IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2010, 19:58   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vals




Valsin çıkış kaynağı, 16. yüzyıl ortalarında Fransa'nın Provence bölgesinde ortaya çıkan ve Volta olarak adlandırılan folklorik bir danstır. Hatta, İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth'in Leicester Kontu ile bu dansı yaptığı tablo, büyük ün kazanmıştır.

Vals, 19. yüzyıl başlarında, Avusturya ve Almanya'da dansedilen bölgenin yerel farklılıklarını bünyesinde barındırarak gelişim göstermiştir.

Özellikle Kuzey Avusturya'nın Landl ob der Enns bölgesinde uygulanan dans stili Landler adını alarak çok popüler olmuştur.

Vals kısa sürede, Johann Strauss'un müziğinin etkisiyle Viyana'da ve 1812 yılından itibaren de İngiltere'de geniş kitlelere ulaşmış, aristokrasinin beğenisini kazanarak baloların vazgeçilmez eğlencesi olmuştur.

Vals'in 1770'lerde Avrupa'daki birçok halk dansının birleşmesinden ortaya çıktığı bilinmektedir; ama asıl atası Çek Cumhuriyeti'nin köy festivallerinde yapılan "Maternick" ve "Furiant" adındaki iki varyasyondur. Fransız "Walt" ve Avusturyalı "Lindler" dansları, Vals'in ataları arasında kendisine en çok benzeyenleridir. Vals 19'uncu yüzyılda Viyana'da popüler olmaya başlamış ve buradan bütün dünyaya yayılmıştır. Dansların kralı olan Vals, farklı ülkelerde farklı kültürel karakterler edinmiştir. Dolayısıyla, İngiliz Valsi (English Waltz), Macar Valsi (Hungarian Waltz) ve Vals Mazurka (Waltz Mazurka) isminde farklı çeşitleri ortaya çıkmıştır. Valsin uzun süreli popülerlik kazanmasıyla daha farklı çeşitleri oluşması engellenememiştir. 1920'lerde Vals'in müzikal formu gelişmiş ve yeni formları ortaya çıkmıştır: Boston Valsi (Boston Waltz) ve Slow Waltz. Bu danslar, günümüz dans yarışmalarında sergilenen modern valsin temelidir.

Viyana Valsi
Viyana valsi yaklaşık 400 yıl kadar önce orta Avrupa'da doğmuş klasik bir saray dansıdır. Hızlı bir tempoya sahip olan viyana valsi ¾'lük bir tartımla oynanır. Hızlı ve kayar gibi yapılan dönüşleri en belirgin özelliğdir. Günümüzde dansa değişik hareketler eklenerek geliştirilmiştir. Viyana valsi aynı zamanda, standart kategoride yer alan bir yarışma dansıdır.

Slow Vals
Bu valse İngiliz valsi de denir. İsminden de anlaşıldığı gibi yavaş tempoda oynanan bir valstir. Viyana valsinin klasik yapısına karşın daha çok gelişmiş ve değişik elementleri bulunan bir danstır. Hem Amerikan hem de Enternasyonal stilde yapılır. Amerikan stilin farkı "Box" diye adlandırılan bir figürüle başlamasıdır. Diğer birçok elementi benzerdir. Slow vals ¾'lük tartımla oynanan yavaş ve romantik bir yapıya sahiptir. Yarışmalarda standart ve modern kategoride yer alır.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
vals


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Vals Görmek Desmont Rüya Tabirleri 0 27 Ekim 2014 22:10
Sezen Aksu - Kırık Vals Amelia R, S, Ş, T 0 02 Eylül 2014 20:58
Tek Kişilik Vals Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Mart 2012 01:31