IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20 Kasım 2012, 18:45   #2
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anadolu Çorbası Tarifi ve Yapılışı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri:

– Bir fincan haşlanmış pirinç
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 3 kaşık margarin
- 6 su bardağı et suyu
- 2 fincan buğday unu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz


Üzeri için :

– 1 Yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane

Yapılışı: İlk önce et suyu bir tencereye alınır. Üzerlerine yeteri kadar tuz atılır. Kapatılarak et suyumuzu kaynatmaya bırakırız. Daha sonra ise bir tavada margarin eritilir. Hafif eridikten sonra üzerine unumuz dökülerek hafifçe un kavrulur. Yaklaşık 2-3 dakika kadar. Daha sonra domates salçamızı ilave ederek karıştırmaya devam edilir. Çarliston biberlerimiz ince ince kıyarız. Domateslerin kabukları soyularak ince ince doğranır. Kavrulmuş un, haşlanmış pirinç ve kıydığımız çarliston biber ile birlikte domates et suyuna dökülür 25 dakika kadar kaynadıktan sonra çorbamız ateşten alınır. Üzerine Tereyağı eritilir ve nane serperek servis edilebilir. hazır. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
anadolu, corbasi, çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anadolu Mirasları Seramik Cam ve Çinide Anadolu Medeniyetleri sergisi açıldı Zeytin Kültür ve Sanat 0 19 Ocak 2023 10:35