IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Şubat 2011, 11:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
buğulama tarifleri




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1 kg orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] balığı
4 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (4-5 dilim halinde)
3 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
1 defne yaprağı
1/2 su bardağı su
60 gr acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Balıkların pullarını bir bıçakla hafifçe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ıyarak temizleyiniz. Karınlarını yararak barsaklarını ve solungaçlarını çıkarınız. Kuyruk ve kanatlarını da kesip attıktan sonra, iyice yıkayınız. Tuzlayıp üstlerine 3 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu serperek bir kenara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]uz. Bir fırça ile, balıkları alabilecek geniş bir kaba, eritilmiş tereyağ sürünüz. Kabı iyice yağladıktan sonra, en alta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları, üstüne[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimleri ile defne yaprağını yerleştiriniz. Salçayı, suyu ve acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı döküp, orta sıcaklıkta fırında 20 dakika pişiriniz. 20 dakika sonra, balıklar pişince, kabı fırından alıp, sosunu ayrı bir kaba süzünüz. Harlı ateşte sosunu çektirip (sos en az 1/4'ini çekmelidir), kıyılmış maydanozu kaba ekleyiniz. Bir iki kez karıştırdıktan sonra kabı ocaktan alınız. Balıkları ve sosu ayrı ayrı, sıcak olarak servis ediniz.

----------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı tereyağ
2 defne yaprağı
dereotu sapı
zeytinyağı
tane karabiber
su
garnitürü için:
2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
limon suyu
zeytinyağı

1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur tancerebin altına konur. üzerine maydanoz kökü defne yaprağı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konulur.balık fileto şeklinde kesilir,derisi soyulur. Balık rulo yapılıp kürdanla tutturulur ve tencereye konur, tuzu ayarlanır. Balıkların üzerine tereyağı ve tane karabiber konularak suyu da ilave edilerek pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 8- 10 dk pişirilir. Diğer taraftan garnitürü için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zeytinyağında sotelenir. Ispanaklar doğaranarak ilave edilir.tuzu ve karabiberi ilave edilir. Kısa sürede yüksek ısıda sotelenir. Pişince servis tabağına alınır. Üzerine balıklar alınır.tencerede balıkla beraber pişirilen bütün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
da çıkarılıp minik doğranarak üzerinde servis yapılır

----------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
4 adet temizlenmis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Margarin
Maydanoz
1 adet sogan
2 dis sarimsak
3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz, Karabiber, Biberiye
Yarim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet defne yapragi

YAPILIŞ TARİFİ
Temizlenmis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lari bir cam kaba dizin. Üzerlerine çok küçük dogranmis margarin ve ince kiyilmis sogan, maydanozu ekleyin. Iri dogranmis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, parmak kalinliginda dogranmis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ve baharatlari da ilave edin. 180 derece firinda 5 dakika pisirin. Sicak servis yapin

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buğulama, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Levrek Buğulama Elysian Deniz Ürünleri 0 23 Mart 2014 09:01
Palamut Buğulama Flora Deniz Ürünleri 0 18 Temmuz 2013 23:04
Çipura Buğulama Violent Deniz Ürünleri 0 21 Mayıs 2013 22:05
Sardalya Buğulama Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:43
Somon Buğulama Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:37