|
26 Mart 2009, 16:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz Ürünleri Balık Bohçası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı Tarifi: • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. • Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın. • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin. • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin. • Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin. • Balığı yıkayıp, tencereye koyun. • 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın. • Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın. • Küçük küçük doğrayıp, bekletin. • Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin. • Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın. • Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun. • Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin. • Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. • Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün. • 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Alıntı. | |
|
26 Mart 2009, 16:44 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri İçli Tava [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler: 1 kg Hamsi 1 adet soğan 1 ölçü pirinç Tuz 1 tutam Karabiber 1 tutam Şeker 1/4 Maydanoz 1/4 Dereotu 1 tutam Nane Yapılışı: Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir. Alıntı. |
|
26 Mart 2009, 16:45 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Asma Yaprağında Sardalya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Içindekiler Ölçü Miktar Sardalya 30 adet 1 kg Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Asma yapragi 30 adet 65 gram Zeytinyagi 1/4 su bardagi 50 gram Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram Defne Yapragi 8-10 adet 5 gram Yapilisi Baliklari temizle yika, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Asma yapraklarini yika, kurula ve yanyana diz. Baliklara zeytinyagi sür, kara biberi serp ve defne yapraklarindan koy. Baligin her birini yapraga sar, kapagi olan bir tepsiye diz. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 30 dakika pisir. Porsiyon adedi: 6 Alıntı. |
|
26 Mart 2009, 16:46 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Yalancı Midye Tava Malzemeler: 1/4 şişe bardağı sirke. ben 1/2 su bar. ekledim 3 adet tavuk göğüsü 8 adet sarımsak 2 çorba kaşığı kekik kızartmak için: sıvıyağ un Yapılışı: kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın. Alıntı. |
|
26 Mart 2009, 16:47 | #5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Palamut Fırın Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler * Büyük boy bir palamut * 2 soğan * 2 domates * 3 tatlı yeşil sivribiber * 1/2 bağ maydanoz * 1 tatlı kaşığı rafine yağ * 1 çay kaşığı tuz * Az karabiber Yapılışı Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da yağlanmış bir yağlı kağıt koyun. Balığın deri tarafı kağıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde doğranmış soğanları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balığın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır yağı veya zeytinyağı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
|
26 Mart 2009, 16:48 | #6 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Dere Otlu Fırında Somon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER: 1 KG SOMON FLETO 1 ADET PATATES DEREOTU 1 ADET SOĞAN 1 SARIMSAK 1 ADET DOMATES 1 ADET KABAK 1 ADET HAVUÇ ZEYTİNYAĞI YAPILIŞI: Sebzeler dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karışrılıp 180 derece fırında atılır. (daha önceden fırının içine buhar yapması için bir kapta su konulması gerekir) 15 dakika sonra domates rendelenip sarımsak ile birlikte somon balığı ile birlikte sebzelerin üzerine konur ve 1 çay bardağı su ekelenerek üzeri folyo ile kapatılarak fırına geri sürülür. 15 dakika sonra çıkartılarak servis edilir. Alıntı. |
|
09 Şubat 2011, 15:42 | #7 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri.(Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi.. Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ünlü yemek gustosu Vedat Milor'un, Milliyet'in pazar ekindeki köşesinde okurlarına tavsiyesi: Balık yumurtasından daha özel bir lezzet: Balık spermi.. Japonya'daki Mizai adlı restoran disiplini, ustalığı ve iş ahlakı ile ülke mutfağının tüm özelliklerini yansıtıyor. 10 değişik yemek geliyor, hepsine şapka çıkartıyorsunuz Şirako." "What? Şikaro?" "Şirako. Şirako!" Önümde artistik bir şekilde ortadan kesildikten sonra içi oyulmuş bir Japon limonu olan "yuzu" duruyor. İçi yumuşak ve dana iliğine benzeyen küçük parçalar ile dolu. Sos olarak da aynı limondan yapılan ama zeytinyağı yerine susam yağı kullanılmış bir nevi mayonez. Yediğimin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Koy koy, takviye olsun! Lokantaya ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım Şef Hitoçi İşihara Japonya'nın en önde gelen iki-üç şefinden biri sayılıyor. Tahmin ediyorum ki Kyoto'daki Mizai adlı 10 kişilik lokantasına ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım. İshihara "What"ın "Ne" anlamına geldiğini biliyor ama bunun dışında benim Japonca konuştuğum kadar İngilizce biliyor. Neyse ki yanımda tezgahta annesi ile yemek yiyen 20 yaşlarındaki kız imdadıma yetişiyor. "Şirakonun İngilizcesi milt". Eşime dönüyorum: "şu milt neyin nesi?" O da bilmiyor. Japon kız kıkırdıyor: "Milt yani... Yani... Sperm!" Hafif kızardığımı hissediyorum: "Sperm mi, neyin spermi?" "Tai balığının (mercan familyasından bir balık) spermi." Balık canlı iken içinden çıkarmak gerek Dünyanın en ünlü ve gizemli şeflerinden İşihara bize balık spermi yediriyor. Balığın yumurtası havyar çok özel bir lezzet tabii. Özellikle de mersin balığınınki. Sperm daha da özelmiş. Balık canlı iken içinden çıkarmak gerekirmiş. Eh, ilik çok severim. Bu havyarlı ilik gibi. Meşhur Ferran Adria'nın şimdi kadük olan lokantasının en lezzetli yemeği havyarlı ilik değil miydi? İşihara şık bir jest yapıyor ve ikinci bir porsiyon sunuyor. "Koy koy" diyorum, "yıllar ilerledikçe kimse gençleşmiyor. Takviye olsun!" Nasılsa İşihara anlamıyor. Ama kız anlıyor ve kıkırdaması kahkahaya dönüşüyor. Japon kızları inanılmaz şeker hatunlar. Ciddi görünüşleri, kusursuz giyimleri ve inanılmaz kibarlıklarının gerisinde kıpır kıpır yüreklerin ve alev alev yanan gönüllerin yattığını seziyorsunuz. Bu konudaki merakım akademik ve öyle de kalmaya mahkum. Ama her zaman için yemek pişirme ve sunma işini bir sanat dalı haline döndürmüş bir kültürün kadınlarını merak etmişimdir.. Kaynak: Milliyet - pazar |
|
02 Eylül 2011, 23:13 |
Noyan |
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
|
Etiketler |
deniz, urunleri, ürünleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Deniz Ürünleri İndex | Seth | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Eylül 2014 20:58 |
Deniz Ürünleri Yahnisi | Amelia | Deniz Ürünleri | 0 | 01 Eylül 2014 16:24 |
Sebzeli Deniz Ürünleri | Burce | Deniz Ürünleri | 2 | 15 Mayıs 2012 00:03 |
Helal Olmayan Deniz Ürünleri | Liaaa | İslamiyet | 0 | 06 Nisan 2012 18:59 |