IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2014, 19:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklara şişe suyunu kaynatıp verin




Çocukların mineral bakımından zengin su içmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, suyun PH değerinin de önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca çocuklara 1 yaşına kadar kaynatılmış şişe suyu içirilmesi öneriliyor



UZM. DR. FATİH AYDIN/MEDİCAL PARK FATİH HAS.

PH DERECESİ ÖNEMLİ
Ben, cam damacana ya da cam şişe tercih ediyorum. Sağlıklı su; berrak, renksiz ve kokusuz olur. Suyun içerisinde tortu bulunmamalı. Su; toksit maddeler içermemeli, bakteriyel açıdan temiz olmalı ve içerdiği minareller, gıda maddeleri tüzüğüne uygun olmalı. Hastalık yapan mikroorganizmalar içermemeli, içerisinde sağlığa zararlı arsenik, kurşun ve civa gibi kimyasal maddeler sınırların üzerinde olmamalı. İçtiğimiz su doğal kaynak suyu olmalı.
Özellikle çocuklara cam şişede su alınmalı. Suyun PH derecesine mutlaka bakarım. PH değerlerinin 6.5-9.5 arasında olmasına dikkat ediyorum. İçtiğimiz suların asitlik ve bazlık durumlarını göz önünde bulundurmalıyız.

UZM. DR. GONCA ÖZMEN/CENTRAL HOSPİTAL

FLORÜR DİŞLERİ KORUR
Su alırken cam damacana tercih ediyorum. Ayrıca suyun florür düzeyine bakıyorum. Çünkü florürlü su, diş sağlığını korur. Bir de suyu plastik şişede almak zorunda kaldıysam kesinlikle güneş görmeyen bir bölümde muhafaza ediyorum.
Çocukların su ihtiyacı; kilo başına 100 cc, yani yetişkinlere göre üç kat fazladır. Çocuklar için suların demir, flor, selenyum, lityum, kobalt gibi doğal mineralleri içermesi de önemlidir. Annelere, 1 yaşına kadar çocuklarına şişe sularını kaynatıp soğutarak vermelerini öneriyorum.

UZM. DR. SAMİ AKBUĞA/MEMORIAL ANKARA HAS.

TARİHİNE DİKKAT EDİN
Evimde güvenilir olduğunu düşündüğüm damacana su kullanıyorum. Dışarıda ise cam veya pet şişede bulunan sulardan kullanmaya çalışıyorum.
Bebekler için, güvenilir markaların cam şişelerdeki sularını kullanmak gerekir. Eğer cam şişe bulunmuyorsa pet şişelerdeki suyu, son kullanım tarihine dikkat ederek tüketmek uygun olur. Bence; hazır alınan, küçük miktardaki ve şişesinde az beklemiş suları çocuğa verirken kaynatmaya gerek yok.

UZM. DR. AHMET GÜRAKAN/ ÖZEL GAZİOSMANPAŞA HASTANESİ

DOĞAL MİNERALLİ SU İÇİRİN
Ben içme suyu olarak, cam şişede doğal mineralli su kullanıyorum. Çünkü cam şişe hem hijyeniktir, hem de sağlıklıdır. Cam şişe içindeki suya kimyasal ve kanserojen madde karışmaz. İçme suyu alırken; suyun doğal mineralli olmasına, PH değerinin 7'nin üzerinde ve alkalik olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca orta sertlikte olan suları almaya özen gösteriyorum.
Çocuk doktoru olarak bebeklere altıncı aydan itibaren bu özellikleri taşıyan suların içirilmesini öneriyorum. Çocukların diş ve kemik gelişimi açısından doğal mineralli suyun; sindirim kolaylığı açısından PH değeri yüksek suyun, tüketilmesi gerekiyor. Mineral içeriği düşük olduğu için yumuşak suların (sertliği az) tüketilmesi önerilmez. Ayrıca içme suyunun flor içeriği yüksek olmamalıdır (litrede 1.5 mg'dan az olmalıdır).

UZM. DR. BAŞAK NAMDAR ÇELİKKAN/İSTANBUL FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ

BİLİNEN MARKALAR ALINMALI
Evimde 5 litrelik kapalı sulardan kullanıyorum. Ayrıca aldığım suyun bilinen bir marka olması bana güven veriyor. Su şişesinin hacminin küşük olması hızlı tüketim imkanı sağlıyor. Böylece suyun bekleme ihtimali ortadan kalkıyor. Bu benim için önemli bir kriter.
Aileler; hem kendileri, hem de çocukları için su seçerken bilinen markaları tercih etmeliler. Ayrıca su alırken mutlaka içeriğindeki minerallerin oranlarının da kontrol edilmesinde yarar olduğunu düşünüyorum.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuklara, kaynatıp, suyunu, verin, şişe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göteborg Belediyesi şişe suyunu yasakladı Dilara Haber Arşivi 0 18 Eylül 2008 19:30