IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 10:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meditatif Dans





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


- Zeka, Cesaret, Hareket ve Sonsuza Uzanan Derinlik Vaadi-
Ülkemiz topraklarının benzersiz karışımından esinlenen Meditatif Dans tekniği, doğu ve batı kaynaklı vücut eğitimi tekniklerinin, Anadolu’ya özgü müzik ve dansla terapi amacıyla sentezlenmesinden oluşur. Bu karışımın Sufilerin hareket konsantrasyonu ile kesişimine dayanan teknik, bir zeka ve beden gelişimi metodudur.


İnsanlara yeni algı ve hareket dinamikleriyle yepyeni ve kaliteli bir ömür sunar. Bu amaçla bütünsel bir sistem içinde hareketin, nefes tekniklerinin, enerjinin ve dikkatin özel bir sıralamayla birleştirilmesiyle, vücudun kendi kendini yenileme özelliğini harekete geçirir.



Meditatif Dansın Özel Formülü


2000 senesinde Ankara’da geliştirilen teknik, Sinan Temizalp’in eğitim birikimine ve vücut formülasyonuna dayanıyor. Eğitimini klasik bale üzerine alan Temizalp, konservatuar eğitiminin yanı sıra, profesyonel bir jimnastikçiydi ve doğu tekniklerine olan merakı ile vücudunu olağanüstü bir esnekliğe, nefes kapasitesine kavuşturmayı başarmıştı. Quote araştırma grubu ile birlikte yaptığı araştırmalar, normalde birbirine tezat görünen esneklik ve kas gücünü nasıl bir araya getirmeyi başardığını ortaya koydu. Meditatif Dansta bale ve yogayı sentezlemek, teknikleri sırayla çalışmak değil, vücudun yıldız tasarımı ile iç içe geçirmektir.




Bu formülasyonda Aleksander tekniği ve Power gibi çağdaş tekniklerden de yararlanılır. Sentezin sırrı çarpraz perspektife dayanır. Sağ beyin ve sol beyin bedenimizde olduğu gibi çarpraz perspektifle birlikte çalıştırılabilir. Teknikleri bir arada kullanmak için bir kesişim noktası gerekmektedir. Kesişim noktası tasavvuf halkalarıdır. Tasavvuf felsefesinin açıklığı ve anlayışı, eşitlik ve vahdeti vücut varlık birlikteliği esas alınmaktadır. Böylece harekette bulunan bilinç ortaya çıkar. Yogilerin bulduğu durağan pozisyonlardaki bilinç ve durağan pozisyonlardaki denge, yerini hareketin dengesine ve bilincine ve hareket meditasyonuna bırakır. Bu hareket semadaki gibi atomların ve yıldızların döngüsel hareketidir. Tutarlılık, güven ve esneklik için döngüsel ve bütünsel çalışma yapılır. Sentezin formülü sağ ve sol beyini bir arada çalıştırarak, esneklik ve gücün, koordinasyon ve konsantrasyonun, yaratıcılık ve disiplinin aynı zamanda kazanılmasıdır.



Meditatif Dans tekniği dersleri başlangıç ve ileri gruplarla 2002’den bu yana İstanbul’da aralıksız sürmektedir. Tekniğin takipçileri bu teknikle kolestrol ve kalp damar hastalıklarının yanı sıra, panikatak ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklardan, fıtık, kireçlenme, diz sorunları, eklem enfeksiyonları gibi duruşa bağlı olarak oluşan sorunlardan uzaklaştıklarını ifade etmektedir. Teknik; Hollanda, Slovenya, Bulgaristan, İsviçre, Avusturya ve İtalya’da konferanslar ve seminerlerle tanıtılmaktadır. 2008 senesinde Amerika’da International Arts Journal’da meditatif dans makalesi yayınlanmıştır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hepimizin İyileşmeye İhtiyacı Var!


Günümüz dünyasının günden güne doğadan uzaklaşan yaşam biçimi, insanları ağrılı hastalıkların pençesinde yaşamaya mahkum ediyor. En kötü hastalık varlığından bile habersiz olduğumuz rahatsızlıklarımız. Çoğumuz baş ağrılarını, enerjisizliği, bağışıklık sistemimizin düşük seviyede çalışmasını, fıtıklara ve disk kaymalarına varan sırt sorunlarını kanıksamış durumdayız.

Öyle bir tempoda yaşıyor ve çalışıyoruz ki; kendimize özen göstermek denince makyaj yapmak ya da parfüm kullanmaktan ötesini düşünemiyoruz. Mutluluk kaynağı olan hareketi yorgunluk olarak algılıyor, çalışmamızın asıl hedefi olan sosyal hayata katılmaya vaktimizin olmadığını düşünerek belirsiz bir zamana erteliyoruz. Aslında insanı insan yapan özelliği sosyal olması. Sadece ihtiyaçlarımızı karşılamak için alışverişe gitmek değil, birlikte gelişmek için harekete geçmemiz gerekiyor. Beynimizi ve bedenimizi birlikte geliştirmek, bizi gençleştiriyor, mutlu ediyor, sağlıklı ve renkli bir hayata ulaştırıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dans, meditatif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyada Dans ve Türkiye'de Dans tarihçesi Ruj Dans 0 08 Aralık 2010 20:12
Dans Edelim Gel.. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Nisan 2010 21:49