Toyga Çorbası (Türk Mutfağından) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 1 su bardağı nohut(önceden pişirilmiş) 1 + 2/3 su bardağı yoğurt 3 kaşık un 5 su bardağı su 4 yemek kaşığı yağ tuz nane Yapılışı; Unu yoğurtla ezin. İçine yavaş yavaş sıcak su katarak ılıtın , nohutu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, ayrı bir kapta nane ve yağı eritip birkaç kez çevirin, üzerine biraz sıcak su ekleyin(yağın çorbanın yüzeyinde kalması için) karıştırıp, sıcak çorbanın üzerine dökün. Afiyet Olsun... |
Cevap: Toyga Çorbası (Türk Mutfağından) İsmini ilk defa duydum : ) tşkler |
Toyga Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mutfağımızda yoğurtla yapılan çorbalar önemli bir yer tutuyor, toyga çorbası da onlardan biri.Bu çorba, yarma , yeşil mercimek eklenerekte pişiriliyor.Tarif" Türk Mutfağından Örnekler, Ayşe Baysal". Malzemeler
Unu yoğurtla ezin. İçine yavaş yavaş sıcak su katarak ılıtın , nohutu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, ayrı bir kapta nane ve yağı eritip birkaç kez çevirin, üzerine biraz sıcak su ekleyin(yağın çorbanın yüzeyinde kalması için) karıştırıp, sıcak çorbanın üzerine dökün |
Toyga Çorbası Toyga Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mutfağımızda yoğurtla yapılan çorbalar önemli bir yer tutuyor, toyga çorbası da onlardan biri. Malzemeler 1 su bardağı nohut (önceden pişirilmiş) 1 + 2/3 su bardağı yoğurt 3 kaşık un 5 su bardağı su 4 yemek kaşığı yağ tuz nane Yapılışı Unu yoğurtla ezin. İçine yavaş yavaş sıcak su katarak ılıtın, nohutu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, ayrı bir kapta nane ve yağı eritip birkaç kez çevirin, üzerine biraz sıcak su ekleyin (yağın çorbanın yüzeyinde kalması için) karıştırıp, sıcak çorbanın üzerine dökün. |
Toyga Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Yarım su bardağı yarma (dövme) 1 su bardağı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 su bardağı haşlanmış nohut (ben haşlayıp dondurucuya kaldırmıştım, oradan kullandım) 5 su bardağı su Tuz Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır. Sonrasında kalan 4 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır. Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır. 10-15dk kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır. Çorbanın kıvamı koyu ise her aşama da su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net