IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Mayıs 2013, 22:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İftarda Çorba Çeşitleri




İftar İçin Çorba Çeşitleri


En Güzel İftar Çorbaları Çeşitleri



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yayla Çorbası


Malzemeler:

- 10 bardak et suyu
- yarım bardak pirinç
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 bardak yoğurt
- 2 çorba kaşığı yağ
- 2 kahve kaşığı kuru nane
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- tuz

Hazırlanışı:


Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır. Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır. Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.


Yuvarlama Çorbası


Malzemeler:

- 350 gr. yağsız dana kıyma
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- tuz, karabiber
- yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
- yarım su bardağı nohut
- 1,5 su bardağı yoğurt
- yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
- yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:


Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır. Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir.


Şehriye Çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


- 2,5 lt et suyu
- 100 gr tel şehriye
- 3 orta boy domates
- yarım demet maydanoz
- tuz

Hazırlanışı:


Domatesleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve kabukları kalacak biçimde, iri rendeden geçirin. Bir iki kaşık et suyunun yağından koyup ateşte yumuşatın. Sonra kalan et suyunu ekleyin.Kaynamaya başlarken tuz ve şehriyeyi katın 10 dk sonra kıyılmış maydanoz serpip altını kapatın.


Domates Çorbası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:


Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Yavaşça sütü ilave edin. 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kabukları soyulmuş domatesleri blenderdan geçirin ve kaynamakta olan suya ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Ilıdıktan sonra boza kıvamına gelinceye kadar blendırdan geçirin. Tuzunu ilave edip rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve servis yapın.


Mercimekli Pirinç Çorbası


Malzemeler:

- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 100 gr margarin
- maydanoz

Hazırlanışı:

Margarini tecereye alıp eritin ve doğranmış soğanları kavurun. Salçayı ve suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yıkanmış mercimeği, pirinci ve tuzu ilave ederek pişirin. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
corba


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13
İF Ailesi Dilara'da İftarda:) yoSun Yalan Haber 8 06 Ağustos 2011 21:34
İftarda terör saldırısı Crips Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 11:49
İftarda ve Sahurda Ne Yenmeli? Heidi Sağlık Köşesi 0 03 Eylül 2008 11:47
İftarda Pide, Sahurda Kepekli Ekmek Heidi Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2008 16:04