![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Yılanotu Çorbası Malzemeler 1 Demet Yılanotu (tırşik) 1 su bardağı Yarma Buğday 2 su bardağı terbiyeli yoğurt 1/2 su bardağı un Hazırlanışı Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın. Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın. Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin. Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın. Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın. Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin. 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Centiyane (yılanotu) Faydaları | Flora | Sağlık Köşesi | 0 | 18 Temmuz 2013 23:30 |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Kış Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:54 |
Kış Aşı Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:52 |
Öz Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:07 |