IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2012, 13:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dişçi'ye Severek Gidecekler





İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, çocukların diş hekimi korkusuna son vermek için çizgi film karakterlerini kullanıyor. Çocuklar için hazırlanan üniteler ve muayenenin yapıldığı bölümler, çocukların korkularını yenebilmesi için miniklerin takip ettiği güncel çizgi film kahramanları, sevimli hayvanların posterleri ile dekore edildi.

Özellikle okulların tatile girmesiyle çocuk diş ünitesinde gözle görülür oranda yoğunluk yaşandığını ifade eden İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, çocukların diş hekimi korkusunu yenmeleri için özel uygulamaların kullanılmaya başlandığını söyledi.

"Uslu dur, yoksa dişçiye götürürüm" telkinleriyle diş hekimi korkusuyla büyüyen çocukların muayenelere düzenli gitmemesi nedeniyle ileri ki yaşlarda geri dönüşü olmayan diş rahatsızlıklarıyla hastanelere geldiklerini belirten Uysal, "İğne korkusuyla gelen çocukların bir şekilde bu korkulardan uzaklaştırılması gerekiyor. Hekimlerin bir çoğu çocuklar ilk geldiklerinde hemen tedaviye başlıyor. Bu onların için bir kaygı ve korku sebebidir." dedi.

Hastane bünyesinde bulunan alanlarında başarılı pedodonti uzmanlarının çocuk psikolojisi alanında da oldukça deneyimli olduklarını ifade eden Dekanı Uysal, "Hekimlerimiz tedaviye gelen çocuklara ilk gün geldiklerinde diş çekimi yapmazlar. Ağır çürüklere ilk günden müdahale etmezler. İlk gün tedavi aletlerini örneğin ışığı güneş olarak tanıtma örneği gibi tüm tedavi araçlarını sempatik sembollerle anlatarak; görsel korkularından uzaklaşıyorlar. Çocukların dünyasında sevdikleri çizgi-dizi kahramanlarının verdiği sıcak bir ortam ile normal bir dişçi koltuğuna oturmak yerine dinazorlu sevimli hayvanların olduğu bir muayene koltukları hazırladık. Çocuklarımız bu sayede doktoruyla daha çabuk diyalog kuruyor. Ağzını daha çabuk açıyor. İlk korkuları bu ortam sayesinde atılıyor. İlk sefer annesinin zoruyla gelirken ikinci kez kendi isteğiyle geliyor. Böylece korkudan uzak bir tedavi süreci başlıyor. Diş hekimi korkusu küçük yaşta atılmış oluyor" diye konuştu.

Uysal, dişlerine daha iyi bakan, diş hekimine korkusuzca giden, kontrollerini düzenli takip eden nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

CHA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dişçiye, gidecekler, severek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıvanç'la Severek Oynarım Rhytia Haber Arşivi 0 28 Mayıs 2012 19:19
Sizinde Severek Seçeceğiniz; Şık ve Rengarenk Şal Modelleri.. Sevda El Sanatları 0 31 Aralık 2011 04:22
Severek Ayrilirlar.. Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Nisan 2010 20:25
Severek ayrılan , varmı ? Collettivo Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Ağustos 2008 18:18