28 Ekim 2008, 23:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yayla Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 10 Su Bardağı Et Suyu 1 Su Bardağı Pirinç 5-6 Su Bardağı Un 125 gr Tereyağı veya Margarin 250 gr Yoğurt 2 Yumurta Sarısı 2 Çay Kaşığı Kekik Tuz Hazırlanışı: Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
çorbası, yayla |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gümüşhane Yayla Turizmi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 01 Ocak 2012 19:08 |
Giresun Yayla Turizmi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 1 | 21 Aralık 2011 21:15 |
Ankara Yayla Turizmi | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 20 Ağustos 2011 13:03 |
Yayla nedir | Lady | Merak Ettikleriniz | 2 | 15 Nisan 2011 21:44 |
Yayla çorbası (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:09 |