IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Kasım 2008, 14:38   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toyga Çorbası (Türk Mutfağından)




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler;

1 su bardağı nohut(önceden pişirilmiş)
1 + 2/3 su bardağı yoğurt
3 kaşık un
5 su bardağı su

4 yemek kaşığı yağ
tuz
nane

Yapılışı;

Unu yoğurtla ezin. İçine yavaş yavaş sıcak su katarak ılıtın , nohutu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, ayrı bir kapta nane ve yağı eritip birkaç kez çevirin, üzerine biraz sıcak su ekleyin(yağın çorbanın yüzeyinde kalması için) karıştırıp, sıcak çorbanın üzerine dökün.



Afiyet Olsun...


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mart 2009, 17:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Toyga Çorbası (Türk Mutfağından)




İsmini ilk defa duydum : ) tşkler

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Eylül 2011, 17:35   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toyga Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Mutfağımızda yoğurtla yapılan çorbalar önemli bir yer tutuyor, toyga çorbası da onlardan biri.Bu çorba, yarma , yeşil mercimek eklenerekte pişiriliyor.Tarif" Türk Mutfağından Örnekler, Ayşe Baysal".
Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut(önceden pişirilmiş)
  • 1 + 2/3 su bardağı yoğurt
  • 3 kaşık un
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • tuz
  • nane
Yapılışı
Unu yoğurtla ezin. İçine yavaş yavaş sıcak su katarak ılıtın , nohutu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, ayrı bir kapta nane ve yağı eritip birkaç kez çevirin, üzerine biraz sıcak su ekleyin(yağın çorbanın yüzeyinde kalması için) karıştırıp, sıcak çorbanın üzerine dökün

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Haziran 2012, 10:08   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toyga Çorbası




Toyga Çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mutfağımızda yoğurtla yapılan çorbalar önemli bir yer tutuyor, toyga çorbası da onlardan biri.

Malzemeler

1 su bardağı nohut (önceden pişirilmiş)
1 + 2/3 su bardağı yoğurt
3 kaşık un
5 su bardağı su
4 yemek kaşığı yağ
tuz
nane

Yapılışı
Unu yoğurtla ezin. İçine yavaş yavaş sıcak su katarak ılıtın, nohutu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın, ayrı bir kapta nane ve yağı eritip birkaç kez çevirin, üzerine biraz sıcak su ekleyin (yağın çorbanın yüzeyinde kalması için) karıştırıp, sıcak çorbanın üzerine dökün.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Şubat 2019, 13:47   #5
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toyga Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
Yarım su bardağı yarma (dövme)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut (ben haşlayıp dondurucuya kaldırmıştım, oradan kullandım)
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı
Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
Sonrasında kalan 4 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
10-15dk kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
Çorbanın kıvamı koyu ise her aşama da su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çorbası, mutfağından, püf noktaları, toyga, toyga çorbası, tÜrk, yemek tarifleri, yeni lezzetler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toyga çorbası (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:45
Toyga çorbası (karaman) Sır Yöresel Yemekler 0 07 Ocak 2011 16:18
Toyga çorbası (amasya) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:45