IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2012, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklerde Ek Besine Geçiş







"Bebek gıdalarını püre yapmak, çiğneme kabiliyetini etkiliyor"



Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nadir Girit, bebeklere ek besinlerin tamamen püre haline getirilerek verilmesini önermediklerini belirtti. Girit, bebeğin çiğneme ve yutma kabiliyetinin gelişmesi için onuncu aydan önce pütürlü gıdalara başlanması gerektiğini söyledi.

Dr. Nadir Girit, yaptığı açıklamada, bebeklerin ilk altı ayda yalnızca anne sütü alması gerektiğini belirtti. Yeterli anne sütü olmaması veya bebeğin emmemesi durumunda ise devam sütlerinin bebeğin besin ihtiyacını karşılayabildiğini dile getiren Girit, "Ek gıdalara bebek altı ayına girdiğinde başlanabilir. Erken başlanan ek gıdalar anne sütünü azaltabilir. Bebeklerin beslenme düzeni yaşına ve anne sütünün miktarına göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca bebeğin sindirim sistemi, tat duyusu ve alerjik durumu da göz önünde bulundurularak beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Bebek iki yaşına kadar annesini emebilir." dedi.

Bebeklere bir yaşından önce inek sütü verilmesinin bebekte ciddi sıkıntılara neden olabileceğini vurgulayan Dr. Nadir Girit, şu uyarılarda bulundu: "İnek sütünün içeriğindeki maddeler bebeklerin sindirebileceği türden değildir. Aynı zamanda bebeklerin beyin gelişimi için gerekli olan demir, inek sütünde yeteri kadar bulunmaz. Bu nedenle bir yaşından küçük bebeklere inek sütü içirilmemelidir. Ayrıca nişasta da bebeklerin büyüme ve beslenmesinde çok yetersizdir."

Ek besinlerin tamamen püre haline getirilerek verilmesini önermediklerini de kaydeden Girit, bebeğin çiğneme ve yutma kabiliyetinin gelişmesi için onuncu aydan önce pütürlü gıdalara başlanması gerektiğini söyledi.

Ek gıdalar konusunda da annelerin doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizen Girit, şu bilgileri verdi: "Bebeklere verilecek ek gıdalar derken evdeki yetişkinlerin tükettiği yağlı, salçalı, baharatlı yemekler, çay, meyve çayı, konserve, hazır çorbalar, peynir ve turşu gibi besinler değildir. Bebeğe altı aya kadar sadece anne sütü verilmelidir. Ek gıdalara geçişte de günlük 2 çay bardağını geçmeyecek şekilde besinler verilmeli. Altı aydan sonra da bebek için anne sütü veya devam sütleri en önemli besin olarak verilmelidir."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebeklerde, besine, ek, geçiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hursoft Öğrenci Parmak İzi Geçiş Sistemi (Parmak İzi Turnike Geçiş Sistemi) hozlem Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Eylül 2012 13:47
Bebeklerde Pişik YapraK Çocuk Sağlığı 0 25 Eylül 2009 16:07
Bebeklerde Öksürük YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Mayıs 2009 04:39
Bebeklerde Öksürük Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Nisan 2009 19:47
Bebekleri besine erken başlatmayın YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mart 2009 20:13