IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Mart 2009, 05:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fesleğen Soslu Sebze Çorbası




Fesleğen Soslu Sebze Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler;
2 orta boy soğan
1 pırasa
3 dal taze maydanoz
1 büyük dal taze biberiye
1 büyük dal mercanköşk
1 büyük dal taze kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
375 gr küçük küpler halinde kesilmiş bal kabağı
250 gr küçük küpler halinde kesilmiş patates
1 havuç uzunlamasına kesilmiş ve ince ince dilimlenmiş
2 dolmalık kabak, havuç gibi dilimleyin
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su veya sebze suyu
1/2 su bardağı iri fasulye
1/2 su bardağı bezelye
2 domates, soyulmuş ve küp doğranmış
1/2 su bardağı midye makarna

Fesleğen Sosu için;
1/2 su bardağı taze fesleğen
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1/3 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı;
Soğanları ve pırasayı ince ince kıyın. Derin bir çorba tenceresinde zeytinyağını kızdırın soğan ve pırasayı ilave ederek 1-2 dakika soteleyin. 10 dk kadar kısık ateşte pişirin.
Maydanoz, kekik, biberiye ve mercanköşkü bir iple bağlayın.
Doğranmış bal kabağı, patates, havuç, dolmalık kabak, tuzu, suyu, defne yaprağını ve bağlanmış otları tencereye koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri, bezelyeleri, domatesi ve makarnayı ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişirin. Defne yaprağı ve otları çıkarın (ben bu noktada blenderla haşince sebzeleri püre haline getirdim).

Fesleğen Sosu Yapmak için ;
Fesleğeni, sarımsağı, karabiberi ve peyniri blender'da 20 dk çekin. Zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir süre buzdolabında bekletin. Sıcak çorbanıza 1 - 2 tatlı kaşığı kadar ekleyip karıştırın. İlk etapta katı görünse de sıcak çorbanın içinde hemen eriyor peynirden dolayı. Fesleğen çorbaya ayrıca güzel bir lezzet veriyor.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
corbasi, çorbası, feslegen, sebze, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fesleğen Soslu Makarna Salatası Tarifi Elysian Salatalar Mezeler 1 05 Ağustos 2014 21:13
Domates Ve Fesleğen Soslu Taneli Sebze Çorbası Elysian Çorbalar 1 12 Temmuz 2014 06:29
Kremalı Fesleğen Soslu Tavuk oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 03 Ağustos 2013 14:20
Brokolili Fesleğen Soslu Tortelline yoSun Sebze Yemekleri 0 30 Ekim 2010 19:56
Fesleğen - Fesleğen Nedir - Fesleğen Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:36