olduğu “hatta kullan at” mantığının endüstriyel anlamdaki uygulamasının maalesef duygulara da sıçraması ile çağımızda

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beklentim, benim, cok, ondan, yoksa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Benim Çocuğum:İstanbul Live Zen Kültür ve Sanat 0 05 Nisan 2012 21:13
Yoksa çocuğum otistikmi? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 17 Şubat 2012 23:30
Yoksa Çocuğum Bir İndigo Mu? Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Haziran 2008 12:38