IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2011, 19:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tap Dance Day





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dansın kaynağı İrlanda dansının solo adımlarından İngiltere’ nin Clog Dansı' ndan ve Afrika dansından gelmektedir. 19. yüzyılda Güney Amerika’ da köleler arasında bu dansların karışımı olmuştur. Seri olarak ayak ucu ile yere vuruşlar dansın temel özelliğidir.


Meditatif dans bilince açılan bir köprü. Amacımız öncelikle kendi doğamızı keşfetmek kendi potansiyelimize ulaşmak.

Şehir hayatında bize en yakın doğa parçası kendi vücudumuz. Meditatif dansta vücudumuzu nasıl kullanmamız ona nasıl davranmamız gerektiği Yoga Klasik Bale Modern dans ve diğer tekniklerle sunuluyor. Böylece varlığını bile bilmediğimiz kasları kullanmayı öğreniyoruz. Yanlış baskılar veya sakatlanmaya yol açabilecek kullanımlardan uzaklaşıyoruz. Şehir hayatının doğal sonuçları olarak bizi bekleyen iç ve dış hastalıkları engellemek için doğal yöntemlerimiz olduğunu öğreniyoruz. Güçlenen sırtımızla düzgün duruşu yakalıyor taban düşüklüğünden menisküse kireçlenmelere fıtıklara disk kaymalarına karşı önlemimizi alıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Endüstri devriminden itibaren hiç olmadığı kadar artan kalp damar hastalıkları sinir tansiyon şeker ve kansere karşı bir zırh kuşanıyoruz. İç organlarımızı hissetmeye başlıyor onlara yardım ediyor ve üzerlerindeki baskıyı kaldırıyoruz. Nefes teknikleriyle gerçek ve doyumsuz bir nefese ulaşıyor bu nefesle fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korumayı hücrelerimizi ve düşüncelerimizi yenilemeyi öğreniyoruz.

Meditatif dans temelini bir his ve hareket konsantrasyonu olan Mevlevilerin dansından alıyor. Hareket konsantrasyonunu bilinçli egzersizlerle birleştiriyor.

Kasma ve gevşetme yaşam demektir. Vücudumuzu germeyi batı teknikleri Klasik Bale ve Modern Dansla gevşetmeyi ise yoga ve diğer doğu teknikleriyle öğreniyoruz. Böylelikle hem güç kazanıyor hem de bu gücü kontrol etmeyi öğreniyoruz. Kazandıklarımızı paylaşarak artırıyoruz.

Meditatif dansla insan düşüncesinin ve vücudunun nasıl işlediğini mükemmelliğini karışıklığını ve düzenini bilinçli hareketlerimizle kavramaya başlıyoruz. Öncelikle dik duruşu kazanıyor ve sonra bu duruşla ve bilinçle harekete geçiyoruz. Bilincimizi durağanlıkta ve yavaşlıkta buluyor ve sonra hıza ve harekete yöneliyoruz.

Meditatif dans doğadan ve onun parçası olan vücudumuzdan hislerimiz aracılığıyla bilgi kazanmamızı ve bu bilgileri geliştirmemizi sağlıyor. Doğa ile iletişimimiz ise bizi sağlıklı bütüne yönelik ve doğru düşünmeye yöneltiyor. Böylelikle takıntılarımızdan saplantılarımızdan uzaklaşırken huzur ve güven gibi saf duygularla bütünleşiyoruz. Meditatif dansı spor ya da jimnastik gibi algılamamak gerekiyor. Çünkü yalnızca meditatif dansta bedenimiz araç olarak değil amaç olarak öne çıkıyor. İlerleme için gerekli olan gücü rekabet ve hırs ile değil uyum bilinç anlayış ve duygu ile kazanabileceğimizi öğretiyor.

Meditatif dans bilim dünyasının maddeci tavrına yine bilimin bulgularıyla yanıt veriyor ve gözle görülmeyen enerjilerin gücünü hissedip keşfetmemizi sağlıyor. Beyin ve kalp gibi organların nasıl çalıştığını inceliyor onları geliştirmemizi ve alanlarını keşfetmemizi sağlıyor. Bizi kuşatan dünya ile iletişimimizi kolaylaştıracak ve renklendirecek bilgi ve becerilerle kuşanırken hey şeyi anlamlandıracak bir anlayışa ulaşıyoruz.

İnsanın varlığına ve bedenine nasıl yaklaştığını tarih boyunca insanlıkla tekrar öğreniyoruz. Doğa ile iletişimimizde bize en köklü ve derin bağı hissettiren yoga ve meditasyonla doğamızı ve bir varlık olarak kendimizi keşfediyoruz. İnsanların kendi aralarında kurduğu sistemi insan olma gururunu ve tarihini klasik bale kalıpları ve modern dans ile öğreniyoruz.

Meditatif dans insanlığın uzun ömürlü çelişkisi madde ve ruh ikiliğini sentezle çözümlüyor ve parçayı bütünle buluşturuyor. Bu ikiliğin çevremize ve düşünme biçimimize akıl ve duygu doğu ve batı erkek ve kadın sol beyin ve sağ beyin olarak yansımalarını incelerken ne maddenin sol beynimizin zincirleme çalışma biçimini öne çıkarıyor ne de ruhsal gelişim için aklı yadsımayı öneriyor.

Meditatif dans gerçeğe kurduğu köprüden bu ikiliğin insanı oluşturan iki temel güç olduğunu görüp her ikisini de geliştirip uzlaştırmaya çalışıyor. Batı teknikleriyle koordinasyon yeteneklerimizi doğu teknikleriyle ise konsantrasyon yeteneklerimizi artırıyor. Altyapıya ise kendi tarihimizden bir bakışı koyuyor; ve bu bakış gerçeği özünden yakalamış Tasavvuf felsefesine uzanıyor..Günlük hayatımızı uzun süreli bakışımızı andaki mutluluğumuzla birleştiren meditatif dans bedenin düşüncenin ve enerjinin limitlerini araştırıyor.

Meditatif dans bir çocuk bakışı için çocukluğunuza zindelik için gençliğinize kökleriniz için tarihinize saflık için benliğinize ulaşabileceğiniz bir köprü. Sağlığınız için yapabileceğiniz en bilinçli ve etkili çalışma. Gerçekte olduğunuz yeri bütünlüğüyle görmenizi sağlıyor ve geleceğe şekil vermek isteyenleri buluşturuyor.

Meditatif dans sistemin olumsuz etkileriyle baş etmeniz ve şehir hayatında sağlığı yakalamanız için tek çare. Postmodernizmin sıkıntısını kaybolan vücut bilincine bağlıyor duygular için mantık sistemlerinde yer açıyor ve çatışma yerine uyum koymayı amaçlıyor.

Her şeyin değişmekte olduğu ve değişmeye devam edeceği dünyamızda yerini görmek isteyenlere ve onun dönüşüne eşlik edenlere duyurulur..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dance, day, tap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık