28 Ağustos 2014, 21:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pate Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 250 Gr Dana Kıyma - 1 Tatlı kaşığı Karabiber - Yarım Su bardağı Pirinç - 2 Tatlı kaşığı Tuz Sosu İçin - 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Kuru Nane - 1 Yemek kaşığı Tereyağı Hazırlanışı 250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirinç yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir. Suyumuz tam anlamıyla kaynayınca yoğrulmuş olan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve kaynayan suyun içerisine eklenir. Ortalama 20-30 dakika orta ocak ateşte pişmektedir. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip içine 1.5 yemek kaşığı nane eklenir. Hazırlanan sos kaynamış olan pate çorbasının üzerine dökülerek servis edilir. Alıntı | |
|
Etiketler |
çorbası, pate |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pate Chinois | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 31 Ekim 2012 17:20 |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Yaz Çorbası | Sevda | Çorbalar | 0 | 22 Haziran 2011 19:19 |
Kış Aşı Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:52 |