IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2010, 13:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Proje seÇeneklerİ (project options)




Projemizle ilgili ayarları yapmak için Project menüsünden Options komutunu verin. Karşınıza çeşitli sekmelerden oluşan Project Options ekranı gelecektir. Bunlar sırasıyla :

1. Forms (Formlar) :


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu sekmede projenizdeki formlarla ilgili ayarları yapabilirsiniz.
Main Form (Ana Form) : Projenizdeki ana formu burda belirleyebilirsiniz. Ana form programınız çalıştığı anda ekrana gelecek olan formdur.
Auto-Create Forms : Bu kısımda otomatik olarak oluşturulacak formların listesi yer alır. Burda bulunan formlar programınız ilk açılırken otomatik olarak oluşturulurlar ve hafızada yer kaplarlar. Bunun için ana form ve data module gibi bir kaç form dışında diğer formların bu listede olması iyi değildir.
Avaible Forms : Burada programda gerektiği anda oluşturulup kullanılacak formların listesi yer alır. Programınızın hızlı çalışması ve daha az hafıza yemesi için bir kaç gerekli form dışında tüm formlarınızı Avaible forms kısmına atın. Bu formları istediğiniz anda oluşturup kullanabilirsiniz.
İPUCU : Delphi'de bir formu veya bir nesneyi kullanabilmek için o formun/nesnenin oluşturulmuş olması lazımdır. Yoksa “Access Violation” hatası alırsınız. Eğer formunuzda bir Data Module var ve Ana formunuz oluşturulurken Data Module'den herhangi bir nesneye ulaşmaya çalışırsanız hata mesajı alırsınız. Bunu önlemek için Data Module'u Auto-Create Forms kısmında sürükle bırak metodu ile Ana formun üzerine alarak ondan önce oluşturulmasını sağlayın.

2. Application (Uygulama) :


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Title : Buraya uygulamanızın başlığını yazın. Bu başlık görev çubuğunda ve diğer Windows pencerelerinde uygulamanızın başlığını belirler.
Help File (Yardım dosyası) : Eğer uygulamanızın bir yardım dosyası var ise ismin buraya yazın veya Browse... butonuna basarak seçin.
Icon (Simge) : Uygulamanızın simgesini seçin. Bu simge projenizle aynı isimli .res dosyasında saklanır.
Target file extension : Uygulamanız oluşturulduğu zaman uzantısının ne olacağını belirlersiniz. Uygulamanız .exe uzantılı olacaksa burasını boş bırakın. Bir ActiveX uygulaması yapıyorsanız buraya .ocx, dll oluşturuyorsanız .dll yazmalısınız.
3. Compiler : Bu kısımda bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
4. Compiler Messages (Derleyici Mesajları) : Bu sekmede projenizin derlenmesi sırasında derleyicinin göstereceği mesajları ayarlayabilirsiniz.
Show Hints : Derleme sırasında hint(ipucu)'leri göster.
Show Warnings : Derleme sırasında uyarıları göster. Bu seçeneği seçtiğiniz zaman aktif olan Warnings kısmından hangi uyarıların gösterilmesi istiyorsanız seçebilirsiniz. Gösterilmesini istemediğiniz uyarılar önündeki işareti kaldırın.
5. Linker : Bu kısımda bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
6. Directories/Conditionals : Bu kısımda projenizin kullandığı ve oluşturduğu dosyaların konumunu belirtebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Output directory : Uygulama dosyasının (.exe) konulacağı klasör.
Unit output directory : .dcu'ların konulacağı klasör.
Search path : Eğer harici unitler kullanıyorsanız, bunların bulunduğu klasörü burda veya Library Path'de belirtmelisiniz. Yoksa derleyici dosyaları bulamadığı için hata verecektir.
Unit Aliases : Bu kısım geriye doğru uyumluluk için kullanılır. Kullandığınız bir unit'in ismini değiştirmiş veya başka bir unit'le birleştirmiş olabilirsiniz. Bu durumda derleyici uniti bulamadığı için hata verecektir. Ancak burada “Unitin eski adı = Unitin yeni adı” şeklinde bir tanımlama yaparsanız, yeni isim dikkate alınır.
İPUCU : Bu kısımda yaptığınız ayarlarla hem dosyaların diskinizde daha düzenli dağılmasını, hem de yedekleme yaparken sadece gerekli dosyaları yedeklemenizi sağlayabilirsiniz. Projenize bir klasör açın ve Output Directory olarak bu klasörü verin. Proje klasörünüzün altına Source isimli bir klasör açıp tüm kodları buraya koyun ve Dcu isimli bir klasör açarak unit output directory olarak bu klasörü verin. Böylece sadece Source klasörünün yedeğini almanız yeterli olacaktır.
7. Version Info (Sürüm Bilgisi) : Bu ekranda uygulama dosyanıza sürüm bilgileri ekleyebilirsiniz. Sürüm bilgileri uygulama dosyanıza sağ tıklayıp özelliklerini açtığınız zaman ayrı bir sekme olarak görünür. Sürüm bilgisi uygulamanızın dağıtımı takip için kullanılır. Yazdığınız programı dağıtıyor iseniz, zaman zaman kullanıcının programınızın hangi sürümünü kullandığını bilmek istersiniz.
Sürüm bilgilerini kod ile uygulama dosyası içinden de alabilirsiniz. Bu bir takım kontrolleri otomatik yapmanıza olanak tanır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


- Uygulamanıza sürüm bilgisi eklemek için “Include version information in project” seçeneğini seçin.
Major Version : Uygulamanızın esas sürümünü.
Minor Version : Uygulamanızın ikincil sürümünü gösterir. Uygulamanızda büyük değişiklik yaptığınız zaman bunu bir artırın.
Release : Programınızda değişiklikler yaptığınız zaman bu sayıyı bir artırın.
Build : bu sayıda uygulamanızın derlenme sayısını gösterir. Auto-increment build number seçeneğini işaretlerseniz (tavsiye edilir) bu sayı her derlemeden sonra otomatikmen artırılır.
Language : Bu kısımdan sürüm bilgisinin dilini seçebilirsiniz. Turkish olarak seçin.
Key/Value : bu kısımda da gösterilecek bilgilerin başlıkları vardır. Karşılarına değerlerini girin.
8. Packages (Paketler) : Eğer uygulamanızı sık olarak dağıtıyorsanız .exe dosyanızın mümkün olduğu kadar küçük olmasını istersiniz. Böylece kullanıcılar dosyayı kolayca indirip kullanabilirler.
Delphi'deki paketlerin bir kısmını uygulama dışında tutarak programınızın gerekli bilgileri bu .bpl dosyasından almasını sağlayabilir, boyunu küçültebilirsiniz. Ancak bu durumda kullandığınız .bpl dosyasını da kullanıcı bilgisayarına yüklemeniz lazım.
Paketleri uygulamanızın dışında tutmak için “Build with runtime packages” seçeneğini seçin ve istediğiniz paketleri seçin.
İPUCU : Eğer kullanıcılarınız aynı anda birden fazla uygulamanızı kullanıyorlarsa paketleri kullanarak hafıza ihtiyacını azaltabilirsiniz. Tüm uygulamalarınızı “Build with runtime packages” seçeneği ile derlerseniz, tüm uygulamalarınızın kullandığı paketler hafızaya sadece bir kere yükleneceğinden hafızadan kazanç sağlarsınız.


ALNTIDIR

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
options, project, secenekleri, seÇeneklerİ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DİYALİZ SEÇENEKLERİ ( HEMODİALİZ ve PERİTON DİALİZİ ) PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ocak 2015 17:55
Pilevneli Project'den 'İsimsiz' Proje! Thetis Kültür ve Sanat 0 28 Mayıs 2012 22:06
Environment options (ortam seÇeneklerİ) Spacely Delphi 0 20 Mart 2010 13:15