IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:31   #1
Çevrimdışı
Terbiyeli İşkembe Çorbası


sohbet


Malzemeler :
500 Gr dana yada koyun işkembe
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
Terbiye İçin
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı sirke
6 Diş sarmısak
1 Adet limon
Kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı :
Terbiyenin Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
Kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.
Yapılışı :
İşkembeyi temizleyin.
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
İşkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarımsaklı sirke ile servis yapın.
Malzemeler :
500 Gr dana yada koyun işkembe
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
Terbiye İçin
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı sirke
6 Diş sarmısak
1 Adet limon
Kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı :
Terbiyenin Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
Kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.
Yapılışı :
İşkembeyi temizleyin.
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
İşkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarımsaklı sirke ile servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
corbasi, çorbası, iskembe, terbiyeli, İşkembe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalancı İşkembe Çorbası AngeL Çorbalar 0 07 Mayıs 2014 16:10
Terbiyeli sebze çorbası. Dilara Çorbalar 0 23 Nisan 2010 15:07
Terbiyeli Ispanak Çorbası YapraK Çorbalar 0 11 Ocak 2010 18:32
Yoğurtlu İşkembe Çorbası YapraK Çorbalar 7 13 Nisan 2009 14:43
Terbiyeli Sebze Çorbası Heidi Çorbalar 1 12 Mart 2009 17:34