🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Bezelye Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 büyük parça tavuk göğsü
1 su bardağı taze bezelye içi
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tavuk suyu
Tarhun otu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı 1 büyük parça tavuk göğsü sudan geçirildikten sonra tencereye konulur ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su da konulduktan sonra ocağa ateşe konulur ve haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü eti tencereden alınıp tahta üzerinde küçük küpler halinde parçalanır. Haşlanılan su ise birtencereden bir cam kaba alınır, kullanılmak üzere bir kenara ayırılır. Bir temiz tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyulur ve üzerine unda eklenip un güzelce kavrulur. Kavurma işleminden sonra tencerenin üzerine kenara ayırdığınız tavuk suyunun tamamını ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Üzerine bir su bardağı taze bezelye içini katıp 5 dakika kadar kaynar halde bırakın. Yine üzerine küp küp doğradığınız tavuk göğsünüde ekleyin ve karıştırın. En son olarak tencereye göz kararı bir miktar sıcak suda ekleyip, üzerine bir miktar tuz ekledikten sonra tekrar kaynamaya bırakın. 5 – 10 dakika içerisinde tüm malzemeler iyice birbiriyle harmanlanacaktır, tencerenin altındaki ateşi kapatın. Sıcak servis edin. Servis tabaklarına koyduğunuz çorbanın üzerine tarhun otu serpiştirerek servis edebilirsiniz. 4-6 kişiliktir.