IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 26 Mart 2009, 16:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz Ürünleri




Balık Bohçası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 20

Kişi Sayısı: 6


Malzemesi:

1 adet levrek balığı
3 adet yufka
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 demet dereotu
4 adet kuru soğan
2 adet pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzerine sürmek için:
2 yemek kaşığı sıvıyağı

Tarifi:
• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin.
• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın.
• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin.
• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin.
• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin.
• Balığı yıkayıp, tencereye koyun.
• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın.
• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın.
• Küçük küçük doğrayıp, bekletin.
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin.
• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın.
• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun.
• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin.
• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün.
• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Mart 2009, 16:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




İçli Tava
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler:

1 kg Hamsi
1 adet soğan
1 ölçü pirinç
Tuz
1 tutam Karabiber
1 tutam Şeker
1/4 Maydanoz
1/4 Dereotu
1 tutam Nane

Yapılışı:

Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:45   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Asma Yaprağında Sardalya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Içindekiler Ölçü Miktar

Sardalya 30 adet 1 kg
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Asma yapragi 30 adet 65 gram
Zeytinyagi 1/4 su bardagi 50 gram
Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram
Defne Yapragi 8-10 adet 5 gram

Yapilisi

Baliklari temizle yika, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Asma yapraklarini yika, kurula ve yanyana diz. Baliklara zeytinyagi sür, kara biberi serp ve defne yapraklarindan koy. Baligin her birini yapraga sar, kapagi olan bir tepsiye diz. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 30 dakika pisir.

Porsiyon adedi: 6


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:46   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Yalancı Midye Tava

Malzemeler:

1/4 şişe bardağı sirke. ben 1/2 su bar. ekledim
3 adet tavuk göğüsü
8 adet sarımsak
2 çorba kaşığı kekik

kızartmak için:

sıvıyağ
un

Yapılışı:

kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:47   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Palamut Fırın Kebabı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

* Büyük boy bir palamut
* 2 soğan
* 2 domates
* 3 tatlı yeşil sivribiber
* 1/2 bağ maydanoz
* 1 tatlı kaşığı rafine yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* Az karabiber



Yapılışı

Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da yağlanmış bir yağlı kağıt koyun. Balığın deri tarafı kağıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde doğranmış soğanları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balığın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır yağı veya zeytinyağı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:48   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Dere Otlu Fırında Somon

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER:

1 KG SOMON FLETO
1 ADET PATATES
DEREOTU
1 ADET SOĞAN
1 SARIMSAK
1 ADET DOMATES
1 ADET KABAK
1 ADET HAVUÇ
ZEYTİNYAĞI


YAPILIŞI:

Sebzeler dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karışrılıp 180 derece fırında atılır.
(daha önceden fırının içine buhar yapması için bir kapta su konulması gerekir)
15 dakika sonra domates rendelenip sarımsak ile birlikte somon balığı ile birlikte sebzelerin üzerine konur ve 1 çay bardağı su ekelenerek üzeri folyo ile kapatılarak fırına geri sürülür.
15 dakika sonra çıkartılarak servis edilir.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:50   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Mikrodalga Fırında Palamut

Malzemeler

* 2 dilim palamut
* zeytinyağı
* Kekik
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet yanmaz fırın poşeti

Hazırlanışı

1. Palamutları pişirmeden 15 dakika önce zeytinyağı ve kekikle marine edin.
2. Fırın poşetinin içini unlayıp balıkları içine koyup ağzını bağlayın.
3. Poşeti bir kaç yerinden deldikten sonra 800 watta 3 dakika pişirin.

Notlar

* Bütün balıkları bu şekilde pişirebilirsiniz.
* Zeytinyağı koymak zorunda değilsiniz. Yağsız da yapabilirsiniz.
* Balıkların gözü mikrodalga fırında infilak ediyor. O yüzden temizlerken kafalarını kopartın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:53   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Palamut Izgara
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler:
2 adet palamut, temizlenmiş ve yıkanmış
4-5 domates
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet limon
maydanoz
tuz

Hazırlanması:

Domateslerin bir kısmını rendeleyin ve yıkanmış, tuzlanmış palamutların arasına rendelenmiş domatesleri yerleştirin.
Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Palamutların üzerini halka halka doğranmış soğan, domates, biber, maydanoz, biber ve limon ile döşeyin.
Fırının ızgara bölümünde pişirin.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:55   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Deniz ürünleri güveç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme:

5 çorba kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
400 gram börülce
1 tatlı kaşığı beyaz toz biber
1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
300 gram sardalya
300 gram hazır karides
200 gram midye içi
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun. Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış börülceleri ilave edin. Beyaz şarabı üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.

Büyük güveç kabını tereyağlayın. Hazırlanan harçın yarısını güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış karidesleri, fileto çıkarımış iki parça halindeki sardalyaları ve midyeleri yerleştirin. Kalan harcı üzerine serin. Güveci önceden 200C’a ısıtılmış fırına verin. Pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpin. Tekrar fırına verin.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Mart 2009, 16:56   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Balık Tava
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme:
1 kilo balık
1 su bardağı un
2 su bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

Yapılışı:
Balık cinsine göre ayıklanıp yıkanır.
Una tuz ve karabiber karıştırılır.
Balıklar una bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
deniz, urunleri, ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Ürünleri İndex Seth Deniz Ürünleri 0 07 Eylül 2014 20:58
Deniz Ürünleri Yahnisi Amelia Deniz Ürünleri 0 01 Eylül 2014 16:24
Sebzeli Deniz Ürünleri Burce Deniz Ürünleri 2 15 Mayıs 2012 00:03
Helal Olmayan Deniz Ürünleri Liaaa İslamiyet 0 06 Nisan 2012 18:59