IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 20:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Popping




Popping
1970'li yıllarda Kaliforniya'da ortaya çıkan Funk dansının bir türüdür. Dansçının kaslarını ani bir şekilde kasıp gevşetmesiyle vücudunda oluşturduğu sarsıntılarla ritme uygun şekilde yapılan bir sokak dansı türüdür. Bu tekniğinin içinde kullanılan bir grup illüzyonist dans şekilleri ve teknikleri için çatı terimi olarak kullanılır. Dansçı normal olmayan vücut hareketleri oluşturarak ilginç dans figürleri sergiler.
Funk Dans türü olan Locking (Campbellocking) 1970'li yıllarda görülmeye başlamıştır. Bu dansı ilkkez The Electric Boogaloos grubunun uyguladığı bilinmektedir. Günümüzde popping dans türününde başarılı sayılan isimler arasında Les Twins, Salah, David Elsewhere, Nam Hyun Joon gibi dansçılar bulunmaktadır.


Popping Teknikleri
Popping, bir çok dans çeşidini içinde barındıran bir kalıp olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden dans çeşidi farklı tekniklerden oluşmaktadır. Animation denilen stilde dansçı bir film karakterini taklit edermişçesine Stop Motion tekniğini kullanırken, Animatronics stilde bir robot gibi hareketler sergiler. Seçilen dansın stiline ve müzik tarzına uygun şekilde yapılan hareketlerin sınırı yoktur. Genel olarak dansçının kaslarının müziğin ritmine uygun şekilde kasılarak sıçraması ve bu sarsıntıların seri şekilde yapılması gerekmektedir. Ayrıca bu yapılan hareketlerin tiyatrosal içeriği olmalıdır.

Müzik
İlk olarak 1970'li yıllarda funk müzik çalan mekanlarda bu dans stili görülmüştür. 1980'li yıllara gelindiğinde bir çok Popping dansçısı (Poppers) Tekno dans türünü tercih etmiştir. 1980'lerde Kraftwerk, Twighlight 22, Egyptian Lover ve World Class Wrecking Crew gibi sanatçı yada grupların müzikleri popüler olmuştur, bu yılın sonlarına doğru yayılan Rap akımı ile dans stilinin farklı türleride ortaya çıkmıştır. 1990'lı yılların başında Kurtis Blow, Whodini, Run DMC yapmış oldukları müzikle bu dans stiline farklı kapılar açmış olurlar. Günümüze gelindiğinde dans türüne uygun müzik tarzı Hip Hop olmuştur. Genellikle Enstrumental Hip Hop bu dans türünde yaygın olan müzik tarzıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
popping


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık