IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Afrodit

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2011, 00:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Viyana Valsi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vals 3 vuruşluk müziklerde yapılan bir dans türüdür. Her bar 3 vuruş içerdiğinden bir bar sağ adım ile başlıyorsa bir sonraki bar sol adımla başlar. Bu dansa ilk başlayanlar için büyük bir zorluk yaratsa da ileri seviyelerde bu adımlar dansa hoş ve romantik bir hava katar.

3/4 ’lük ritimle yapılan ilk dans Fransa’nın Provence bölgesinde 1559 yılında Volta diye adlandırılan folk müziği ile yapılmıştır. İtalyanca Volta kelimesi dönüş anlamına gelmekte olup Volta’nın İtalyan Folk dansı olduğu da söylenir. Zaten bu dansta çiftlerin bol miktarda döndükleri görülür.

16. yy’da Volta Batı Avrupanın Kraliyet salonlarında çok popüler oldu. Arbeau bu dansı 3/2 ‘lik müzikle yapılan Galliard’ın 6/4 müzikle yapılan yavaş versiyonuna benzetirdi. Her iki dansta da 6 vuruş içerisinde 5 adım atılırdı. Volta dansında partnerler kapalı tutuşta dans ederlerdi fakat bu kapalı tutuşta bayan erkeğin sol tarafında dururdu. Erkek bayanı göğüs hizasında tutarken bayan da sağ kolunu erkeğin omuzuna koyar sağ eli ile de eteğini tutardı. Bunun nedeni ise erkeğin dans sırasında bayanı sol kalçası ile kaldırdığı sırada eteğin uçuşmasının önlemekti. Glynis Johns’un “The Sword and The Rose” adlı filminde bu dans performansı görülebilir.

Volta dansının günümüzde yapılan Norveç Valsine çok benzediği görülür. Her dönüşlü dansta olduğu gibi kişinin partnerinin bir tarafından öbür tarafına geçmesi için daha büyük adım atması gerekir. Norveç Valsinde erkek bayanı havaya kaldırarak bu geçişi yapmasına yardımcı olur. Voltada ise bunu yapmak için partnerler birbirini okadar yakın tutmaları gerekirdiki birçok kişi bunu çok ahlaksız bulurdu. Hatta Louis XIII (1601-1643) bu sebeple dansın yapılmasını bile yasaklamıştır.

İlk vals müziği 1754 yılında Almanya’da ortaya çıkmıştır. Ne tesadüftür ki Almancada vals kelimesi “Döndürmek” anlamına gelir.

Dansın Viyanada popüler olmasıyla beraber burada çılgınlık için büyük dans salonları açılmıştır. Bunlardan en önemlileri 1807 yılında açılan Zum Sperl ile 1808 yılında açılan 6000 kişilik Apollo’dur. 1812 yılında bu dans İngiltereye Alman Valsi olarak tanıtılmış ve büyük ilgi görmüştür. 19. yy da dans Josef ve Johann Strauss’un müzikleriyle daha da popüler olmuştur.

Günümüzde Viyana Valsi dakikada 180 vuruşluk müzik ile dans edilir. Hareketler çok kısıtlıdır; Forward ve Backward Change Steps Natural ve Reverse Turns Contracheck Left Whisk Off Beat Spin Two Bar Contra ve Reverse Pivot..


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
valsi, viyana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerling, Friedrich von ( 1803 Viyana - 1887 Viyana ) Sır Ressamlar 2 31 Ocak 2024 16:12
Viyana tarihi 2 ... Deinonychus Tarih 0 17 Aralık 2010 17:58